Drugačiji piling za ruke

Nega ruku trebalo bi da predstavlja najvažniji deo naše dnevne rutine i nešto na šta se ne sme zaboraviti. Nažalost, često nije tako. Iako su nam ručice non stop izložene spoljašnjoj sredini i raznim štetnim uticajima, jer prilikom svega što radimo one trpe, ne znaju same da se jave kada im zatreba pomoć.
 
 
Klasična i takozvana nega ruku uglavnom se svodi na redovno mackanje kreme nakon njihovog pranja i to je to. A da li je to ispravno? Da, ali ne stalno, jer ne vodi nikuda. Mazanjem nakon svakog pranja samo ih navikavamo na kremu i tako i same prestaju da se bore protiv suvoće i konstantno traže dodatno vlaženje.
 
 

Postoje još neke neophodne stvari, a jedna od najvažnijih je PILING.

 

A postoje različite vrste pilinga i oni se uglavnom dele na one za telo i za lice, dok se oni za ruke još uvek nedovoljno eksponiraju i koriste. Generalno sam mišljenja da nisu neophodni i da ruke dobro možete ispilingovati i običnim pilingom za telo, ali kada naiđem na nešto drugačije i sa ovako naprednom, bogatijom formulacijom ne odolim, a da ne probam.

L’occitane shea butter jednominutni piling za ruke
 
Kakav je zapravo ovo piling?
Jednominutni piling za ruke od organskog ši putera, koji čini čak 10% njegovog sastava – što ne zvuči kao mnogo, ali verujte da jeste, sasvim dovoljno. Odgovara svim tipove kože, čak i suvoj. Obogaćen je ljuskama ši ploda koje vrše nežan piling i odstranjuju odumrle ćelije.
 
 

Ljuskice su vidljive i golim okom i zaista se osećaju na rukama kada utrljavate piling.

 

U njemu se takođe nalaze i ulje kajsije i alantoin, koji se najčešće uzima iz biljke gavez, kao njen ekstrakt. On ima takozvana keratolitička svojstva, što znači da razgrađuje epidermalni, površinski sloj kože, uklanjajući ostatke oštećene kože i čisteći je od ostataka tkiva.
Informacija plus: Alantoin pomaže i protiv ljuštenja kože.
Ovaj piling pomaže u omekšavanju ruku, ali ih i štiti od sušenja.
On je kao krema i piling u jednom. Kada ga nanesete i trljate – približno oko minut videćete da na kraju ostanu samo ljuskice ši putera a sav ostatak se utrlja u kožu i ona ga potpuno upije. Mislim da ispiranje nije uvek neophodno, jer nema sapuna i pene.
Naravno, ako vršite kompletan tretman ruku sledite sva pravila i nakon njega nanesite bogatu kremu za ruke, za šta takođe preporučujem omiljene Lo’occitane kreme – čitajte detaljno o njima u tekstu ovde.
 
 
Na fotografiji je limitirano pakovanje kreme sa 20% ši putera, a ispod videti i belo pakovanje kreme – balzama za ruke sa čak 25%. Ljubav u tubi.
Koristila sam i Avonov piling i čitavu kolekciju za hidrataciju – tekst ovde, sa ši puterom, i njima sam jako zadovoljna i poznajemo se mnogo duže, ali ovo je nešto drugačije.
Zato što se ne radi o klasičnom pilingu satkanom iz oštrih gromuljica – jer, ruke su ipak nežnije i osetljivije, već o kremastom pilingu izuzetno guste i čvrste formulacije.
Može se koristiti i češće od preporučenih 1-2 puta nedeljno, ali i ređe, ukoliko ne osećate potrebu.Dok ga utrljavate, vodite računa da obavezno prođete i delove između prstiju jer su oni uglavnom najsuvlji i odaju pravo stanje naših ruku.
 

 

 

Nisam verovala da ću izdvojiti čak 1.750 dinara (cena za tubu od 75 ml), ali kada sam ga probala na mini tretmanu u L’occitane prodavnici nije bilo druge, zaista je upotpunio moju negu, i ruke nakon zime doveo u red.
Dobra stvar je da se zbog svoje gustine, kao ni krema, ne troši brzo. Međutim, ja toliko uživam u njemu i pravi sam zaljubljenik u ši puter, da ga baš često koristim. I zadovoljna sam!

 

 
 
Kakva su vaša iskustva sa ovakvim proizvodima, da li ste probali nešto slično? I kako negujete svoje ruke? Još bitnije, kako ih oporavljate?
Pozdrav,
S.

 

Tags: No tags
0

291 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *