Još Caudalie proizvoda za lice i da li sam i dalje zadovoljna

O Caudalie proizvodima za negu lica već sam pisala (ovde), a to su bili pena za čišćenje i grožđana vodica. Oba, po meni, inovativna proizvoda, što zbog svog sastava, što zbog načina korišćenja.
 

 

 
Kako sam bila veoma zadovoljna jer je koža na njih prijatno reagovala, želela sam da negu upotpunim još nekim proizvodima ovog brenda i probam ih, a izbor je pao na micelarnu vodu i pročišćujuću masku za lice o kojima ovde pišem, ali i na eliksir lepote, kome ću posvetiti poseban tekst.Caudalie pročišćujuća maska za lice

 

 
Ova maska je u tamno zelenoj tubi, dok su ostale maske iz Caudalie kolekcije nešto svetlije. Ovo pominjem jer treba obratiti pažnju prilikom kupovine, da slučajno ne pogrešite. Pakovanja su jako lepa i odišu prirodom, odnosno svojim dizajnom podsećaju nas na to da ovaj brend koristi isključivo prirodne sastojke. Sve maske imaju prelep drveni, rustični poklopac.
 

Pročišćujuća maska u sebi sadrži dve vrste gline koje umiruju kožu i elimišu nečistoće. To je maska za mešoviti i masni tip kože.

 

 

Razlikuje se od ostalih maski na bazi gline, to je moj prvi utisak, jer nije tamna, siva, zelena, već čisto bela i pre će vam zaličiti na kremu kada je istisnete, nego na nešto drugo. Gusta je, ali istovremeno i prilično lagana, ne opterećuje kožu. Lako se razmazuje i nanosi, a preporuka je da se na licu drži desetak minuta a potom ispere.
 
Šta je još atipično za nju? To što se ne skuplja na licu i nema onog neprijatnog osećaja zatezanja koji skoro sve glinene maske pružaju, osećaja neprijatnosti, već sasvim suprotno, osetićete kako vam prija i kako radi, deluje, jer osvežava lice.
 
Kao i sve od ovog brenda, sadrži grožđe, odnosno ulje iz njegovih semenki, u kombinaciji sa drugim biljnim uljima, a tu su i žalfija i cink, koji jako volim u tretiranju nepravilnosti na koži, i imam gomilu proizvoda koji ga sadrže.
Sužava pore i umanjuje ih, što je vidljivo i odmah nakon koriščenja, a najviše mi se dopada osećaj svežine koji pruža. Ten ostaje čist i svež, i ne sija se već bude matiran.
 
Retko imam problem sa bubuljicama, ali kada se neke pojave budu baš nezgodne, pa mi u takvim situacijama ova maska zaista pomogne jer ubrza njihov napredak i izdigne ih na površinu, i onda dalje mogu da se tretiraju i uklone.
Preporučila bih je svima sa kombinovanim i masnim tipom kože, ali i ostalima, koji povremeno žele da temeljno pročiste i osveže lice, jer, kao što sam rekla, nije agresivna.
 
Prosečna cena je oko 2.800 dinara za 75 ml, a sama maska se prilično sporo troši.
 
 

Caudalie micelarna voda

 
Najpre moram da kažem da od ove vode nisam očekivala ništa, odnosno ništa posebno, a nije me ni privlačila. Kupila sam je na sniženju od 50%, pred istekom roka trajanja, i to sve u stilu “pa ajde i to da probam”.
 
Nisam, valjda, očekivala ništa jer mi se činila suviše prirodnom i grožđanom, odnosno, mislila sam da je previše lagana, kao obična voda i da ne daje neke rezultate. Međutim, nije tako.
 


Nakon prvog korišćenja bilo mi je jasno da grešim jer me je odmah kupila. Osim što odlično uklanja nečistoće, pruža osećaj svežine i mekoće na koži. Dakle, stvarno nešto radi, a mislila sam da će osećaj biti kao da samo mazim lice.
Nakon korišćenja koža je lepo očišćena, ali nikako iritirana, već umirena i nežna.
Lako uklanja nečistoće, višak masnoće, i šminku. Maskaru ne skidam uvek micelarnom vodom, ali ova i to uradi uz malo truda.
Šminku i nečistoće uklanjaju surfaktanti biljnog porekla, koji se u njoj nalaze, a biljni glicerin hidrira.
 
U njoj se nalazi i ekstrakt kamilice, i naravno, grožđana voda, koja je bogata mineralima i šećerima.
Sve ovo utiče na kožu i smiruje je, ali i hidrira.
Zbog svog jedinstvenog sastava pogodna je za sve tipove kože, i za najnežniju i osetljivu, ali i za masnu, kombinovanu. Ne iritira ni osetljive oči, a ispiranje nije potrebno.
Nekada nakon nje prsnem grožđanu vodu kao dodatnu hidrataciju, a nekada mi nije potrebno ništa više.

 

Ispostavilo se kao izuzetno praktično to što pakovanje ima pumpicu, jer se i lakše koristi i lakše dozira.
 
Cena je oko 1.700 RSD za bočicu od 200 ml, a bočica od 100 ml košta oko 1.050 RSD.
 
 
Ono što je važno za sve Caudalie proizvode je to da ne sadrže štetne sastojke, pogodni su za svakoga, ne iritiraju oči, ne sadrže parabene i druge štetne materije.
Na poleđini svakog proizvoda, kao i na drugoj fotografiji maske gore, možete videti da je označeno čega to sve nemaju, odnosno imaju 0%.
 
O nekim od Caudalie proizvoda za telo pisala sam ovde.
 
Da li vam se dopadaju ovi ili neki drugi njihovi proizvodi? Da li biste nešto preporučili ili probali?
 
Pozdrav,
S.

 

Tags: No tags
1

19 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *