Pravo malo korejsko čudo – zlatno Egg pore jaje

 

Ne znam koliko pratite dešavanja na polju kozmetike, ali ako ste u toku verovatno znate da korejska kozmetika spada u jedne od najboljih i da Koreja prednjači u proizvodnji kvalitetnih proizvoda za negu lica. Od nedavno su i kod nas dostupni neki njihovi brendovi i sve ih više dolazi na srpsko tržište, što me posebno raduje.A da li ste se i vi nekad osetili nesnađeno i neupućeno kada vam je, recimo, prodavačica u parfimeriji uz pomoć pri odabiru pudera rekla da to ne može bez prajmera? Ili osetili neprijatno što niste znali šta je dotični? Kažem ovo pošto sam čula različita iskustva devojaka, ali nije to ništa strašno, niste jedini, a i to je relativno nova stvar.

 
Radi se o proizvodima, bazama za lice, koje ga na različite načine pripremaju za nanošenje podloga i svega ostalog nakon njih. Od samog pojavljivanja do sada razvilo se više vrsta, a meni je omiljena ova koja matira lice i zaglađuje pore.
 
Tony Moly Egg pore silky smooth balm – prajmer potpuno je drugačiji od ostalih.

U prevodu to bi značilo da je u pitanju balzam za svilenkasto glatku i nežnu kožu.
Tačno je da najveću pažnju privlači pakovanje u obliku velikog zlatnog jajeta, ali kada ga konačno otvorite videćete da je i sam sadržaj privlačan.
Istini za volju, više od pola kutije zauzima poklopac koji je prazan i samog proizvoda ima svega 30 grama, ali, imajući u vidu teksturu i to, koliko vam je malo proizvoda potrebno po nanošenju, sasvim je dovoljno za duži period.
 
Cela kolekcija zapravo sadrži tri proizvoda/jajeta i proizvođač savetuje da se koriste zajedno, ali ja sam se odlučila najpre za ovaj.
Namenjen je osobama koje imaju vidljive i proširene pore, što su uglavnom osobe sa masnom kožom, ali i kombinovanom, pa i zrelijom.
Međutim, nikakvu štetu neće naneti drugima koji ga koriste, naprotiv.
Ovaj proizvod će pore umanjiti i učiniti neprimetnim, a kožu zaista blistavom.

 

Sama tekstura je jako čudna i najpre pomislite da su vam prodali nešto pokvareno jer nije koegzistentna i odvaja se u komadima, tako da je najbolje uzimati ga pritiskanjem i povlačenjem prstima, naneti malu količinu na lice i razmazati je. Najčešće se nanosi na nos, oko nosa, čelo i bradu, ali može i na celo lice.
Neverovatno je kako momentalno zagladi kožu, učini je premekanom i baršunastom, baš svilenom, a da je istovremeno potpuno matira.
Efekat je odmah vidljiv, ali i po nanošenju šminke, odnosno podloge, pudera, BB ili CC kreme i tako dalje. Dugotrajan je i par sati ćete sigurno biti mirni. Osim što kožu čini tako lepom, ovaj balzam je i štiti od potencijalnih štetnih uticaja šminke, jer između kože i nje stvara zaštitni sloj.
 
Na fotografiji ispod (u delu koji pokazujem prstom) tačno možete da vidite kako “ubija” sjaj, a da to opet deluje normalno i prirodno, a ne kao određena jaka mat šminka sa kojom često lice potpuno izgubi živost.
Transparentan je i ne posvetljuje kožu, niti ostavlja bele tragove.
Efekat koji je najprimetniji je ta glatkoća i koža koja je glatka i “klizava”, predivno.
 
Što se sastojaka tiče, sadrži belanca, koja eliminišu mrtve ćelije kože i rastvaraju višak ulja, ali i biljni kompleks u kome su čičak, limun, hmelj, biber, medveđa trava, koji zajedno kontrolišu masnoću i pomažu da koža bude lepa i sveža.
 
Pored toga, moram da naglasim da sadrži retinol koji u principu nije najbezbedniji izbor za našu kožu, posebno mladu, iako potpomaže i ubrzava mnoge procese,  i propil paraben, ali sve to u zaista malim količinama da bismo ih se plašili.


I na kraju, da ne zaboravim, predivan miris limuna ili nečeg citrusnog, po mojoj proceni, svima odgovara i prija.
 
Cena je oko 2.600 dinara.
 
Meni se ovaj proizvod dopada i mislim da bi se skoro svako istim oduševio, kao i da je odličan i unikatan poklon. Kako se vama čini, da li ste ga možda probali?
Koristite li vi korejsku kozmetiku i šta biste preporučili?
 
Pozdrav,
S.

 

Tags: No tags
1

19 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *