Sephora paleta senki Sunbleached filter


Pre nego što krenem sa pisanjem, moram da napomenem da je ovo moj prvi tekst, blog post, recenzija – šta god od toga da je, i istaknem da sam odlučila da on bude baš o ovom proizvodu jer je jedan od novijih i trenutno aktuelnih, a meni se jako dopada i prosto zaslužuje početno mesto. Istovremeno molim za objektivnost, ali i malo vetra u leđa, kako bih sa pisanjem mogla da nastavim uz pozitivnu energiju potrebnu za dalje stvaranje.

Dakle, šta mi treba za uvek svež i prirodan izgled? Treba mi ova univerzalna i praktična paleta.

Sephora je ne tako davno na tržište izbacila “letnje” palete senki inspirisane popularnim Instagram efektima, koje sadrže i neke od najpopularnijih Sephora nijansi. A kako je oktobar i zvanično zatvorio sezonu, pravo je vreme da sumiramo utiske i otkrijemo koje od letnjih stvari će nam koristiti i u predstojećem periodu.  Jedna od tih stvari je Sunbleached filter paleta.

 
Izuzetno neutralna paleta svetlijih, toplijih tonova, ali sadrži taman toliko hladnih da bude savršena! Pođimo od samog pakovanja koje je vrhunski urađeno i ne sadrži ni premalo ni previše boja i nigde vam neće zauzeti mnogo mesta. U pitanju je kvalitetna i čvrsta plastika i to paletu čini otpornijom od ostalih. Palete upakovane u kartonske kutijice jesu preslatke i svi ih volimo, pogotovo zato što su lagane, ali, istini za volju, nisu tako kvalitetne i praktične zbog toga što se lako prljaju, a teško održavaju čistim. Kod limenih rizikujete da se oštete prilikom pada i slično, dešava se i da se deo sa bojama samo odglavi i ispadne, što čujem da se dešava sa Too faced paletama (Da me ne shvatite pogrešno, obožavam ih i možda vam nekad u budućnosti napišem nešto i o njima, videćemo.), kod kojih je i ogledalo premalo za one koji ne vole da vide samo oči kada se šminkaju. Ovde je slučaj potpuno drugačiji i ogledalo zauzima celu unutrašnju stranu poklopca. Još jednom, sve pohvale za dizajn. 
 
 
Kao što vidite, imamo deset boja od kojih dve zasluženo imaju veću gramažu od ostalih jer imaju mnogo širu primenu, na primer, mogu poslužiti i kao baza. Braon nijansa #tbt semože koristiti i kao puder za obrve. Naravno, ukoliko odgovara boji vaših obrva.
Kao što i sam naziv kaže, boje  su prilično sunčane. Zapravo, ono što mi se najviše dopada kod ove palete je odnos mat i sjajnih nijansi, odnosno 4 prema 6, što je zadovoljavajuće. Kombinovanjem ovih boja možete dobiti različite izglede, od nude preko bronze pa čak do neke vrste smoke eye efekta, a sve u zavisnosti kako ih i kojom tehnikom koristite, vlažne, suve, mešano, samostalno i tako dalje.
Na narednim fotografijama možete videti kakva je njihova pigmentacija, koja doduše varira od boje do boje, ali moj opšti utisak je vrlo dobra. Valja reći i da se ove dve najveće senke najviše truse, ali ništa strašno se neće desiti ako ih budete adekvatno koristili, odnosno više ih tapkali nego trljali prilikom uzimanja.
Prvih pet boja (sleva nadesno):

     1.      Secret boudoir *MAT
     2.      Walking in the sand *SJAJNA
     3.      Swell *SJAJNA
     4.      #tbt *MAT

     5.      Selfie *SJAJNA

Drugih pet boja (sleva nadesno):

 

          1.    Latergram *SJAJNA
          2.    Whitewashed *MAT
          3.    Sandy toes *SJAJNA
          4.    Desesrt rose *SJAJNA
          5.    Swan song *MAT

 

Pišući nazive boja setih se da su još jedna od stvari koja zaslužuje pohvalu – stvarno slatko!
Cena palete je 3.180 dinara pa smatram, uzimajući u obzir broj senki, gramažu i kvalitet, da nije preterano skupa. Pogotovo kupujući na čestim Sephorinim akcijama tokom nekog “shopping night-a”, kada važi popust od 20% na sve ili na trenutnoj akciji na sve proizvode brenda Sephora 3 za 2, koja traje još dva dana.
Dobra ideja je i ovu senku dati nekome na poklon, jer su šanse da ćete pogrešiti minimalne.
 

Hvala vam na pažnji i molim vas za komentare, sugestije, pitanja i konstruktivne kritike.Naravno, i podrška bi prijala!

Tags: No tags
0

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *