Šta je to što mi treba od Chanel Les 4 ombres senki, a šta ne?

Senke za oči u paletama i kompletima izuzetno su popularne zadnjih godina, pa tako i u mojoj kolekciji imaju posebno mesto. Ne znam imam li jednu ili dve mono senke. U kompletu je praktičnije i lakše i, ako hoćete, apsolutno uvek povoljnije nego da kupite samo jednu senku, a ona vam uvek treba, verujte.
Kada je reč o Chanelu, senke koje pravi opšte su poznate, a pogotovo zbog luksuznog pakovanja. Jednostavno predstavljaju predmet želje. A evo kakve su u stvarnosti.
Ova mini paleta je standardna za Chanel ponudu i sadrži 4 boje. Svake godine na tržištu se pojavi nova kolekcija sa manjim izmenama i novinama, a sve u skladu sa novim trendovima. Promene se uglavnom odnose na dizajn i poneku boju. Kvalitet i sastav senki čine se istim.
Kao i sve što je Chanel, i ovo je preslatko i elegantno upakovano u plišanu futrolu i sadrži dva odvojena sunđerasta aplikatora, što mi se posebno sviđa. Iako ih ne koristim mislim da je svakako lakša primena kada su odvojeni. Naravno, tu je i ogledalce u “taman” veličini.
Kombinacija koju prikazujem nosi naziv Tissé Cambon. Senke su teške 2 grama.
Boje su zaista lepe i osvežavajuće, dovoljne za postizanje različitih efekata, i toplih i hladnih.
Prva boja (sleva nadesno, najpre odozgo – prepoznaćete) je srebrno siva, sa braon podtonom, rekla bih. Sadrži divne ne tako diskretne šljokice i ostavlja lepu prirodnu boju na kapku.
Druga boja čisto je bela i sedefasta i na poleđini kutijice označena je kao iluminator ili hajlajter, jednostavnije rečeno: posvetljivač. Za to je stvarno idealna jer sjaj koji nudi nije previše diskretan, a nikako nije ni prejak.
Treća boja je najveselija u paleti – nešto drečaviji roze sedef. Zbog pigmentacije koju ču opisati posle, daje zaista diskretnu i svetlu boju, ne baš onakvu kakvom vam se čini kada je posmatrate u paletivi.
I četvrta po redu je tamno ljubičasta mat boja, najpostojanija od tri ostale i pogodna za neki polu “smokey eye”, ako se koriste samo ove boje.
Sve senke su dobrog kvaliteta, lako se nanose i fino su kremaste, a trušenja nema gotovo uopšte. Ali, najveća mana im je to što su baš slabo pigmentovane…
Usuđujem se da kažem da je to možda i normalan nivo pigmentacije, ali nekadašnji, a znamo otkada Chanel postoji i znamo da neguje tradiciju i svoje klasike. Nemojte pogrešno shvatiti, ali senke nove generacije i novijih brendova ludački su pigmentovane da smo malo zaboravili kako izgleda “normalna senka”.
Što se mene tiče, ovaj set odličan je za ljubitelje glamura, klasika, i za one koji se ne šminkaju mnogo, a potrebno im je nešto što uvek mogu imati pri ruci da svoj izgled osveže, što će ovim bojama svakako postići. I naravno, proizvod koji će im trajati.
 
Svakako, evo par saveta ako se ipak odlučite da investirate u ovo. Pokušajte sa vlažnim nanošenjem, a čini mi se da četkice od prirodne dlake bolje kupe proizvod, i obavezno koristite neku vrstu podloge – puder, korektor, kremastu senku, bazu za senke. A mislim da je ovo jedna od retkih senki kod koje treba probati nanošenje klasičnim sunđerastim aplikatorom, koji se i dobija uz nju.
 
Sve ovo ipak ne znači da cena od otprilike 6-7 hiljada dinara odgovara kvalitetu proizvoda i zasigurno je ne bih preporučila kao prvi izbor.
 
Da li ste možda vi probali ove senke ili neke slične, kakvo je vaše mišljenje? Možda biste želeli da probate upravo ove? Pišite!
 
Pozdrav, S.
 
 
Tags: No tags
0

376 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *