Šta mi treba ili ne iz Sephore?

Ovo su zapravo neki od poizvoda koji se nalaze u redovnoj Sephorinoj ponudi, a nisu preterano eksponirani, ni marketinški ni među korisnicima, ali ih zato nikako ne treba zanemariti, pogotovo sada kad svi kupuju praznične kolekcije.

Najpre jedna lepa i praktična kabuki četkica.

Sephora 2 u 1 kabuki flex četkica broj 53 
Istini za volju, nije najkvalitetnija, ne drži baš sve dlake na svom mestu, ali to nije tako važno i ne uopšte ne znači da vam neće dugo trajati. A poenta ove četkice je zapravo njena fleksibilnost da iz standardne postane pljosnata i tako posluži za rumenilo, bronzer, hajlajter… a staje u savki neseser i torbicu.
Dakle nešto kao prva pomoć i nešto što treba imati pri ruci, da se nađe.
Ukoliko pratite i ŠMT instagram profil imali ste već priliku da je vidite na fotografiji, a po komentarima sam zaključila da većina ljudi na nju reaguje isto, odnosno odušavljava se ovom funkcijom.
U jedno je to i jedina stvar koja opravdava visoku cenu sa kojom se inače ne slažem.
Niti su sintetičke, prilično jake i debele, i dobro kupe proizvod.
Četkica menja oblik tako što se mali okidač pomera i tako je otkoči ili zakoči. 
Lako se pere i održava, a ova lepa pink-crvena boja ne bledi od pranja. Dlake su mekane i prijaju koži.
Četkica dolazi u kutijici koja je dovoljno čvrsta da je štiti i da vam potraje, pa savetujem da je nosite u njoj, pre svega iz higijenskih razloga, ali i da očuvate oblik niti. Tda će vam ipak trebati malo više prostora u neseseru.
 
Cena: oko 1.800 dinara


Na redu je još jedan proizvod za lice, Sefora 8h mat puder u kamenu
Ovaj puder sam odabrala jer na njemu piše da pruža srednju pokrivenost i prirodan mat izgled, ne matira lice potpuno i sa njim nećete izgledati kao da ste od porcelana. 🙂
 
Nisam baš sigurna da ujednačeno traje svih 8 sati, ali sasvim sam zadovoljna efektom. Radi upravo to što obećava i ne guši kožu lica i daje prirodan izgled. Pruža baršunastu i mekanu završnicu. N trusi se mnogo, ali svakako više kada ga koristite uspomoć četke nego uspomoć sunđera i slično. Nije potrebno nanositi veliku količinu.
Jedina mana je u pakovanju koje ne sadrži ni ogledlce ni pufnu, sunđer, četkicu, bio šta.
Cena je otprilike 1.300 dinara, ali nisam sigurna, treba je proveriti
 
Sledeći proizvod je noviji, a u pitanju je Sephora mat lip krem Wonderful Cushion.
Mat tečni krem, odnosno ruž za usne koji dolazi samo u roze i crvenim nijansama. Čak i ova na fotografiji, koja je najsvetlija od ponuđenih, prilično je jaka i drečava. Nijedna nijansa nije onakva kao što izgleda na tubici, te obavezno probajte tester.
Ima jastučasti aplikator kome ja lično dajem plus, ali predviđam da ga mnogi vide kao nedostatak jer je loptast i veliki, što znači da nije najprecizniji.
Dugotrajan je, ali kao i većina sličnih proizvoda zna da se osuši i skupi. Međutim, u kombinaciji sa tečnim balzamom za usne – u tubici, i povremenim popravljanjem i to se lako sredi.
Nijansa na fotografiji: 01 Wonderful Rosy
 
Cena: 1.190 dinara i smatram je relativno povoljnom zato što je količina proizvoda od 9 ml izdašna, jer se ni pri nanošenju sa istom ni ne sme preterivati.
 
Inače, Cushion kolekcija sarži i tečni puder i tečno rumenilo, da li možda imate iskustva sa njima?
 
Sledeće dve stvari su takođe za usne, a prva od njih je Sephora Color adapt gloss.
Sjaj o kome nema mnogo da se kaže, osim da je bezbojan, prijatan na usnama i neguje ih.
Ne lepi se i ne razvlači.
Negde ćete verovatno pročitati da je blago roze boje, što ja baš i ne primećujem osim na aplikatoru koji je takav. Zapravo bi trebalo da se boja prilagodi boji vaših usana – “color adapt”, što je potpuno logično ako je sjaj transparentan.
 
Inače je jako dobar jer potpuno savitljiv i fleksibilan, a uz to i veoma mekan. Super proizvod a uz to i jako praktičan, može da posluži kao balzam, može da se koristi preko ruža da pojača sjaj, i u solo varijanti da lepo i ne preterano naglasi usne.
Cena: mislim da je oko 1.000 dinara a možda i manje
 
Na kraju proizvod kojim sam najmanje oduševljena, ali ne znači da vi nećete biti.
Sephora ruž 
Ne znam da li je ovo ispravan naziv, tako da vas molim da me ispravite ukoliko grešim.
Ruž za usne čija me je mekana i hidrantna tekstura odmah kupila, ali recimo ova naizgled prelepa bronzana nijansa ne, jer u stvarnosti i na usnama ne izgleda najbolje,ne umem ni da objasnim zašto. Najpre dosta je svetlija i vuče na bež, a mana je što se u letnjim mesecima ruž previše topio gde god ga ja čuvala i onda je to na usnama izgledalo kao neka skrama i pravilo guste nakupljene delove-šta god. 🙂
 
Ali ga svakako preporučujem zbog toga što neguje a ne traje kratko na usnama kao većina ovako masnih ruževa, već prosečno, koji sat.
Cena: takođe mislim da je oko 1.000 dinara
 
 
I to je to.
Sad još samo ostaje da napišete jeste li koristili išta od ovoga i da li ćete probati nešto.
Kakvo je vaše mišljenje?
 
Hvala!
Tags: No tags
0

21 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *