Šta mi treba iz L’Occitane kamiona?

 
Vreme je da konačno napišem nešto o ovom slatkom i kreativnom paketiću, koji ste već imali priliku da vidite na Facebook stranici i Instagram profilu. Volim kada su proizvodi lepi i kreativni i inspirišu me ne samo da ih koristim već da se sa njima igram i vizuelno eksperimentišem. 
Moram da naglasim da je kamiončić jako simpatičan i praktičan. Zapravo je to limena kutija – dakle, trajaće vam i možete je koristiti za druge stvari. Za proizvode koji su unutra verujem da neće ostati neiskorišćeni.
Kamiončić predstavlja repliku pravog L’Occitane Citroen kamiona koji postoji četrdesetak godina, a na početku je prodavao samo sapune. U njemu se nalaze najprodavaniji proizvodi ove kuće od kojih je sve osim sapuna u malim verzijama, recimo “polu mini verzijama”.:) Količine su svakako dovoljne da dobro isprobate i ocenite proizvode ili ih, na primer, koristite za putovanja.
 
Još da napomenem stvar koju ste već i sami zaključili: ovo je super poklon!
Verzije paketa se menjaju, a i različite su od zemlje do zemlje. Ovaj je kupljen u inostranstvu i u odnosu na kamion koji je bio dostupan u Srbiji razlikuje, sadrže samo dva ista proizvoda.
Unutra ih se nalazi 6. Ja ću svaki opisati po uzoru na proizvođača, odnosno napisaću za šta služi i čemu je namenjen, a ukoliko vas budu zanimali utisci o svakom proizvodu posebno – slobodno pišite.
 
Prvi je Bonne Mere sapun sa medom (100 g)
 
 
Ovo je tradicionalni marsejski sapun obogaćen ekstraktom meda, koji ima svojstva da kožu omekša i umiri. Veoma bitna stvar je da je ne isušuje kožu, kao većina sapuna.
Formula sadrži i ulje iz plodova palme.
Ovo je proizvod standardne gramaže i njegova cena je 620 dinara, a postoje i druge verzija, kao što su breskva, lavanda, mleko itd.
 
Sledeći proizvod je šampon za jačanje kose, L’occitane body and strength shampoo (75 ml)
Ovaj šampon pomaže jačanje kose i smanjuje opadanje retke i slabe kose, što se dešava kada dlaka puca. Formula sadrži 5 revitalizujućih esencijalnih ulja (ruzmarin, čempres, ylang ylang, smreka, kedar) i aminokiseline koje pomažu u jačanju kose. Kosu čini savršeno čistom, jačom i punijom.
Šampon ne sadrži silikone. 
 
Cena pakovanja od 300 ml je 2.310 dinara.

Na red je došla Ultrabogata kupka za ruke i telo sa 5% ši putera (75 ml)
Odmah ću napisati da obožavam sve L’Occitane proizvode koji sadrže ši puter. Mislim da i ova kolekcija jeste najprodavanija u svetu.
Ova krema za tuširanje obogaćena je i ši mlekom (5%), koje omekšava i štiti kožu, kao i ovsenim mlekom. Kupka nežno čisti ruke i telo, ne narušava prirodnu ravnotežu epiderma. Koža je nakon upotrebe glatka, nežna i zdrava, što mogu odmah da potvrdim.
Proizvod je dermatološki testiran, ali mislim da to ne treba navoditi, jer važi za sve proizvode ove kuće.
 
Cena pakovanja od 300 ml je 1.810 dinara
 
Zatim stiže Badem koncentrovano mleko, L’Occitane milk concentrate with almond milk (20 ml)
 

Ovo je zapravo mleko, krema za telo koja sprečava opuštanje kože i obezbeđuje joj 48h hidratacije. Peporučuje se za normalnu, manje elastičnu i manje čvrstu kožu. Prednosti proizvod su što zahvaljujući ekstraktu badema kožu čini mekom, hidriranom i zategnutom. Kremu najviše treba nanositi na  delove koje želite da zategnete.
 
Cena pakovanja od 50 ml je 1.620 dinara
 
Sledeći proizvod je njihov najprodavaniji proizvod ikada, Krema za ruke sa 20% ši putera, L’Occitane dry skin hand cream with 20% shea butter (10 ml)
 

Na fotografiji je praznično pakovanje, 40 years of love.

 
Ovaj poizvod sam koristila više puta u ovim mini verzijama i svaki put mi je iznova i iznova neverovatno da postoji tako dobra krema za ruke. Nisam kupovala veliko pakovanje jer mu je cena zaista visoka, ali nameravam i da se i to jednom desi…
Ključ je u tome da toliko dobro i dubinski hidrira ruke da uopšte ne morate da ih mažete nakon svakog pranja, a samim tim i manje je trošite, te tu vidim računicu.
 
Proizvođač je opisuje kao izuzetno kremasti balzam koji brzo prodire u kožu, štiteći, hraneći i hidrirajući ruke. Ekstrakti meda, badema i kokosovo ulje, sjedinjeni su sa šea buterom i zajedno stvaraju izuzetno efikasnu negu. Bogata tekstura se brzo apsorbuje i čini ruke mekim i glatkim, bez ostataka masnoće i lepljivog osećaja. 
Cena pakovanja od 150 ml je 2.750 dinara.
Za kraj takođe proizvod sa ši puterom, ši puter balzam za usne, L’Occitane shea butter lip balm (4 ml) 
 
Ovaj balzam sadrži 10% ši putera. Nema šta mnogo da se napiše osim da je dobar i vrši svoj posao – hrani, obnavlja i štiti ispucale usne. Jako lepo miriše i obnavlja kožu usana u sekundi! I kao i krema za ruke, neće vam biti potreban svaki čas.
 
Cena pakovanja od 12 ml je 1.120 dinara.
 
Kada je L’Occitane u pitanju mislim da se kvalitet ne dovodi u pitanje, a zbog toga dobrim delom i cena koja je i pored svega toga za naše tržište, nažalost, i dalje previsoka.
Cena ovog kamiona u inostranstvu je u proseku oko 25 evra i možete ga kupiti regularno, dok se proizvod u Srbiji dobijao za 1.900 dinara, ali ta akcija i uopšte prodaja ovog proizvoda trajala je svega jedan vikend, čini mi se. Jeftiniji je jer je i sadržao jeftinije proizvode.
Ovaj kamiončić je u svakom slučaju jedan dobar i lep L’Occitane proizvod, i nadasve povoljan!
A vi? Da li koristite njihove proizvode ili ste možda probali neke od ovih? Napišite svoje mišljenje i iskustvo. I naravno, ako imate neka pitanja!
Hvala!
P.S. Za one koji se pitaju: Da, točkići rade i kamiončić može da se vozi! 😉

 

Tags: No tags
0

23 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *