Šta mi treba kao zdrava nega i podloga za kombinovanu ili masnu kožu?

Na društvenim mrežama mogli ste da primetite da mi je brend Vichy ponovno otkriće, u smislu da ga nisam mnogo koristila i sada sam, zahvaljujući mnogobrojnim preporukama, počela da isprobavam njihove proizvode aktivnije nego pre. I moje kritike su uglavnom pozitivne.

Što se tiče letnje nege, odnosno šminke, nekako 2 u 1, ova BB krema definitivno je bila pravi bum!

 

U pitanju je Vichy Normaderm BB clear krema
Sjajna stvar za sve sa masnom i kombinovanom kožom, kakvog je tipa i moja. Na samom početku bloga pisala sam o La Roche Posay puderu slične namene, koji je vremenom, odnosno u određenim periodima godine počeo da mi biva prejak (iako svakako kvalitetan) i voljen :)), i ispostavilo se da mu je upravo ova BB krema idealna zamena, ili čak par koji ide uz njega. Jednostavno – ona predstavlja BB krema varijantu tog pudera, laganija je, prirodnija na licu, svežija…
Kada su ovako luksuzni i elegantni proizvodi u pitanju ne mogu a da ne opišem pakovanje i ambalažu. Zaista kvalitetno i lepo, svedenog i modernog dizajna, a deluje i prilično farmaceutski, što daje neku dodatnu notu poverenja u proizvod koji posmatrate. Naravno, kremica je upakovana u kutiju na kojoj imate informacije o proizvodu.

 

Prema informacijama koje Vichy daje ovo je prva BB krema kojom podstičete efekat blistave kože bez nedostataka, a kako ni ne znam za neku sličnu verujem da jeste prva.
Namenjena je ženama od 25 do 40 godina sa masnom kožom i/ili kožom sklonom nepravilnostima.
Može se koristiti kao svakodnevna nega za lice, ali i kao šminka, dakle, dozvoljeno je nadograđivanje slojeva kako biste dobili savršenu pokrivenost, a da na licu ne osećate nikakvu težinu, već samo lagani sloj koji ostavlja. Tekstura je veoma fina i prija koži, nakon nanošenja fino se adaptira tenu i postaje mekana.
Kremica je gušća i nije vodena i providna, imajući u vidu i da je prilično korektivna i da pokriva nepravilnosti. Ovo takođe znači da vam je potrebna jako mala količina za celo lice.
 
Lako se razmazuje i pošto je u pitanju krema smatram da su vam dovoljni samo prsti za nanošenje, ali za neke dodatne efekte koje možda želite da postignete možete koristiti i sunđer ili četku.
Prekriva ujednačeno, kao što možete da vidite, a da pritom ne ulazi duboko u pore i posle napravi rusfaj i za čišćenje i za vaš izgled.
Po nanošenju ujednačava ten, kontroliše sjaj i otkriva blistavost lica.
Ja je koristim jedno mesec i po dana, što je i više nego dovoljno da budem sigurna u njene rezultate i u svoje utiske.
U čemu je zapravo tajna?
Vichy Normaderm BB clear krema sadrži i 2% salicilne kiseline, ali i još nekih meni manje poznatih kiselina. One deluju antibakterijski i to na nekoliko nivoa i umanjuju zadebljanja kože. Zbog toga i pore nemaju mogućnost da se začepe i sve je prilično čistije, i bakterije se neuporedivo manje stvaraju jer nemaju podlogu za to.
Sadrži zaštitni faktor SPF 16 i mineralne filtere, a za jaču zaštitu možete je pomešati sa nekom drugom sa jačim faktorom.
 
Ono što je dobro je što ovo nije podloga ili puder, već krema, i ona pored svega ovoga što vrši i neguje lice. Zato nije teška na njemu kao što mnogi puderi mogu biti, a opet pokriva nedostatke i to ne dodavajući licu sjaj, već je on minimalan i prirodan, ali kontrolisan, a ne jak i intenzivan.
Postoji u svetlijoj i tamnijoj nijansi. Moja je svetlija – light, a druga je medium.
Postojanost je odlična, i uz jednu popravku dnevno, na primer, kamenim puderom, ili samom BB kremom na određena mesta, izdržaće i ceo (radni) dan. Bitno je da nećete prosijati kao tepsija. 🙂
Cena kreme je u većini apoteka oko 2.370 dinara, za pakovanje koje sadrži 40 ml, ali u povoljnijim, kao što je Srbotrade, možete je naći i za oko 1.700 na promociji, uz raznorazne poklone i testere. Mislim da se trenutno – još uvek uz nju dobija neseser sa dezodoransom od 100 ml i dva pakovanja maske za lice.

Za mene je ovo definitivno jedna od najboljih BB krema koje sam probala, iako inače nisam preveliki obožavalac istih i toplo je preporučujem svima čija koža je kombinovana ili masna, a sigurna sam da će se svima dopasti.
Ko ima suvu kožu možda bi mogao da proba, ja ne mislim da će joj biti previše agresivna, a efekat mu se možda i dopadne…

Dakle, ukoliko želite prirodan izgled, a da ipak nešto i prikrije – to je to!

Kakav je vaš tip kože i čime je negujete i pokrivate nedostatke? Jeste li probali ovu kremu ili nešto drugo iz Vichy Normaderm kolekcije? Šta biste preporučili?

Ne zaboravite da je na blogu društvenim mrežama u toku i NAGRADNA IGRA i učestvujte!!! 🙂

 

Hvala!
Pozdrav, S.
Tags: No tags
0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *