Šta mi treba – micelarna voda domaćeg kvaliteta 🎀

Ovo mi je prvi tekst o micelarnoj vodi, zapravo losionu, mada, pravo da vam kažem, meni na oko to izgleda kao ista stvar, a vi me ispravite ako grešim. 

Uostalom, svi ih nazivamo vodama, a to nije ni bitno, bitno je valjaju li ili ne.
 
Svakako nije prva, a ni jedina micelarna voda koju sam probala. Međutim, postoji par stvarčica po kojima se izdvaja i po kojima joj ja lično dajem veliki plus.

Najpre zato što je domaće proizvodnje, a dobrog kvaliteta i može parirati i nekim vodećim svetskim proizvođačima, čije je pravo poreklo neretko upitno. A kvalitet nije slučaj sa svim domaćim proizvodima, koliko god dobri bili i koliko god neki od nas želeli da ih gurnu u prvi plan.

 

 

 

 

Drugo, zato što je jedna od retkih, zapravo jedina koju sam ja probala, a da odgovara svim tipovima kože i to ne delimično jednoj, a delimično drugoj, već skroz – dakle, dobro radi posao.

 

Što bi se reklo “A čim ne škodi, znači da koristi”. 🙂

 

Pakovanje je apsolutni pobednik što se dizajna tiče. I kvalitetnije od mnogih. A izgleda i stakleno, pa mu to daje neku luksuznu notu.

Uvek pozdravljam i marketing, rad na pakovanju i dizajnu, kao i svim drugim pratećim stvarima, jer današnje tržište počiva na tome i treba se prilagoditi i biti konkurentan!

 
Proizvod odlično čisti lice, uklanja šminku, ne čisti kožu samo površno. Uz nju mi u najvećem broju slučajeva nije potrebno ništa dodatno za umivanje ili za skidanje šminke oko očiju. Osim kada imam baš dosta šminke pa moram sve da primenim. Ali svakako njome završavam čišćenje.

 

Radi sve ono što je potrebno za dnevno čišćenje lica.

 

Znam da će mnogi od vas pri samom pominjanju micelarne vode odmah pomisliti da nisam probala ili koristila Biodermu, a jesam, i to nekoliko pakovanja, ali to ne umanjuje iznenađenje i oduševljenje i ovim proizvodom. Ista, a potpuno drugačija vodica. 

Nije mi se dešavalo da me na bilo koji način iritira, čak ni osetljiv deo oko oka. Osim što čisti ona i hidrira kožu, i to je verovatno razlog zbog kog je nazivaju losionom.

 
Ovo bih pre opisala kao činjenicu da ne isušuje, a ne ostavlja ni nikakav trag, brzo se upije, a koža ostane čista i osvežena.

 

Po mom mišljenju potpuno je bezbedna, posebno što ne sadrži mirise, i to mi prija, baš zato što mi je kod nekih drugih upravo miris smetao.

 

Najčitaniji tekst na blogu je i dalje ovaj o Burra mleku za telo i dezodoransu, kao o kvalitetnim domaćim proizvodima, što me je i navelo na to da probam još nešto od njih.

 

Opet, kako je moj tip kože “kombinovana” , provereno je preporučujem za kombinovanu i masnu jer dobro čisti, a to je osnova za zdravu kožu. Ko ima veće probleme će se redovnim korišćenjem sigurno rešiti pojave bubuljica, mitisera i slično.
 

 

Kažu i da ujednačava ten, ali na to ću obratiti pažnju u budućnosti pa vas obavestiti. Moj je prilično svetao pa teško uočavam razliku.
Pakovanje sadrži 200 ml i košta oko 1.000 dinara, dok se u povoljnijim apotekama kao što je Srbotrade može naći za oko 800 dinara. Cena nije najpovoljnija, ali je kvalitet opravdava. U vreme kada sam ga ja kupila, bio je 50% snižen u Lilly drogeriji.
Stvarno mi se dopada i koristiću je još. Ovu bočicu relativno brzo sam potrošila upravo zato što sam zadovoljna.
Šta vi mislite, kako vam se čini? Jeste li je probali? Koje proizvode ovog tipa vi koristite i preporučujete li još nešto od Burre?
Šta mi treba? 🎀
U nekom narednom tekstu pričaćemo i o drugim micelarnim vodama, kao i o fenomenu micelarne vode uopšte. Da li vas to zanima?
Hvala što pratite blog, a posebno vama koji ste pratioci i aktivni, to mi mnogo znači.
 

Pozdrav, S.

Tags: No tags
0

27 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *