Šta mi treba od šminkastih prazničnih paketića? Možda Too faced Chocolate shop…

Većina vas verovatno je već čula za praznični paketić Too Faced proizvoda pod nazivom Chocolate shop – deo limitirane serije Christmas in New York, koji je, kao i uvek kada je Too faced u pitanju, najprepoznatljiviji po paleti senki koju sadrži, a čini mi se da su i druga tri provereno kvalitetna proizvoda koja se u paketiću dobijaju pored palete, nepravedno zanemarena.

Naime, uz paletu senki, bronzera, pudera i hajlajtera, dobijate i mini, ali ne premala, sasvim upotrebljiva pakovanja najprodavanijih, najpopularnijih, a mislim i najboljih TF proizvoda: Melted chocolate tečni ruž za usne u finoj Chocolate Milkshakenijansi – svetli braonkasti karamel, odličnu bazu za senku za oči/prajmer Shadow Insurance (Ovde moram da dodam da se sa njom susrećem prvi put jer već godinama koristim Artdeco bazu i nemam zamerki, ali ova će je možda nadmašiti) i Better than sex maskaru, za koju otkad se pojavila slušamo da je jedna od najboljih.
Kao i svi Too faced proizvodi, a pogotovo praznični, i ovaj nas je privukao dizajnom i romantikom. Moram reći i cenom, jer kada je podelite na broj proizvoda koji se u njemu dobijaju, a pojedinačno su dosta skuplji… isplati se. 
Pošto volim da fotografišem, do sada mi je Chocolate shop bio više inspiracija za to nego za šminkanje, što možete i sami zaključiti po fotografijama.

Ali, krenimo redom.

Paleta sadrži 21 senku dobro poznate TF fine i mekane teksture, od kojih su 3 najsvetlije veće količine od ostalih. Sadrži takođe i rumenilo, bronzer (populani Chocolate soleil) i hajlajter. Po mom mišljenju ova tri proizvoda može koristiti svako, ali veoma pažljivo i bez preterivanja.

Idemo dalje, kakve su senke? 

 

Senke su relativno ok raspoređene, 8 njih je mat, 12 sedefastih, i jedna mat sa šljokicama. Po mom mišljenju, odnosno ukusu, mana palete je što oko desetak komada vuče na braon/bež/zlatno. Smatram da onaj ko kupuje paletu sa ovolikim brojem senki očekuje nešto raznovrsniju ponudu. Ali hvala Bogu pa su ove boje dosta korisne i univerzalne pa ćemo se već nekako snaći.
Što se pigmentacije tiče, nije ni najbolja ni najgora, odnosno prosečna je, ali u tom smislu što ima senki koje su nestvarno dobro pigmentovane, ali i onih koje su baš slabo pigmentovane, ili se zbog presvetle boje jednostavno čine takvim. Velike svetle senke mogu poslužiti kao baza, te nije loše što su veće gramaže.

 

Boljeg pigmenta su uglavnom sjajne senke, a većina mat senki malo muči muku sa time. Zadnji red senki u kome imamo srebrnu, tirkiz, ciklama i crnu, onima koji preferiraju prirodniji i nude izgled prilično bode oči, pa se kao i ja verovatno pitaju šta će sa njima.

 

Međutim, kod domaćih blogerki i vlogerki videla sam da i one mogu lepo da se iskoriste. 

 

Kod tirkiz i ciklama boje primećujem da kada se nanesu ne daju baš tako jaku i intenzivnu boju kao što izgledaju u paleti. Što se trušenja tiče, ima par kritičnih boja, ali ništa strašno i ništa novo, samo pazite da njih ne gulite već tapkate.

 

Ispod možete pogledati kako izgledaju svočevi svih senki. Ukoliko želite da opišem svaku pojedinačno i voleli biste to da vidite, recite!

Levo-leva strana palete, desno-desna strana palete

 

Što se stvari za lice tiče mislim da su blogerke u pravu kada kažu da nisu potpuno iste kao u svojim standardnim pakovanjima, što mi se zbog njihove skuplje cene u pojedinačnoj prodaji čini sasvim logičnim. 

 

Ali, nikako nisu ni za bacanje. Hajlajter je veoma dobar i univerzalne nijanse, zlatkasto bež, sa mrvicom roze u sebi, bronzer je dosta drugačiji od standardnih jer ne sadrži ni trunku narandžastog pigmenta i bukvalno je braon. Zaista je kvalitetan. Rumenilo dolazi u roze nijansi i to prilično vrištećoj, pogotovo na prvi pogled. 🙂 Međutim, korišćeno u normalnoj količini može odgovarati, pa, hajde da ne kažemo baš svima, ali skoro svima.

 

I kao što sam već napomenula, nemojte preterivati sa količinom sva tri proizvoda i bićete zadovoljni. 

 

Još jedna važna stvar je da su u sve tri stvaru u odnosu na prosečne proizvode ove vrste dosta dugotrajnije na licu.

Ovde možete pogledati njihove svočeve:

Dolazimo i do glavne stvari vezane za ove stvarčice, do cene.

 

Cena paketića u Sephori je oko 7.700 dinara i, koliko god da je skup, veoma je povoljan i isplativ imajući u vidu šta sve dobijate i koje su cene pojedinačnih proizvoda.

 

Suma sumarum – ja ga preporučujem svima, a pogotovo onima koji traže nešto ovako kompletno, onima koju tek počinju sa šminkanjem, i naravno, onima kojima kao i meni ovo zapravo uopšte nije neophodno, ali jedostavno ga ne mogu zaobići. 🙂

 

Ne treba ni da napomenem da je idealno za poklon jer nema te devojke koja se u ovo neće zaljubiti.

 

Da li biste voleli da čujete nešto više i o ostalim proizvodima iz ovog paketića? Da li vi koristite Too faced proizvode i kakva su vaša iskustva?

 

Hvala svima koji ste tekst pročitali, očekujem vaše komentare u nadi da se nekome od vas dopada ovo što pišem. 

Pozdrav!

Tags: No tags
0

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *