Šta mi treba od uljanih preparata za skidanje šminke i jedan mini vodič za to

Ne pridajem veliki značaj sredstvima za skidanje šminke, ali postajem sve više svesna da bi trebalo. Naime,dugo sam bila ubeđena da nijedan proizvod ne može da skine šminku sa očiju potpuno, pogotovo maskaru, krejon i slično.
Sa sigurnošću mogu da kažem da su sva ovakva uljana sredstva pogodna i za skidanje šminke sa usana, ali isto tako i da gotovo da nem onog koje je, ili bar tako na njemu piše, pogodno za osetljivu kožu i za osobe koje nose kontaktna sočiva.
 
Međutim, isprobavajući različite proizvode ovog tipa, a u principu sličnog sastava, shvatila sam da i među njima ima određenih razlika, a malo sam se i “obrazovala”, odnosno pokupila informacije i evo šta sledi iz svega. 🙂
Za skidanje šminke treba koristiti sredstvo za skidanje vodootporne šminke. Stručnjaci tvrde da najbolji preparati liče na preliv za salatu i sastoje se iz više faza, uglavnom dve. Kod njih nakon mućkanja primećujemo odvojenu uljanu i vodenu komponentu. Uljana uklanja šminku sa lica, a vodena određeni deo masnoće. 
Proizvod se nanosi na tufer ili vatu, što je u principu ista stvar, ali ja izbegavam vatu za oko očiju jer je čupava i niti često ulete u oko i to je prilično nezgodno, tako da je koristim za lice. Što se tufera tiče, postoje razni, neki imaju više slojeva i možete ih razdvojiti i ispod opet naći vatu (prvi i drugi sleva), a neki su ušiveni (treći sleva). Volim i velike tufere koji su jako praktični za lice jer jedan komad može završiti posao.
Zatim takvim tuferom laganim pokretima treba prelaziti preko površine oko oka i skinuti svu šminku, što nije uvek slučaj. Često zbog sredstava, a često i zbog naše žurbe ili nepravilnog baratanja proizvodima.
Preporučljivo je i da tufer pre korišćenja pokvasite i dobro iscedite, a takođe i nakon tretmana proizvodom površinu obrišete mokrim tuferom da biste otklonili eventualne ostatke. Tada je uljani proizvod već razgradio nečistoću i ne treba ga više dodavati.
Ova sredstva se često dobijaju i u poklon setovima uz maskaru, u mini izdanju, i to je dobra stvar jer vam pruža mogućnost da ih isprobate pre nego što se odlučite za njihovu kupovinu.
Predstavljam vam 6 ovakvih proizvoda i svoja zapažanja o njima.
Afrodita Clean phase odstranjivač šminke oko očiju  
 

Ovo je jedan od mojih omiljenih proizvoda i smatram da niko neće pogrešiti ako se odluči za njega.

Prema rečima proizvođača brzo i bez trljanja odstranjuje i vodootpornu šminku. Sadrži bisabolol koji smiruje i neguje kožu oko očiju, i ne nadražuje oči, a njegova pH vrednost godi očima.

Slažem se da uklanja veliki deo šminke, 99% a ponekad i 100%, ali i to zavisi i od vrste i količine šminke. Dopada mi se jer ne sadrži parabene, silikone i parafine, a prilično je lagan i ne iritira oči. Kao i većina Afroditinih proizvoda, radi ono što i treba da radi.

Sva kozmetika koja dolazi iz Slovenije kod mene će iz više razloga uvek imati dodatni plus, ali najpre zato što je visoko visoko kvalitetna.

Cena: oko 450 dinara, a količina od 125 ml veoma je izdašna i dugo će vam trajati.

 

 
Balea odstranjivač šminke oko očiju

Jedan od najpopularnijih i najpoznatijih skidača, za svoju cenu sasvim pristojan i isplativ.

 

Ovaj proizvod takođe je pogodan za osobe sa osetljivim očima, kaoo i za osobe koje nose kontaktna sočiva. Sadrži i provitamin B5 koji hidrira i neguje osetljivi deo oko očiju i trepavice. To je svakako plus iako ne mogu da kažem da sam u tom pogledu primetila posebne efekte.
Dobro otklanja šminku uz malo grublje pokrete, a potrebno je brže raditi sa njim ili ga češće mućkati i sipati pošto se dve faze brzo razdvoje.
U svakom slučaju dobar proizvod i preporučujem ga svima, a pogotovo onima koji ne traže vau efekat.
Cena: oko 170 dinara za 100 ml, sasvim korektno, zar ne?

Alverde dvofazno sredstvo za uklanjanje šminke

Često u startu dam prednost prirodnoj kozmetici, ali me ista često u startu i razočara, što mi se uopšte ne čini nelogičnim jer je teško bez ikakvih dodataka napraviti nešto sa punim efektom, a još i da ima rok trajanja koju godinu.
Ovo sredstvo je  prirodno i sa negujućim uljima. Sadrži ekstrakte badema i avokada iz kontrolisanog biološkog uzgoja i neguje i smiruje osetljivu kožu lica, a ekstrakt aloje i ulje jojobe joj daju vlažnost.
Mnogi su ga hvalili, ali ja zaista nisam oduševljena i od DM-ovih proizvoda odabrala bih pre Baleu.
Najpre, nije da tako dobro skida šminku, a kamoli lagano, a zatim nije neutralan, jednom mi se desilo da mi je ušao u oko i bilo je zaista strašno i do sutradan mi se činilo da moram kod lekara, ali situacija se smirila.
Miris je veoma prijatan i prirodan i uopšte osećaj koji proizvid ostavlja na koži, ali to ne smatram dovoljnim.

Cena: oko 150 dinara za 100 ml

Avon true colour sredstvo za uklanjanje dugotrajne šminke

Ukratko rečeno najmasnije sredstvo od svih iz teksta, veoma efikasno, ali ipak minimalno pecka i nije idealno prijatno prema osetljivim očima, ali ništa strašno. To što je najmasnije je svakako plus jer u par poteza skida sve, a ujedno i vlaži kožu koja je uglavnom više suva nego masna.

Velika mana je pakovanje jer je premalo i sadrži samo 50 ml proizvoda. Sve to bi bilo super jer je proizvod dobar i ne treba koristiti veliku količinu, ali otvor na bočici je ogroman i koliko god se trudili trošićete više od potrebnog.

Cena: oko 550 dinara, ali najčešće je snižen na oko 300 dinara.

Lancome Bi facil sredstvo za uklanjanje šminke

   

Proizvod o kome ne treba mnogo pisati jer je odličan, skida sve u par poteza, nije ni premasan ni suv, a ne iritira oči i potrebna vam je veoma mala količina.
Jedina mana je cena koja od skoro 4.000 dinara za oko 125 ml. Smatram da je nepotrebno izdvajati toliku količinu novca za ovakav proizvod ma koliko dobar bio, već je bolje toliko para dati za kremu ili nešto drugo što je licu potrebnije.
Takođe ne smatram d je 15 puta bolji od sličnih proizvoda od kojih je isto toliko puta skuplji.
Uprkos tome što je Lancome jednostavno Lancome. ♥

Pupa Struccante biphasico sredstvo za skidanje šminke

Zaista volim Pupa kozmetiku i jako me nervira što je kod nas prisutna, ali potpuno zapostavljena. Trudim se da isprobam i ono što kod nas ne može da se kupi, a toga je baš mnogo. Tu spada i ovaj proizvod pa ga neću previše opisivati. Svakako smatram da ga treba pomenuti jer je zaista dobar i zanimljiv jer nije uopšte masan kao većina prethodno pomenutih. Ne iritira kožu i nije vam potrebno previše vremena da uklonite svu šminku.

Cena: oko 12 evra  za pakovanje od 200 ml.


To bi bilo to. Pišite mi imate li iskustva sa ovim i sličnim proizvodima, šta vi koristite. Pišite i postoji li i koje je za vas to magično sredstvo koje uklanja svaku trunku šminke.

I ne zaboravite na nagradnu igru na Facebook stranici u kojoj možete osvojiti Burra proizvode i koja traje do 10. februara 2017.

Hvala!
S.

Tags: No tags
0

14 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *