Šta mi treba za AKTIVNU negu kože oko očiju? 🎀

Nešto novo za mene od ovog brenda, a i uopšteno, jer se prvi put susrećem sa jednim ovakvim proizvodom među antiridima. Koristila sam druge, ali je njihova uloga uglavnom bila samo hidratacija.
Kao i do sada, naglasiću, veoma mi je drago što je u pitanju domaći proizvođač. I to upravo ovaj koji me do sada nije razočarao – Esensa, linija Burra.

Svaki put kada je Burra u pitanju postavlja se pitanje da li cena opravdava kvalitet, u smislu da roba nije iz uvoza, a cena nije baš da je najniža. I uvek se vratimo na isto. Dobar je kvalitet, a dobra je i cena. Za mnoge strane proizvode velikih firmi plaćamo manje, jer se masovnije proizvode i prodaju. Ali, ruku na srce, nikada nismo sigurni u njihovo pravo poreklo, sastav, mnogi od nas ni ne čitaju deklaracije pa ne znaju da se dosta toga proizvodi i u Kini i u drugim zemljama odakle često dolaze sumnjive mešavine.

 


Ovde se radi se o Burra kremu za aktivnu negu područja oko očiju
 
Najpre sam mislila da mi ovako nešto ne treba, ali kada sam pročitala više o proizvodu, shvatila sam da je upravo on ono što mi treba. Za koji mesec imaću 30 godina, nemam mnogo borica, ali neke sitne se već javljaju. 🙁

A njegova poenta i jeste upravo to, da preduhitri njihovo stvaranje i starenje kože, jer je mnogo teže otarasiti se bora kada se već pojave, faktički nemoguće, mogu se samo prikriti.
 
 
Dolazi u kutijici koja ima deklaraciju i detaljan opis proizvoda, namene, funkcionisanja kože i svega što bi vas moglo zanimati u vezi sa kremom.

 

Kako proizvođač navodi, ovaj krem predstavlja osnovu anti-age tretmana za negu i regeneraciju područja oko očiju, kao i predela oko usana, što me je posebno iznenadilo jer na samom pakovanju nije toliko istaknuto, već više u uputstvu. Specifičan kompleks peptida efikasno umanjuje pojavu bora i obezbeđuje osetljivoj koži dugotrajnu hidrataciju, čineći predeo oko očiju svetlijim.

 

Ja sam ga intezivno koristila najpre oko očiju, ali sada počinjem i sa delom oko usana jer i tu primećujem takozvane bore smejalice.
Krem sadrži i inovativan kompleks peptida, koji se u savremenoj kozmetologiji sve češće koriste i prestižu biljne ekstrakte, ulja i vitamine. A zašto? Pa, kažu da su terapije njima jednostavne, bezbolne, neškodiljive, a deluju trenutno, plus daju dugoročne rezultate.
Toliko dugo još nisam koristila ovu kremu da bih to mogla da znam, ali za sada sam zadovoljna.
Ovaj kompleks peptida predeo oko očiju čini svetlijim, što sam i sama primetila, u mom slučaju ne preterano jer i jesam dosta svetle puti, ali dovoljno da malo posveti podočnjake i tamne kolutove, a kožu učini blistavijom.
Za delovanje protiv bora ću još malo sačekati što se rezultata tiče, ali čini mi se da “radi”. 🙂
Ono što je sigurno jeste da otklanja znakove umora i nadutost u tom predelu. U to sam se uverila jer je nanosim svako jutro i veče, upravo u doba dana kada sam ili umorna ili natečena. I bilo mi je jako bitno kako će se tada ponašati i nije me razočarao.
Nakon samo nekoliko dana redovne upotrebe ćete već pod prstima osetiti promene u tom delu kože, jer je krenula da reaguje. Inače, sama krema je veoma lagana i ne mnogo gusta, a sve pohvale idu i na račun gramaže koja je veća nego kod ostalih – 20 ml!
Kao i druge Burra stvarčice o kojima sam pisala ovde i ovde, ne sadrži parabene.
A kako je sve od ovih efekata moguće?
Ja sam pomenula samo peptide jer me je to najviše zainteresovalo, ali evo kako krem neguje zahvaljujući svim sastojcima:


Specifičan kompleks peptida, povećava elastičnost kože, poboljšava limfnu drenažu i dovodi do smanjenja nadutosti predela ispod očiju. Dejstvom peptida na kožu, smanjuje se nastanak finih linija i bora i obezbeđuje se kontinuirana rehidratacija i regeneracija zrele kože.

Ekstrakt alge Euglena Gracilis, ima hronobiološki efekat na podizanje energije ćelija kože, bori se protiv znakova umora, povećava tonus i čvrstinu kože. Preporučuje se za noćnu negu kako bi podstakao ćelijski metabolizam za vreme faze oporavka kože.

 

Hijaluronska kiselinaje prirodni sastojak kože koji obezbeđuje hidrataciju kože. Molekuli hijaluronske kiseline akumuliraju i vezuju za sebe vodu i upravo ta osobina daje koži vedrinu i mladost.

 

Arganovo uljepospešuje mikrocirkulaciju i omogućava maksimalnu prehranu ćelija kože, nadoknađuje vlagu, ujednačava ten, smanjuje bore, zateže, regeneriše i podmlađuje kožu.

 

Ulje maruleobezbeđuje dugotrajnu hidrataciju, štiti i podmlađuje, a koža ga lako i brzo apsorbuje.

 

Beta-glukanje prirodni polisaharid koji podstiče aktivnost imunog sistema i sintezu kolagena. Stimulišući prirodne procese regeneracije, održava optimalnu vlažnost kože i štiti je od spoljašnjih uticaja.

 

Za većinu ovih sastojaka ste sigurno čuli i, što se mene tiče, u kozmetologiji i šire svi oni opšte su poznati po svojim pozitivnim dejstvima, te nema sumnje da ovde to izostaje.
Moj baš prvi prvcati utisak je da je mekoća kože i tog najnežnijeg dela na licu izrazito povećana. Koža je zaista glatka.
Dakle, ovaj krem neguje kožu, jača, štiti, podstiče na mnoge procese koji su joj potrebni, obnavlja i samim tim se sama jače, bolje i više bori protiv starenja, što mi je, za sada, sasvim dovoljno. Preporučujem ga svim damama, ali najpre osobama koje žele da spreče prevremeno starenje. Recimo od 25+ godina. Nisam neki ekspert niti imam prave pravcate bore, i efekti ovakvih proizvoda ne vide se na bum, ali mogu reći da ipak postoje.
Što se zrelije kože tiče ne znam, ali trebalo bi da pomogne u redukovnju sitnih borica.

Cena antirida je oko 1.250 dinara.

 

Za kraj ću napisati nešto što je možda trebalo da stoji na samom početku. Jako je važno pravilno nanositi ove vrste krema, a najbolje je utapkavati ih kako bi prodrli što dublje u kožu, i to prstom koji najmanje koristimo i koji je najnežniji, domali prstić. 🙂
Tags: No tags
0

27 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *