Šta mi treba za negu, a da je od domaćeg proizvođača?

Broj novih kozmetičkih brendova počeo je da raste jako brzo i više se ne može meriti na godišnjem nivou, već na mesečnom, a nekada mi se stvarno učini i na dnevnom, kako god to zvučalo. Svi nešto mućkaju. 🙂
Pre je to bila prava retkost i svaki novi brend se lakše probijao na tržište, a danas je to opšti haos, pomama za mestom po suncem.
 
U Srbiji je situacija uvek bila takva da se šansa stranom brendu daje automatski, ma odakle dolazio i ma koliko jeftin ili skup bio, pa čak i onda, ne ni tako davno, kada smo znali da do nas stiže poprilično škart roba.
 
Sada se ta politika ipak polako menja, pa tako i mi imamo nove kozmetičke brendove. Jedino što je zaista simptomatično je da naziv brenda mora da bude na stranom jeziku, odnosno da barem tako zvuči, da bi uopšte skrenuo pažnju na sebe.
 
Tako je jedan od domaćih brendova, a da to mnogi ne znaju, kozmetika Burra.
Najpre ne pretpostavljaju zbog naziva, a potom bogami i zbog cene koja je, ali samo na prvi pogled, nešto viša. Pre nego što išta probate činiće vam se visokom za jednu kozmetiku koja se ne uvozi. Međutim, mene je to privuklo u onom smislu da ako nešto domaće toliko košta, sigurno tu ima nešto, hm... A to nešto je – kvalitet.
 

 

Danas ću vam predstaviti dva proizvoda, jedan više zimski, a jedan više letnji, čini mi se.
 
Burra mleko za telo.

 

Mleko za telo u praktičnom pakovanju, velikoj tubi okrenutoj “naopačke”, da ne biste imali problema sa ceđenjem i stiskanjem i slično. Veliki plus ide pažnji koja je posvećena pakovanju, jer i ono govori da je reč o ozbiljnoj kući. Naime, proizvod dolazi u kutiji koja sadrži i deklaraciju samog proizvoda i još neka veoma korisna objašnjenja o samoj koži.
 
Mala zamerka ide na račun kvaliteta tube, čiji je poklopac prilično tanan i odlomio se već prilikom prvog otvaranja.
 
No, cilj ovoga je zapravo sam proizvod, odnosno mleko.
I stvarno je u pitanju “mleko”. Proizvod je prilično tečan, ali ne redak i bled, već gust i sadržajan. Deluje kao da su razne hranljive putere i mleka stavili u blender i dobili ovu finu kašicu.
Mleko nije premasno, a kožu prilično hidrira. Dakle, neće vam ostaviti masne tragove. Mnogo se lako razmazuje. Posle perioda od nekoliko nanošenja mi se čini da ih možete i prorediti, jer koža s vremenom postaje sve mekša i hidriranija. Miris je dosta neutralan i prijatan.
Ja ga često koristim i samo za ruke, pošto mi se dopada taj momentalni efekat koji ima, a ovaj koji dolazi kasnije je još bolji.

Tek sada sam pogledala sastav mleka i potpuno mi je jasno zašto je tako dobro. Sadrži sve one stvari za koje smo svi čuli da su dobre za kožu – ši puter, kokosovo ulje, kakao puter, ureu, arganovo ulje, kao i skvalen, za koji proizvođač kaže da je jedan od najvažnijih lipida.

Mleko ne sadrži parabene. Redovna cena proizvoda je oko 800 dinara.
 

Drugi proizvod je Burra dezodorans.

Nežan i blag, a stvarno efikasan. Miriše gotovo isto kao Fanta exotic, ako je se sećate. Možda grešim ili zvuči smešno, ali mene čim odvrnem poklopac zapljusne neki talas poznatog gaziranog “žutog soka”.
Inače nisam fan takvih mirisa, ali ne mogu da osporim da osvežava i prija mi kada ga nanesem. I svakako nije prejak.
 
Ne sadrži aluminijume, alkohol i paraben, a i glikol (što verovatno znači da i on ne valja, za prva tri sam znala i pre), a to je za dezodorans koji ne nanosi štetu jako bitno. U pitanju je roll on varijanta tako da nema ni nepoželjnih fleka, boje i slično. A nisu potrebne ni velike količine.
Za zaštitu ne mogu da kažem da je potpuna u smislu 24h, jer ga nisam ni isprobavala u tolikom vremenskom periodu, ali je ona prilično dobra, onoliko koliko se i očekuje od dezodoransa koji je zdrav, odnosno nije štetan.
Istina je da već par godina imam omiljeni dezodorans, ali sama činjenica da sam poželela da probam drugi i da ga ovako hvalim govori dodatno u prilog Burra dezodoransu.
 

Cena ovog proizvoda je oko 550 dinara.

Toliko za ovaj tekst. Pišite mi da li ste vi probali ove proizvode ili možda neke slične, ili još neke Burrine. Kakvi su vaši utisci i razmišljanja o ovom tipu proizvoda?

Sa desne strane se možete prijaviti za dobijanje obaveštenja o tekstovima.

Hvala!
S. 

 

Tags: No tags
0

9 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *