Šta mi treba za negu lica u prelaznom periodu i zašto zaista smatram Caudalie francuskim izvorom lepote

Do sada nisam mnogo govorila o proizvodima za negu lica, a sve iz razloga što je ova tema obimna i što njihova upotreba varira u odnosu na godišnja doba i stanja kroz koja koža tokom njih prolazi.

Kakvo god vreme bilo napolju, zima ipak još uvek traje i nikome ne odgovara da lice preterano tretira korišćenjem jakih proizvoda. Moja koža je kombinovana (ka masnoj), ali prilično se isuši tokom hladnog perioda, te sam konačno dala priliku Caudalie proizvodima koje posedujem odavno i koji su upravo to čekali. Kod nas su prisutni već jedno dve godine, dok sam ih ranije kupovala u inostranstvu.

Caudalie pena za čišćenje

Instant penušavi čistač sa crvenim grožđem, sadrži i ekstrakte žalfije i kamilice, što mi je prva asocijacija na efekat umirenja kože. I tako i jeste. Pored toga što čisti i umiruje, pena hrani i neguje kožu. Najvažnije je napomenuti da je ne isušuje.
Ne sadrži parabene i ostale štetne sastojke, kao što je manje poznati fenoksietanol (konzervans), nema sapuna i nije komedogena – ukratko: ne zatvara pore.

 

Namenjena je svim tipovima kože i s tim se potpuno slažem. Samo je pitanje ko šta očekuje od proizvoda i sa kojom namerom ga koristi. Budući da je hipoalergena, znači da odgovara i najosetljivijoj koži.
Nakon pranja lica ovom penom, koju nije potrebno koristiti u velikoj količini, koža je primetno mekša i osvežena i već nakon nekoliko korišćenja vidi se razlika. Za to je zaslužna i žalfija koja čisti i sužava pore. Moja koža jeste kombinovana, ali treba znati da je i takva i masna koža zapravo osetljiva, pa ne čudi što joj ovakvi proizvodi prijaju. Ovo je blaga i nežna pena, ali ne onako potpuno, pa da nakon nje imate osećaj kao da niste ništa stavili na lice ili da ga niste očistili. Miris je prijatan i svež i malčice sladak, baš kao grožđe.
Lice prosto voli ovu penu, pa ukoliko se razmišljate da li da u nju investirate nemojte oklevati. Prosečna cena je oko 1.750 dinara, što je dosta, ali uzmite u obzir da su šanse da pogrešite minimalne i da će vam koža sigurno biti zahvalna, kao i da se pena jako sporo troši. Odlično je i što se prodaje u mini pakovanju od 50 ml pa je tako možete testirati.
Cudalie Grape water – grožđana voda 
 

Ovaj proizvod čini 98% grožđane vode i 2% soka grožđa bogatog oligosaharidima i mineralnim solima, a koristi se, po većini preporuka, nakon čišćenja  kože. Međutim, njegova primena daleko je veća, možete je koristiti kada god je licu potrebno osveženje, čak i preko šminke. Posebno je volim tokom leta i to je period kada u tašni uvek imam neku vodicu za lice. Može se reći da su sve one termalne, iako se izraz termalna koristi za najčistije, sa termalnih izvora. O njima i njihovoj primeni pisala sam ovde.

Nakon korišćenja ove vode lice je, kao i nakon pene, mekano i hidrirano, a ona ga takođe hrani i umiruje, ali i štiti i obnavlja.  Kada želim da mi koža diše i da ne nanosim kremu, najčešće noću, dovoljno je da nanesem samo nju. Raspršivač je izuzetno dobro napravljen i odlično radi pa je dovoljan jedan stisak da naprskate celo lice. Što će reći da proizvod traje mesecima.

 

Voda je 100% organska i aktivna, a pored navedenog bogata je polifenolima (antioksidanti koji kožu štite od slobodnih radikala i usporavaju proces starenja, a u grožđu ih ima dosta), polisaharidima, čije dejstvo je hranljivo, hidrirajuće i energetsko, kao i mineralima.
Ovakve vodice mnogi svrstavaju i u tonike, što je dobrim delom tačno, jer osvežavaju kožu i pripremaju je za nanošenje kreme ili drugih proizvoda za hidrataciju – ulja, seruma. Svakako odlična stvar i smatram da svako treba da ima neku od ovakvih voda, bilo termalnu, bilo ovu grožđanu. S tim što je ova, po mom mišljenju, samo za lice.
Cena je oko 1.600 dinara za bocu od 200 ml, a mini pakovanje od 75 ml košta oko 680. 
 
 
Da li ste probali neke od ovih proizvoda i kakvo je vaše mišljenje o njima? Šta biste voleli da probate? Da li mi preporučujete neki od Caudalie proizvoda kao treći korak koji bi upotpunio negu/hidrataciju? Pišite, a ukoliko vam se dopada blog, zapratite ga kao čitalac, znači mu.
 
Pozdrav, S.
 
 
 
 
Tags: No tags
0

29 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *