#SVETSKI BESTSELER – Yves Saint Laurent Touche Éclat – Šta je i kako se koristi

Nakon prvog teksta rubrike o bestselerima ovaj proizvod se gotovo sam nametnuo kao naredni, a možda je po merilima prodaje čak i prvi. Legenda kaže da vam daje 8 sati beauty sleepa i da se u svetu proda po jedan na svakih 10 sekundi. Korektor je univerzalna reč za šminku koja je tu da nešto pokrije i sakrije, za sve što je u boji kože, boji pudera. Međutim, ova stvarčica često se pogrešno svrstava u tu kategoriju, budući da to zapravo nije ili je “nešto između”, a po mom mišljenju radi se o preteči hajlajtera, samo bez krupnih šljokica.
Šta je zapravo Touche Éclat?

 

 

YSL Touche Éclat je posvetljivač, korektor za posvetljavanje, hajlajter. Namenjen je korigovanju tamnih kolutova i dodavanju blistavosti. Sadrži kompleks koji koriguje umor i pruža hidrataciju, pokrivenost i sjaj.

Kako izgleda?

Izgleda kao ajlajner u olovci jer na vrhu ima aplikator za nanošenje, ali od dosta mekših i savitljivijih dlačica. Na donoj strani se može pritiskati-kliktati kao patent olovka i tako dozirati količina koja izlazi kroz četkicu.

Kakve je teksture?
 
Tekstura je lagana i polu-prozračna, srednje gustine. U sebi sadrži sitan sjaj koji se golim okom jedva vidi. Izuzetno je važno odabrati pravu nijansu, a iz mog iskustva, najuniverzalnija za korišćenje kakvo mu je namenjeno je br. 2 – neutralna nijansa, ni topla ni hladna, nije roze, a nije ni žuta. Nemojte da vas brojevi zavaraju, tipa ako ste jako svetli treba vam 1, koja je baš roze – ne.

Kako se koristi?

Više je načina i postoje opšte polemike na tu temu. Na slici ispod su upustva proizvođača.

Prednosti TE uvidećete samo ukoliko ga pravilno koristite – u suprotnom bićete razočarani. Igra svetlošću nam pomaže da kreiramo – od lepih do loših i nepotrebnih promena, i ovaj mali pomoćnik može nam biti od od pomoći i prikriti nešto za nas, ali može i istaći ono što ne želimo. Zato, pažljivo koristite, ali dozvoljena je i igra, da vidite kako vama odgovara, nismo svi “po šablonu”.

 

Photo: globglam.com
Za mene je jedna od najvećih prednosti ovog proizvoda lagana tekstura i činjenica da se, za razliku od drugih koji su dosta gušći skoro pa uopšze ne uvlači u borice i sitne linije, dakle, sasvim minimalno.
Nanosi se oko unutrašnjeg ugla oka, ispod spoljašnjeg, na jagodice, iznad oka, iznad obrve, a ne treba zaboraviti nazolabijalne linije, sredinu nosa, bradu i deo oko usana.
A ja ga nanosim: ispod oka, na unutrašnji i spoljašnji deo, ka jagodicama, kao i na same jagodice, na sredinu čela – malo levo i desno, na sredinu nosa, nazolabijalni deo i povremeno oko usana. Tu je zaista odličan, istakne ih, oblikuje, ulepša, a sacršeno je rešenje za nanošenje nakon ruža i olovke, jer može da popravi i pokrije nepravilne ivice. Isto važi i za obrve, umanjiće vidljivost dlačica koje niste stigli da počupate.
Najpre sam ga utapkavala blenderom, ali shvatila sam da tako dosta proizvoda nestane, jer je lagan. Najbolje je prstima ili mekanom četkicom za blend i slično (npr. Real Techniques setting brush).
 
Lepo izgleda na licu i fino radi ono što treba. Mislim da osobe koje se u njega razočaraju polaze od toga da nema vau efekta  i ne vidi se nešto specijalno, tipa sjaj hajlajtera ili potpuno drugačiji izgled lica – ali to i nije njegov zadatak, već da obezbedi što prirodniju blistavost.
Zbog svoje lagane teksture nije najdugotrajniji i to mu zameram najviše zbog količine – svega 2,5 ml. Jer da biste izgledali sveže i to što ste naneli mora biti takvo.
 
Cenu od oko 4.300 dinara za naše tržište i naš standard nije potrebno komentarisati. Skupo, pa možete probati i alternative kojih je sve više – čak i one od luksuznijih brendova su povoljnije (Clarins, Estee Lauder, Dior), a ima čak i skupljih (Guerlain, Shiseido, Kanebo). N sreću,  srednji ka nižem cenovnom rangu je najbogatiji: Artdeco, Pupa, Deborah, Maybelline, Max factor.

 

Kome je namenjen?
Ako ste neko ko ima problema sa nadutošću, podočnjacima, tamnim kolutovima ili vam je koža iz drugih razloga umorna – svakako preporučujem da ga probate. Ja želim da nakon njega isprobam i druge alternative.
Na samom kraju moram da pomenem da je pakovanje zaista luksuzno, lepo i kvalitetno, a i to košta.
Tokom novogodišnjih praznika možete ga naći po istoj ceni, ali u nekim od poklon setova, gde se uz njega dobija ruž, krejon ili nešto treće, a i pakovanje bude praznično i limitirano.
 
Želela bih da čujem vaša iskustva i želje u vezi sa ovim i njemu sličnim proizvodima. Da li biste želeli da ga probate? Kako biste ga koristili? Pišite.
 
Pozdrav,
S.
Tags: No tags
3

20 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *