Too Faced Natural face – Paleta raznih mogućnosti

Prolećni novitet brenda Too Faced, linija Natural, najviše je iznenadila pojavom palete za lice, koja nosi odgovarajući naziv, Natural face, i nije nazvala paletom za konturisanje – mnogi palete koje sadrže rumenilo, bronzer i hajlajter tako nazivaju.
Kada je reč o nijansama radi se o izuzetno univerzalnoj paleti, a poseban plus je to što je pogodna i za osobe (veoma) svetle puti.
Na početku mali osvrt na samo pakovanje, koje mi se jako dopada, a njegovu pravu lepotu uvidela sam kada sam paletu nosila sa sobom ceo dan, radi šminkanja za posebnu priliku.
 
 
Kvalitetno i čvrsto, kao gumirano. Možete ga nosati sa sobom bez bojazni da će se pri prevrtanju sve unutra raspasti, polomiti ili ispasti iz ležišta. U principu isti fazon kao i White Peach paleta o kojoj sam već pisala ovde, ali nešto drugačijeg oblika, malo ispupčeno.
 
Kao i ona, i ova paleta ima slatki momenat na zatvaraču, s tim što je ovde umesto breskve u pitanju srculence. Dobro se i bezbedno zatvara, ne čini mi se da će se mehanizam razglaviti.
Sam dizajn mi se  odmah dopao jer je sveden i romantičan, neutralnih boja uz dovoljno zlatne da ništa ne vrišti i nije prenaglašeno – a Too Faced je inače poznat po jačim bojama, barbi momentima i tako to.
Pakovanje jako lepo izgleda i veoma je praktično. Ogledalo je veliko, zapravo ogromno, i teži ka kvadratnom obliku pa zaista možete lepo da vidite celo lice dok se šminkate. 
U sastavu palete su 2 hajlajtera, 2 rumenila i 2 bronzera i, pored toga što je jedno mat, a drugo sjajno (osim hajlajtera, naravno) prilično se razlikuju. Nije varijanta jedna boja u više nijansi.
Svočevi na fotografiji ispod idu unazad. 🙂 Redosledom gore – dole.
Hajlajteri:
Starlight i Satin sheets – prvi je za mene prilično “Unicorn”, iako to zvanično nije – ima roze, pink odsjaj koji je primetan, ali ne i prenapadan i fino izgleda na mojoj svetloj koži; drugi je mnogo univerzalniji, ali ipak prilično zlatan – nije taman i to je odlično, ali ima žuto zlatni odsjaj, što ga možda ne čini nijansom za svaki dan i svakoga, ali licu daje odličan “final touch”.
Rumenila:
Pink wink i Pink Sand – prvo je klasično, jarko roze rumenilo, za koje kažu da u sebi ima malo sjaja (ali ja ga baš i ne primećujem, veoma, veoma je sitan), odlično je samo za one koji znaju pravilno da ga koriste i u nijansi idealnoj za zimu/proleće; drugo je otprilike u nijansi mog života, a to su te boje koje ja nazivam ljubičastim, a zapravo su tamno roze koje vuku ka braon i odlične su za sve i svuda i kad god, izgledaju veoma prirodno na licu.
Zagasita boja koja ne vrišti, ali nije ni bronzer.

Bronzeri:

Sunny honey i Tropic like it’s hot – prvi je standardni, pravi mat bronzer univerzalne nijanse, dakle, “neka između”, koja nije ni svetla ni tamna, ali, iako je prilično topla, ne vuče na narandžasto i hvala nebesima ni na sivo (Bronzer baš i nije isto što i proizvod za konturisanje.), a drugi je sjajan i prilično taman, a kada tome dodamo bogatu pigmentaciju potrebno je veoma pažljivo ga dozirati, pogotovo ako ste, kao i ja, svetle puti.
 
 
Kvalitet svih proizvoda je odličan, svi se odlično blendaju, izrazito su pigmentovani i jaki tako da se treba pridržavati pravila “manje je više” i svaki koristiti u minimalnim količinama. Dovoljno je samo da ga pre nanošenja samo tapnete četkicom, a ako ima viška otresete ga.
Takvim korišćenjem paleta daje magične rezultate, a ako preterate sasvim su suprotni.
Boje su pogodne i za korišćenje na kapcima. Ne truse se gotovo uopšte, ali ponavljam, koristim ih u tako malim količinama da im ne ostaje prostora za to.
Krenite sa malo, a kako se svaki dobro nadograđuje, lako ćete postići željeni intenzitet.
Još jedna važna stvar je da je sve u ovoj paleti apsolutno dugotrajno i ne skida se – kao i sve od ovog brenda, pa je to još jedan razlog da pripazite, jer ako preterate nećete moći samo da obrišete proizvod, već sve ispočetka.
 
Investiranjem u  nju (oko 5.500 dinara) dobijate odlične multifunkcionalne proizvode koji će vam dugo trajati. Paleta je odlična i za profesionalnu upotrebu jer nudi mnogo, a sve je lepo spakovano i na jednom mestu.
 
Mene je kupila nijansama i uverena sam da su dobro prostudirali pre nego što su ih odabrali, pakovanjem koje je odlično za transport, Pink Sand rumenilom i nijansama hajlajtera koje su za mrvicu, dve drugačije od onih na koje smo navikli, ali naterale su me da probam nešto novo, što mi se dopalo.
Na kraći put možda mogu da ponesem samo nju, jer može da se koristi i za oči.
 
Da li vam se dopada, šta najviše? Koristite li ovakve proizvode? U kompletu ili zasebno?
 
Pozdrav,
S.

26 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *