Da li vam treba Serozinc?🎀

 

 

Jedan od novijih La Roche Posay proizvoda na srpskom tržištu je i Serozinc, i upravo on je svojim dolaskom izazvao najveću radost. Morala sam odmah da ga probam jer mi, naravno, treba. 🎀 
 
I sami ste verovatno već zaključili koliko volim i koristim termalne vode i prskalice za lice uopšteno, ali većina njih ima ista svojstva, da osveži, hidrira, eventualno i fiksira šminku (mada se uglavnom ispostavi da to nije tačno). Ovde je u pitanju nešto kao slično, a zapravo sasvim drugačije! Saznajte… 🙂
 
 
Šta je zapravo Serozinc? Najbolje da citiram proizvođača:
 

Prikladno za iritacije kože, iritacije nastale brijanjem te nesavršenosti na koži.
Umiruje površinske iritacije na koži.

 

Koristiti kao tonik za masnu kožu.

  • Na lice očišćeno proizvodom prikladnim za masnu kožu, poprskati Serozinc.
  • Tokom prskanja zatvoriti oči. Ostaviti nekoliko minuta da se upije, pa eventualni višak upiti tuferom.
  • Zatim naneti prilagođenu negu za masnu kožu

 

 
Pored svega ovoga, postoje i druge primene, kao što je i matiranje lica, kao i fiksiranje šminke, odnosno nanošenje spreja pre ili nakon nje, i u tome je zaista dobar.
 
Ja ga koristim u zavisnosti od stanja kože. Nekada mi je dovoljno da kao večernju ili jutarnju negu nanesem samo njega. Testirala sam ga na licu baš kada se pojavila jedna dosadna potkožna bubuljica, i uspeo je postepeno, ali ujedno i veoma brzo da je smiri i na kraju ukloni, bez korišćenja dodatnih, jakih pomagala.
Uspeo je i da smiri tzv. bubuljice od uraslih dlačica na nogama, i koristan je nakon brijanja i njemu sličnih tretmana.
 
Što se matiranja tiče treba znati da ovo nije mat prajmer, baza i tako to, već ipak vodica koja daje takav efekat, pa ne treba očekivati da lice izgleda kao da ste ga setovali kamenim puderom već jednostavno prirodno i zdravo matirano.
 

 

Takođe blago sužava proširene pore koje obično i jesu problem kod osoba čije lice je nešto masnije, delimično ili potpuno, oko i u T zoni.


Kod blogokoleginice Jelene sa bloga Beauty axiom: https://beautyaxiom.com/ koja ipak piše sa apotekarskog stanovišta, pročitala sam još neke zanimljive stručne informacije pa ih i vama prenosim, a njoj se zahvaljujem♥ :


Serozinc ima vrlo jednostavnu formulaciju: 0.1% cink-sulfata i 0.75% natrijum-hlorida rastvoreno je demineralizovanoj vodi. Kada pogledaju sastav, mnogi se pitaju da li takav rastvor vredi tih para, da li uopšte ima efekta i čak pokušavaju da ga naprave kod kuće. Odmah ću vas razuveriti i upozoriti da su vodeni rastvori vrlo kvarljivi i da je ovaj rastvor spakovan u sprej bocu da bi se sprečila kontaminacija i izbegla upotreba konzervansa, kao i da je vrlo teško u kućnim uslovima napraviti rastvor tačne koncentracije, a trebalo bi i da se pravi svaki put neposredno pre upotrebe. Iako se soli nalaze u niskoj koncentraciji ovaj rastvor ima pozitivne efekte na kožu; recimo fiziološki rastvor je 0.9% natrijum-hlorida i to pravi veliku razliku što se tiče efekata na organizam u odnosu na čistu vodu.Što se samog cinka tiče mogu reći da mi odgovaraju svi proizvodi na njegovoj bazi koje sam do sada probala. Na blogu sam ga već pominjala. Mnoge kreme i bebi kreme koje sam koristila za različita stanja kože (Avene Cicafilate, Weleda dečja krema, Chicco pasta lenitiva, Sudocrem) sadrže upravo njega i to im je zajednički imenitelj i maltene ih podjednako volim jer se efekti prilično podudaraju.Veoma je koristan za sve promene na koži, upalne procese, bubuljice i tako dalje. Meni je pomogao i kod ljuštenja stopala iz još uvek nepoznatih razloga, tako da mu uvek verujem i treba mi.🎀
A pakovanje je kvalitetno samim tim što je u pitanju boca pod gasom raspršivanje je lakše i bolje dozirano, ali, recimo ,kod moje omiljene Avene termalne vode se raspršivač često kvari i voda počne da curi i prosipa se, a ne da pršti. Ovaj je prilično inovativniji i kvalitetniji te eto još jednog plusa od mene za Serozinc.

 

Suma sumarum jeste da Serozinc prija koži, pomaže procese obnove, odnosno uništavanja neželjenih pojava na njoj, a nije jak, ne isušuje je i kako je kod La Roche Posay-a sve na bazi ekstremno čiste termalne vode tako je i on u tom pogledu bezbedan.
Cena je oko 1.150 dinara
Smatram da bi svako trebalo da ga ima u kupatilu, da mu se nađe.


Da li ste ga vi probali do sada i šta mislite o ovakvim proizvodima, da li biste voleli da ga probate i preporučujete li nešto slično?


Pozdrav,
S.

Tags: No tags
0

28 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *