Da li vam zaista treba originalni Beauty blender i poređenje sa kopijom

Već sam najavljivala ovaj tekst i opisala ukratko originalni Beauty blender u tekstu o Sephora Beauty to go proizvodima, no sada ću ga detaljnije predstaviti i uporediti sa kopijom. 
Šta je zapravo njegova tajna?
 
Evo ne znam.:)
Nije mi padalo na pamet da ga kupim i dam više od 2.000 dinara za “najobičniji sunđer” ama baš nikad, međutim, kada se našao na sniženju od 30% za lojalne kupce, rešila sam da ga konačno isprobam, jer sam u međuvremenu dobila dosta informacija koje tome idu u prilog.
 
 
Kako ne bih uvredila nijednog drugog proizvođača sličnih sunđera za nanošenje šminke, poredim ga sa kineskom kopijom koja je na oko skoro identična.
 
Roze je originalni, a žuti kopija.
 

Fizički se razlikuju najpre po tome što je žuti malčice veći, ali mislim da i sami vidite koliko je to neznatno. Tekstura je malo hrapavija, ali takođe nežna i mekana.
Pakovanja vidite i sami na slici, identična i jedno koji milimetar veće. Stvar koja me je najviše nervirala kod žutog blendera je ta što, uprkos prilično dobrom nanošenju proizvoda – rekla bih i savršenog da ni sam posle probala originalni, guta mnogo proizvoda. Naravno, tu se uglavnom misli na tečni puder, iako je sunđerčić idealan za sve teksture i proizvode koji idu na lice, bukvalno.


Samim tim većim upijanjem on, koji košta 2-3 dolara, neuporedivo kraće traje jer nijednim čišćenjem nećete izvući sav puder iz njega pa će se tako malo po malo kvariti.A trošićete i mnooogo više pudera, što nikako ne ide u prilog.
Ovaj sunđerčić toliko dubinski upije sve da je nemoguće ne primetiti, dok originalni blender zadržava proizvod kolko tolko na površini.Što se nanošenja praškastih i kamenih proizvoda tiče, tu se oba manje ili više slično ponašaju, samo je pitanje vaše stručnosti koliko će vam se rezultat dopasti.
Najvažnije je proizvod pravilno koristiti da biste mogli o njemu i da sudite.


Evo koliko malo pudera je potrebno za celo lice uz originalni Beauty blender:U pitanju je kvalitetan puder koji je i prilično gust, a i to je jako važno kod isprobavanja sunđera. To je meni omiljeni puder već koju godinu, ali uskoro ću konačno napisati tekst o njemu pa vam ga neću sada pominjati.

 

A evo i kako ga originalni blender nanese na lice, ravnomerno i tanano, bez debelog sloja na licu, i dovoljno za prirodan izgled. A on će samim tim duže i trajati na licu.
 
Na fotografiji se tačno vidi koliko je nanošenje ujednačeno i ravnomerno.
Zatim ga koristim za korektor, a neretko i za bronzer i rumenilo, a probala sam i hajlajter i nije ispalo loše. Jako sam zadovoljna originalnim sunđerom i smatram da, ukoliko volite lepu šminku na licu, ali da, opet, ne izgledate prenašminkano, to definitivno možete postići ovim blenderom.
Postoje i mini verzije za nanošenje korektora, eventualno i senki, ali sam oblik sunđera je takav da se može prilagoditi svakom delu lica, do najnepristupačnijeg mesta. Sunđer je i savitljiv pa oblik možete menjati i sami uz pomoć prstiju.
Možete ga kupiti u Sephora parfimerijama po ceni od 2.230 dinara i dolazi u više verzija, odnosno boja, i svaka je namenjena drugačijoj vrsti šminke, ali u globalu su to sve slični sunđeri. Međutim, kako nisam probala ostale ne mogu da pričam o njima.

Ovaj roze boje prvi i “pravi”, najstariji, pa i na kutijici ima nalepnicu koja označava 15. godišnjicu postojanja.


Prilikom prvih nekoliko pranja ispuštaće malo pink boje, i to jeste malo iritantno, bar meni, ali nikako ne utiče na kvalitet blendera ili nanošenja šminke.

 Moram da napomenem da je čak i ova mini knjižica sa uputstvom i fotografijama kod kopije ista, samo malo lošije odštampana.


DA LI VAM TREBA?


Sada kada sam ga konačno probala mogu reći da vam treba, i to upravo onako kako sam napisala, da uštedite puder, lepo i baršunasto nanesete šminku, čak svu, ako volite, a i da vam sunđerčić proizvod traje duže od drugih, mahom čvršćih i gumenastijih, ako tako mogu da kažem. On nanosi podlogu tako da se ona što je više moguće stopi sa tenom i pokrije sve nepravilnosti bez “krečenja”. 🙂


PITANJA I  ŽELJENisam želela da tekst bude predugačak, ali me interesuje da li biste voleli da pročitate nešto više o samim sunđerima za šminku, vrstama i nanošenju, kao i mom iskustvu i preporukama nekih povoljnijih, a takođe dobrih.


Tu bih takođe opisala i kako se pravilno koriste, jer tu devojke najčešće greše i onda osuđuju proizvod.


Osvrnula bih se i na rok trajanja i koliko dugo ga je optimalno koristiti, i na kraju, kako ga pravilno održavati i čistiti, a uz što manje muke i potrošenih sredstava.


Javite šta vas zanima! I pišite mi vaša iskustva i preporuke u vezi sa ovakvim stvarčicama.
Jeste li ih probali?


NE ZABORAVITE DA NAGRADANA IGRA JOŠ UVEK TRAJE!!! Klik ovde za više informacija!


Pozdrav,


S.

Tags: No tags
0

32 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *