Kome treba NAKED HEAT paleta?🎀

Svi putevi ove jeseni očigledno vode do Naked Heat palete. Reklame, blogeri, vlogeri, instagrameri… A meni se na prvi pogled nije učinila zanimljivom.
Međutim, zahvaljujući upravo tim raznim recenzijama i uspela je da me privuče, posebno kada je konačno stigla i kod nas i pružila mi se prilika da je uživo pogledam i probam. A zahvaljujući Sephorinim akcijama uspela sam i da je se dočepam. 🙂
 


Ne obraćam uvek pažnju na pakovanja, iako se trudim da vam isfotkam i kutijice i sve prateće materijala, ali ova stvarno “gori” i svaka čast na dizajnu!
Odmah vam je jasno da su boje u paleti tople, i jesu, prilično. Ja sam najpre mislila da je ona zapravo odgovor Urban Decaya na Too faced Peach palette, ali nemaju baš neke veze, a kako nisam imala ni jednu ni drugu, odlučila sam se za ovu.

Pakovanje je plastično, ali kvaliteto. Svakako je drugačije u odnosu na ostale Naked palete koje su većinom u limenom pakovanju, ili Naked Basics paleta koje su u plastičnim gumiranim kutijicama.

 
Tu je i veliko ogledalo duž celog poklopca, kao i četkica sa dva kraja, koja mogu reći, nije loša. Iako važi pravilo da nijedna četkica dobijena u paleti nije preterano upotrebljiva, ova može da se koristi. Niti su joj dosta gušće i krute, ali dobro kupe proizvod i lepo ga nanose. Ovo prvenstveno pišem zbog devojaka koje možda traže jednu paletu koju će stalno koristiti, a nemaju potrebe za raznim drugim četkicama za mnogo namena i detaljisanja. A obe strane inače služe za blend, s tim što je jedna uža i obla, a druga šira i pljosnata, pa to pokriva dosta tehnika i izgleda koji se mogu postići jednom/duplom četkom.

 

Unutra se nalazi 12 boja od kojih je čak 7 njih mat, što je, po mom mišljenju, a usuđujem se da kažem i većine, pohvalno i odgovara većini devojaka.
Prva i najsvetlija boja, svetlo bež, ima satenski završetak, a 4 boje su potpuno sjajne. I zaista su mi sjajne koliko mi se dopadaju. 🙂 Pogledajte ih ispod na svočevima.

Naravno, svaka boja ima i svoj naziv, originalan i odgovarajući za nju, ali to nije mnogo bitno.
Što se tiče blendanja i nanošenja, ne bih davala strogu ocenu jer mislim da dobro funkcioniše. E sad, sama trajnost senke i intenzitet boje zavisiće i od podloge koju imate na kapku, kao i od samog kapka. Nekada koristim Maybelline kremastu senku u boji kože, a nekada Too faced prajmer, jer mi se Artdeco, nažalost, osušio.


Prvi deo boja

Prva je najsvetlija pa se odmah čini da je i pigmentacija loša, ali nije, treća po redu možda malo slabije pigmentovana, ali ništa mnogo. U svakom slučaju prve 4 su basics i dosta podsećaju na Naked basics paletu i jesu za svakog , a onda polako kreću topliji rozikasti, naranžasti i cigla boja tonovi.

 


Drugi deo boja

Druga po redu se najviše trusi, ali ima veze i sa činjenicom da sam trljala prstom po njoj zbog svočovanja, a nisam, recimo tapkala četkicom. Pigmentacija je odlična i nema potrebe tražiti joj manu, jer je i opšte poznato da su ovako jako pigmentovane senke sklonije tom osipanju od drugih, čista logika.
Potrebno je samo biti pažljiv prilikom upotrebe. Mnogi poznati blogeri kritikovali su dve boje što se pigmentacije tiče, ali neću vam reći koje su, jer je moje iskustvo potpuno drugačije pa mi je glupo da vas zbunjujem.

 


Mislim da je i iz prve, ali posebno druge polovine prikazanih boja, jer su tamnije i jačeg intenziteta, prilično vidljivo i očigledno da se radi o kvalitetnim senkama, odlične teksture i pigmentacije. Na vama je kako ćete to iskoristiti. 

A da li vam treba?

Razlog zbog kog sam baš to pitala i tako naslovila tekst jeste jer se ovo pitanje svuda provlači. Videla sam mnogo komentara u stilu da je paleta lepa, ali nije za svakoga, tipa “Super je, ali nije to za mene”, boje su suviše tople, tamne i slično. U globalu se sa ovim ne slažem, ali razumem.
 
Najpre: smatram da su sve boje izuzetno prirodne i da prijaju svakoj devojci u nekoj meri, a posebno zato što im se blednanjem i drugim tehnikama može pojačati ili smanjiti intenzitet. Sve su to tople boje, ali i boje prirode, zemlje, sunca, višnje i tako dalje, i mogu ugrejati svako lice*. Ja sam svetle puti i ništa mi ne fali kada ih stavim. 🙂
 
*Prvenstveno mislim na devojke sa naših područja.
 

Druga stvar je sklop svih ovih boja na jednom mestu koji čini da na prvi pogled paleta vizuelno zaista deluje preintenzivno, a kada je malo bolje pogledate i razložite po bojama, i sami biste uvideli da nije tako, što se i vidi na gornjim slikama.
 
Treća stvar je njena upotreba i komentari koji se odnose na to da je opet “paleta ok, ali nije za dan”, ili nije čak ni za svaki dan. Mene je uverila u potpuno suprotno i zadnjih dana je koristim čak i više od standardnih svakodnevnih braon i bež nijansi.
Za jesen je svakako idealna jer greje i vas i vaše lice. 🙂
Tu su i šimer nijanse za malo naglašenije izglede i noćne izlaske i te vrste eksperimentisanja.
Poenta je da mislim da paleta skoro svima ipak treba.
 
Cena je 6.080 dinara, dok je prilikom shopping nighta snižena -20%. Ni to nije malo, ali se zna za šta je i šta time dobijate. Ja zapravo tek otkrivam Urban Decay brend polako, ali za sada nemam primedbi.
A šta vi mislite, da li ste je probali ili biste želeli? Kako vam se čini? Šta biste mi još preporučili?
Pozdrav, S.
 

 

Tags: No tags
0

14 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *