Kompletna nega područja oko očiju – NUXEllence Zone Regard

U zadnje vreme mnogo se piše i raspreda o kremama za područje oko očiju, o tome kakve su, treba li nam uopšte za taj predeo posebna nega i slično. No, to je tema kojoj se posebno treba posvetiti, ali svakako ne znači da kreme za oko očiju mogu biti kvalitetne i dobre. Ja sam tek pre par godina počela da ih koristim i mogu reći da zaista ima različitih i da nema svaka (istu) svrhu. Danas predstavljam jednu koja zasigurno zaslužuje priliku, barem da je probate.

U pitanju je:
NUXEllence Zone regard krema za područje oko očiju
U pitanju je Anti-age nega za blistavost i savršen izgled područja oko očiju. Specifična je po tome što je deo Nuxe-ove Nuxellence anti-age linije za negu kože, ali koja je namenjena svim tipovima kože i svim starosnim dobima.
Glavni sastojci su cvetovi pasiflore, a linija je jedinstvena po tome što otkriva mladalački izgled i blistavost kože.
Zadatak ove kreme je višestruk: da hidrira, nahrani, ublaži i pokrije, kamuflira bore, a aktivno učestvuje i protiv nadutosti, posebno ako se koristi rashlađena. Ja je držim u frižideru i otkad sam to počela da radim mnogo jasnije vidim neke od efekata.
Razlikuje se od većine drugih  krema sa sličnom namenom po tome što zaglađuje i osvetljava područje oko očiju – dakle, u boji je. To je zapravo veoma blaga, bež/kajsija nijansa koja nakon utapkavanja u kožu nestaje, odnosno stapa se sa njom, a pritom ne ostavlja fleke, već fini trag koji pokriva zatamnjenja.
Sadrži 10 ekskluzivnih patenata, kompleks pasiflore, anchuse i maka.
Ne treba zaboraviti i jednu od glavnih uloga ovog tipa krema, a to je hidratacija. U Nuxellence Zone Regard nalazi se hijaluronska kiselina iz biljaka koja vodu zadržava, te je tako taj deo optimalno hidriran i svež – posebno, kao što sam već napomenula, ukoliko koristite rashlađen aplikator, i samim tim su, uz boju, bore manje vidljive i popunjene.
Krema je jedinstvena i po  svom pakovanju i načinu nanošenja. Na samom vrhu tubice nalazi se metalni aplikator anatomskog oblika tačno prilagođenog zoni oko oka i tom, veoma osetljivom području. Sa jedne strane aplikatora je otvor kroz koji krema izlazi a sa druge ravna površina kojom se može razmazati, ali koja služi i za masažu.
Aplikator zapravo najviše učestvuje u rashlađivanju i najbitnije je da je on hladan.
Nakon nanošenja, razmazivanja i masaže potrebno je samo blago prstima – po mogućstvu domalim, jer su najnežniji, utapkati kremu. Time su i postupak nanošenja i doziranja olakšani.
Što se boje tiče potpuno je neutralna i odgovara svakom tonu, imajući u vidu da i služi samo za posvetljavanje i veoma blago bojenje, i popunjavanje podočnjaka i tamnih kolutova. Moja koža je prilično svetla, a ova boja na njoj ne ostavlja nikakve fleke.
Uklanja tragove umora i podmlađuje kožu. Njena usavršavajuća i zaglađujuća tekstura i masažni aplikator koji smanjuje natečenost, osiguravaju trenutni usavršavajući efekat.
Takođe, krema u sebi sadrži sitne, najsitnije moguće svetlucave čestice koje utiču na to da optički cela regija oko oka izgleda lepše i mlađe, jer je posvetljavaju i dodaju blistavost.
Sve to postiže se zahvaljujući efektu blurovanja, iliti zamućivanja, nešto kao šminka zapravo. Zbog čestica  boje breskve krema posvetljava tamna područja i koriguje neujednačen ten. Zapravo, najpopularniji korektori za podočnjake i jesu oni breskvaste boje.
Naravno, nećete ovom kremom sve pokriti, posebno ako imate baš izražene kolutove i podočnjake, ali malo ćete ih ublažiti ili dodati odličnu podlogu za nanošenje šminke, odnosno korektora na taj predeo. Tekstura je veoma lagana i nežna, pa kada nanesete i utapkate kremu, na dodir imate osećaj baš kao da ste stavili neki prajmer, pomalo silikonski, a pomalo kremasti. Blur tekstura zadužena je i za matiranje.
Ono što mi se izuzetno dopada kod ove kreme je činjenica da hidrira taman, ni malo ni mnogo. Imala sam problema sa nekim sličnim proizvodima koji su bile premasni, maltene kao mast, a neki pak previše vodeni. Boja mi se takođe veoma dopada, kao i efekat na mojim podočnjacima. koji su baš vidljivi. U danima kada se ne šminkam dovoljna je samo ona da me malo dotera i razbudi lice, a inače je uz malo korektora efekat pokrivanja odličan. Ukratko – oduševljena sam proizvodom.
Malo manje sam oduševljena cenom koja je oko 4.000 dinara, a ja sam kremu kupila tokom Lilly Loyalty akcije za 40% manje novca.
Još uvek ne brinem za novo pakovanje, koje svakako planiram, jer mi ovo traje već par meseci. Sadrži 15 ml, što je standardno za ovakve proizvode, ali kako je krema gusta i ima fin dozer, veoma se sporo troši.

Miris je blag, cvetno blag i puderast, kao i kod dosta nežnih Nuxe-ovih preparata.
Jeste li probali ovu kremu i kako vam se čini? Jeste li probali nešto drugo iz ove Nuxellence linije? Šta vi koristite od proizvoda za negu područja oko očiju?
Pozdrav,
S.
Tags: No tags
0

20 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *