Nega lica na višem nivou i šta preporučujem

U ovom tekstu predstavljam vam nešto drugačiji tip nege, nege kakvu sasvim sigurno zaslužuju sve dame – devojke, žene, mame, bake.
Šta je čini tako posebnom? Najpre sama činjenica da je ne vršite vi, već neko drugi to radi za vas i na vama, pa tako sve zajedno predstavlja uživanje i potpuno opuštanje, ne samo lica, već i tela i uma.
Zapravo kompletan tretman čini skup nekoliko različitih. Razlikuju se i od klasičnih kozmetičkih tretmana jer su  profesionalni i uključuju različite tehnike i aparate. Koliko god da jesmo ili nismo u mogućnosi, trebalo bi da sebi priuštimo tretman lica barem jednom godišnje, a on se često više isplati nego ulaganje u jedan, dva bolja proizvoda za negu.
Takođe, svi znamo da nam apsolutno nikakva šminka ne može zameniti negovano lice, niti učiniti da ono izgleda bolje.

Glavna razlika je u tome što tretmani koji se vrše u kozmetičkim salonima deluju dubinski, a ne površinski, što je slučaj sa klasičnom kućnom negom.


Kada idete na neki tretman potrebno je ili da dobro znate šta će vam sve raditi i stavljati na kožu, ili da imate potpuno poverenje u osobe koje to rade i onda uopšte ne morate da lupate glavu time šta vam sve mućkaju.

To je moj slučaj sa dragom doktorkom Nevenom Rafailović i celim osobljem Laeda aesthetic centra.
Ovakve vrste tretmana možete dobiti i na drugim mestima, ali ja sam jako zadovoljna svime što oni pružaju i profesionalnošću kojom se odnose prema klijentima, te su moj prvi izbor. Takođe ću navesti koje preparate su koristili u određenim koracima, jer znam da će mnoge od vas i to zanimati.
Svi oni su provereni i predstavljaju još jedan od razloga zašto verujem Laedi
Evo kako je izgledao moj tretman i šta sve ukjlučuje, a najkraće rečeno, sve u cilju poboljšanja opšteg stanja kože.
Za početak je, neophodno detaljno očistiti kožu, što  je podrazumevalo uklanjanje šminke mlekom za čišćenje (Gernetic Glyco), a potom i gčišćenje gelom za čišćenje  lica.
Ovo ne traje dugo, blago je i prija vam, jer na tom samom početku i prvom koraku upoznajete ruke i tehniku osobe koja vrši tretman, i ako vam se to dopadne, sigurni ste da će do kraja sve ići kako treba!

Kada mi je lice očišćeno i uklonjena šminka prešli smo na blagi mehanički piling kože (Marine Gumming), koji nije jak jer uklanja samo blagi, površinski sloj kože. Ovo posebno prija jer vi ležite a vešte ruke to rade na mnogo lepši i bolji način nego što mi to same radimo kod. Tu se koristi i peškirna rukavica, odlična za piling i poboljšanje cirkulacije, te se i rezultati toga odmah mogu osetiti.

Zatim na red dolazi kratka dezinfekcija lica, kao priprema za dalje korake i korišćenje aparata.

A onda se prelazi na čuvenu mikrodermoabraziju. A kako se ona zapravo radi?
Mikrodermoabrazija se vrši posebnim aparatom koji ima za cilj mehaničko uklanjanje viška odumrlih ćelija sa površine kože. 
Intenzitet, odnosno jačina tretmana zavisi od tipa kože, to jest od toga da li je u pitanju masna, suva, mešovita, osetljiva, problematična i tako dalje.
 
 
Mikrodermoabrazijom se istovremeno vrši i limfna drenaža iz međućelijskih prostora, uz pomoć vakuma.
Ovo stvara čudan, ali i prijatan osećaj, kao da vam neko blago usisava po licu.:)
Zatim na red dolazi mezoporacija – popularno nazvana i poznatija kao mezoterapija bez igle, tokom koje se ultrazvučnim talasima odgovarajući mezokokteli ubacuju u dermalni sloj kože iliti dermis. On se nalazi dublje, ispod površinskog sloja – epidermisa. Sastavljen je od gela koji je isprepletan fibroblastima (ćelijama koje obezbeđuju sintezu vlakana elastina i kolagena, kao i glikozaminoglikana koji sačinjavaju potporni okvir dermisa), kolagenim vlaknima, vlaknima elastina i drugim strukturnim molekulima.
 
 
Ovim se vitaminima, hijaluronom, ekstraktima biljaka  i slično (u mom slučaju to su bili vitamini A, E, C, kavijar, lifting serum (DMAE) i hijaluron) podstiče stvaranje novih kolagenih i elastičnih vlakana, dubinski se ishranjuju i hidriraju ćelije kože.
Masaža lica koja tu sledi je zapravo nešto što mi je možda i najviše prijalo, jer je zapravo potpuno prirodna stvar, i mislim da nijedan aparatić koji u te svrhe koristimo kod kuće ne može zameniti ljudske ruke i prijatnost koju tada pružaju licu, jer ga potpuno prokrve i ožive – koliko god se možda činilo grubim.
Baš tada kada mislite da ste završili na red može doći, i došla je, njeno veličanstvo – maska. Kažem njeno veličanstvo jer je maska toliko prijatna, ali i lepa, jer u sebi sadrži i neke zlatne čestice, da se sa njom stvarno osećate kao neka drevna egiptska lepotica.
Pritom je nimalo ne štede i stave u debelom sloju. Ona je tu da nahrani lice, ali i da ga dodatno smiri nakon svih prethodnih koraka.
 

U pitanju je takozvana peel of maska koja se veoma lako skida, gotovo jednim pokretom, posebno kada je dobro naneta. Važno je reći, što ne treba zaboraviti ni kod kuće, da svaki tretman lica podrazumeva i regiju vrata. Maska je na bazi arganovog ulja, a priprema se u samom salonu, što takođe zavisi od vaše kože.

 
Na samom kraju dolazi završna nega. Ona, logično, podrazumeva laganu hidratantnu kremu sa zaštitnim, SPF faktorom. Taj korak takođe zavisi od tipa i trenutnog stanja vaše kože. Moja krema je za ujednačavanje tema i sa lifting efektom.

Na primer, moja koža je kombinovana, često masna, a pre dolaska na tretman pojavile su mi se dve grozne potkožne bubuljice na bradi. Istini za volju, najpre jedna, ali nisam joj dala mira, pa se stvorila i druga. Ali u Laedi je ipak konstatovano da mi je koža dehidrirana, na moje iznenađenje, a verovatno na radost gospođe Zime.
 
Rezultati ovog tretmana zaista su vidljivi odmah i, pošto nije bilo jačih i invazivnih metoda, ne treba čekati da se lice umiri ili prođe crvenilo. Koža je mekša, elastičnija, ništa ne steže, ne pecka, ne svrbi. Pore jednostavno izgledaju bolje, učine mi se i užim i širim, ali zapravo zaglađene su, a koža diše. Nema crvenila i ostalih nepravilnosti, depigmentacija je smanjena, ten ujednačen, a i moje prve borice se manje vide. 🙂
 
Sam osećaj neopisiv, kao da koža diše punim plućima. A tako pripremljenoj kož, ispeglane su i je mnogo lakše da upije i reaguje na svu ostalu negu kojoj joj samostalno pružamo, te će i efekti biti bolji.
Možda sam zapravo tek sutradan, gledajući se u ogledalu, primetila sve ove razlike, jer se na prvi pogled ne čine prevelikim, međutim kada shvatite da je koža takva kao da je prošla kroz nevidljivi filter za fotografisanje, jasno vam je da ste joj pružili pravu stvar.

Nisam napisala cene tretmana, jer zaista sve zavisi od vaše kože, isto kao i dužina trajanja. Meni je bilo potrebno nešto više od sat vremena. Ali, ukoliko imate bilo kakva pitanja za Laeda aesthetic centar, slobodno ih možete ostaviti u komentarima, ili kontaktirati direktno njih i sigurno dobiti sve informacije od ljubaznog osoblje.
Nalaze se u Beogradu u Šumatovačkoj ulici broj 145, a uskoro se sele na novu adresu u blizini.
 
U svakom slučaju, ovo je vrsta nege koju svima preporučujem.
 
Pišite mi šta vam se najviše dopalo, kakva su vaša iskustva i šta preporučujete, ali i šta biste voleli da probate od ovakvih tretmana.

Pozdrav,
S.

 

 

 

 

 

 

Tags: No tags
0

24 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *