Perla pure – domaći uređaj za čišćenje i masažu lica🎀

Početkom decembra prošle godine počela sam da koristim ovaj uređaj, a na Instagramu sam nakon nekoliko objava dobila najpre pregršt pitanja, potom komentara, a nešto kasnije i poruka devojaka koje su ga, po mojoj preporuci, kupile.
Ipak, tek sada, nakon dva i po meseca skoro svakodnevnog korišćenja mogu da kažem svoje prave utiske.
Šta je zapravo Perla pure uređaj? To je sonična, silikonska spravica za čišćenje i masažu lica, koje vrši uz pomoć struje kojom se puni preko USB kabla, tako da kupovinom obavljate sve jer nema dodatnih troškova, kao što su kupovina baterije, zamena četke i slično.

U pitanju je domaći brend, a ko me prati verovatno zna da to uvek ima jedan plus više od mene. Sam aparat se proizvodi u Kini, ali to nije neka novost. Važno je da su ljudi odavde pokušali da naprave spravu koja ima funkcije kao mnoge skuplje stvarčice, ali po povoljnijoj ceni, i ja tvrdim da su u tome uspeli.
 
Svoj uređaj kupila sam preko Lilly onlajn prodavnice, kada je bio na akciji i kada se uz njega dobijao ovaj lepi beli peškirić za lice sa slike, a saznala sam da se još uvek dobija kada se kupuje preko njih. Standardna cena aparata je oko 5.500 dinara, snižena cena bila je oko 3.500 dinara, a ja sam iskoristila svoje cvetiće iz kluba lojalnosti, i platila sam nešto više od 2.000 dinara, tako da sam veoma ponosna i srećna zbog te uspešne i povoljne kupovine! Inače, možete ga poručiti i preko zvaničnog sajta www.perlapure.com.
 
 
Uređaj je zaista lepo i jednostavno, moderno dizajniran i upakovan, stiže u kvalitetnoj, čvrstoj kutijici sa pregradicama za njega i punjač. A evo sada uviđam koliko je dobar i kao poklon. 🙂
 
Kada sam razmatrala aparate ovog tipa, Perla Pure je prevagnuo najpre zbog svog oblika, jer ima i špicati deo koji je mnogo praktičniji za korišćenje i zalaženje do komplikovanijih delova lica od svojih drugih kolega. 
Takođe, odabrala sam ga zbog najoptimalnije veličine njega samog, ali i veličine i  mekoće iglica. Postoje još neki slični aparati, ali su ili manji ili tvrđi, jednostavno im ove silikonske bodljice nisu toliko potpune. Posebno u ovom cenovnom rangu.
 
A evo i opisa koji proizvođač daje:
 

 

Perla Pure je uređaj za čišćenje i anti – age masažu lica, namenjen svim tipovima kože.
Funkcije proizvoda:

 

 • čisti lice stvarajući penu tokom umivanja
 • vrši masažu svih delova lica
 • podstiče cirkulaciju
 • eliminaciono deluje na stare i pojavu novih sitnih linija i bora
 • doprinosi mladalačkom izgledu
 • čisti pore od prljavštine, sebuma i ostatka šminke
 • uklanja mrtve ćelije kože

 

 

Karakteristike:

 

 • 15 prilagodljivih nivoa masaže (nizak, srednji i visok)
 • 1400 nežnih zubaca namenjenih čišćenju, 600 mekanih zubaca namenjenih masaži
 • 7000 vibrirajućih pulsacija u minuti
 • Uređaj je vodootporan, može se prati vodom
 • Ugrađena, punjiva baterija
 • Bezbedan „food grade“ silikon
 • Za punjenje se koristi USB kabl
 • 15 minuta nakon početka rada proizvod se automatski isključuje

 

 

 
Sama činjenica da je aparat vodootporan mnogo olakšava korišćenje i zaista jeste jednostavan za upotrebu, posebno zbog toga što je izrađen od takve vrste silikona kojoj nije potrebno posebno održavanje i čišćenje, jer se na njemu ne zadržavaju bakterije.
 
Strana na fotografiji iznad, koja ima duže i deblje iglice i malo je izbočena, koristi se za masažu lica. Preporučuje se da se desetak, petnaestak sekundi aparat drži na onim delovima lica gde se bore i stvaraju: oko očiju, nosa, pored usana (takozvane smejalice) i slično, ali, naravno, zavisno od vašeg lica.
Nekada me jednostavno mrzi da ovo radim, ali vremenom sam uspela da se nateram i naviknem na rutinu, pa se nadam još vidljivijim rezultatima kroz neko vreme. Svakako mi sama masaža veoma prija, i zbog oblika aparata mnogo je jednostavnija jer mogu i da ga okrećem, odnosno blago zaljujam kod udubljenih delova lica.
 
 
Ova druga strana, sa cvetićima ima mnogo kraće i mekše iglice, i njih je mnogo više. Ona se koristi za čišćenje lica i ne bih se baš složila da pravi penu, barem ne neku bogatu, ali dublje čisti i fino raspoređuje proizvod. Čisti zaista mnogo bolje nego kada sami rukama utrljavate proizvod, posebno zbog toga što čisti i pore u koje ulazi.
 

Ima 15 vibracionih brzina, što je stvarno MNOGO. Mislim da svako može da nađe sebi odgovarajuću. Menjaju se na + i – tasterčiće. Meni lično je za početak i najslabija bila mnogo jaka i brza. Međutim, kada sam se navikla, povremeno mi tako prija i najbrža, jer mi tako lepo prostruji po koži i prokrvi lice. To je ujedno i moja omiljena stvar u vezi sa ovim aparatom, to strujanje i “drenaža” lica, nova dimenzija cirkulacije, neopisiv osećaj.

 

Koristim ga jedno minut za čišćenje, nekada i kraće, a nekada i duže, u zavisnosti od stanja kože, i to stvarno uopšte nije dugo, iako se mnogima čini kao čitav proces, a zapravo je minimalno vreme koje možemo posvetiti svojoj koži u toku dana. Za masažu mi treba otprilike isto toliko. Nakon toga samo ga isperem mlakom vodom i odložim da se osuši. I to je to.

 
 
Od nekoliko devojaka dobila sam samo reči pohvale, kako im je koža već posle nekoliko dana korišćenja mekša, nežnija, kako su prezadovoljne. Međutim, onda su se javile neke koje se žale na bubuljice koje su se najednom pojavile. Najpre sam bila sigurna da to nema veze sa aparatom, a onda je slična stvar počela i meni da se dešava, povremeno iskoči neka veća i bolna bubuljica. Morala sam da se bacim na istraživanje i saznam zašto se to dešava.
Radi se o tome da nam aparatić dubinskim čišćenjem koje vrši na površinu izbaci svu  prljavštinu koja je ispod površinskog sloja kože i samo naizgled je nema, jer se ne vidi golim okom. Samim tim ova pojava je normalna na samom početku korišćenja, ali nakon nekog vremena prestane.
 
Baš sam se navikla na ovaj aparat, koristim ga uz pene i gelove za čišćenje, a koža mi je mnogo i vidljivo mekša i čistija, i neverovatno glatka. Ne verujem da postoji koža kojoj ne bi odgovarao jer je, i pored toga što deluje dublje od masaže rukama, istovremeno i veoma nežan, pa mislim da ga bez bojazni mogu koristiti i oni sa najosetljivijom kožom.
 

Uz Perla Pure dobijate i garanciju na dve godine, kratko uputsvo sa skiciranim koracima korišćenja, i osnovne specifikacije proizvoda, odnosno informacije o tome kako funkcioniše.

Kada je uključen u donjem delu pojavljuje se plavo svetlo, a ako slučajno zaboravite da ga isključite nakon 15 minuta isključiće se sam.

 
Koristite ga po sopstvenom nahođenju, sami osetite šta vam najviše prija, koje iglice odgovaraju u kom periodu i za koji deo lica. Koristite ga ujutru i uveče ili samo jednom u toku dana, to ćete već sami otkriti. Ali, razliku ćete videti ubrzo, prosto je nemoguće da izostane, jer je poboljšanje maltene momentalno.
Koristite ga sa standardnim proizvodima za čišćenje, nikako ne sa maskama, pilnzima i, ne daj Bože, kiselinama i tome slično!
 
Što se trajnosti baterije tiče, moja još traje i nisam je nijednom punila, a aparat koristim od početka decembra 2017. godine, tako da zaista mogu da potvrdim ekonomičnost ovog proizvoda.
 
 
Ne zaboravite da je čista i negovana koža najbitnija, važnija od bilo kakve šminke, jer umorno i tmurno lice ni ona najlepša neće moći da pokrije. Zato mu se posvetite, na ovaj ili onaj način. ♥


Takođe, Perla Pure često imaj promocije o kojima možete biti obavešteni preko njihovog Instagram profila i Facebook stranice, i na kojima možete pogledati i probati proizvod.
 
Kako vam se čini ovaj proizvod i jeste li koristili nešto slično? Šta biste vi preporučili?
Da li biste voleli da ga probate? Pišite mi, zapisujem vaše želje. 🙂

 

Tags: No tags
1

247 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *