Šta mi treba? Jedna mala paleta – tako mnogo mogućnosti!

Predstavljam vam jednu od najkompletnijih, kompaktnijih, ali i najkvalitetnijih paleta senki za oči, ali mini verziju, pogodnu za varijantu “za poneti”.
Posebno je dobra za putovanja i prilike kada kod sebe nije potrebno da imate baš svu svoju šminku, a i da nemate gomilu manjih pojedinačnih stvarčica koje zauzimaju mnogo mesta.

 

Pre ovih senki nisam koristila Urban Decay proizvode, a kada su se konačno pojavili u Beogradu, nisam znala šta najpre da probam, jer većinu šminke imam i ništa mi nije neophodno, a opet sve mi treba, i onda je odluka još teža. Primetivši ovu slatku malu paletu, a mislim da smo svi svesni da smo sa kvalitetom Naked paleta opšte upoznati preko svih mogućih izvora i iskustava, pomislila sam da ne bi bilo loše imati je jer se činila praktičnom. I zaista jeste!
Šta je fora? Fora je u tome da je najpre pakovanje jako kvalitetno, od gumirane plastike (nadam se da ne grešim, tako nekako) i da se teže grebe i oštećuje, i to ga čini savršenim za ženske torbe pune svega i svačega.
Unutar poklopca ima ogledalce sasvim solidne veličine, a sadrži 6 senki u bojama koje su, može se reći osnovne,  one koje su nam potrebne za postizanje svakojakih izgleda, a kompletne su jer je tu i mat crna senka – koju čak i neke duplo, troduplo veće palete ne sadrže.
 

 

 
Mislim da postoje dve varijante ovih paleta, ali obe vuku na braon i bež, dakle, klasične.
Na prvi pogled se meni većina ovakvih paleta ne dopadne jer najpre pomislim: “Šta će mi ovoliko sličnih boja, bolje da kupim neku šarenoliku?”
 
Međutim, sada kad nešto malo i znam o šminkanju, senčenju, ovome-onome, ovo je zapravo odličan izbor boja, za malo naglašene oči, za tople kapke, za hladne, za smokey eyes, za bele sjajne, za mnogo, mnogo varijanti.

 

Prva i jedina ovakvog tipa je nijansa Venus – bež, gotovo bela i sjajna, ali tako sitno samlevena i lako razmaziva da je jednostavmo neophodna. Nije nalik standardnim sedefastim senkama. Pravi mali hajlajter u mini izdanju, za uglove oka, za ispod obrve, za sjaj… 🙂
Druga do nje je nijansa Foxy, ista kao “banana puder”, vuče na žuto i lepo izgleda čak i kada se nanese sama, a odlična je i za pokrivanje crvenila i osvežen izgled. Dobra je i za bazu, zavisno od tena, a za to koristim i WOS.
 

 

 
Ispod možete pogledati svočeve, a najvažnije je da znate da je tekstura senki odlična, pigmentacija i postojanost takođe, sve mogu da se nadograđuju nanošenjem u više slojeva, mada zbog dobre pigmentacije to često nije potrebno.
Truse se stvarno minimalno i to u zavisnosti od boje do boje i od toga koliko ih trljate četkicama. U svakom slučaju – sporo se troše, budite bez brige.
Prve tri nijanse su svetlije, a druge tri tamnije. Faint i Naked2 su pravi izbor da zagrejete izgled i utoplite ga u letnjim danima, a Naked2 malo vuče i na sivo pa se i time možete poigrati. Podjednako su savršene i za zimski i jesenji period.
Crave je crna mat senka koja ima blago braon podton i otvara više mogućnosti i svakako joj je mesto u ovom kompletiću.
 

 

 
Nijansa WOS je klasična mat bež svetla senka koja je dobra i kao osnova i kao senka za blago naglašavanje očiju i postizanje “našminkano nenašminkanog” izgleda. Fino će prikriti i nedostatke kao što su popucali kapilari, crvenilo na kapku i slično.
Naravno, sve ovo zavisi i od vašeg kapka, kakav je i kako koristite senku, sa bazom ili korektorom ispod ili ne.
I na kraju, ono što mi se posebno dopada je što ova paleta može da stane u neseserčić savršenih Sephora četkica za senke, koje takođe nisu prevelike i predugačke, i bukvalno svuda mogu da ga ponesem, samo ih spakujem zajedno i to je to! Savršen par.
A o ovim četkicama pisala sam ovde.
Jedina mana bi možda bilo to što nema četkicu, ali sa druge strane, svi znamo da najveći procenat četkica koje dolaze sa paletama nije upotrebljiv kao druge, profesionalnije.
Cena ove palete je oko 3.350 dinara, ali danima (odnosno noćima 🙂 “shopping night”) kada je Sephori sniženje od 20% dosta je jeftinija i isplati se. Tako plaćate po senki nešto manje od 450, što je za ovakav kvalitet više nego povoljno, da ne pričam o poređenju sa drugim brendovima i imenima u smislu cena/kvalitet.
 

 

To bi bilo to i nadam se da ste shvatili da je ovo jedan must have proizvod!
Kvalitetan, dugotrajan i isplativ na duge staze.
Jeste li probali ove senke ili neke druge, poznatije Naked palete? Koje inače koristite? Da li vas zanima da pišem i o drugim, čokoladnim senkama koje koristim, iako su već mnogi pisali o istim (Too Faced Chocolate bar)?
Čekam vaša pitanja i preporuke!
 
NE ZABORAVITE DA JE U TOKU I VICHY NAGRADNA IGRA, ZATO KLIK OVDE I ZAPRATITE BLOG OVDE I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, AKO JOŠ NISTE!!!
 
Pozdrav i hvala!
S.

 

 

Tags: No tags
0

10 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *