Šta mi treba protiv celulita, a prirodno?

Možda malo kasnim sa ovim tekstom, jer većina je već na početku proleća počela da se bavi ovom temom, ali evo, ni na njegovom izmaku nije ništa manje popularna, pogotovo ako letujete u septembru. 🙂

 
Iako postoje razni proizvodi protiv celulita koji su mi odgovarali, trudila sam se da ih probam što više da bih odabrala i koristila što prirodniji i kvalitetniji, ali, ruku na srce, i što jednostavniji za upotrebu.
Osim Avonove anticelulit kreme, gela – stalno ga unapređuju pa ne znam dokle je sad stigao, koji je svakako dobar i ako ništa drugo, i neredovnom upotrebom čini kožu izuzetno glatkom, a redovnom svakako daje prave rezultate, koristila sam i Guam blato koje greje kada ga nanesete, u kombinaciji sa kremom koja hladi. Greška ili ne – radilo je, ali koliko god da je proizvod prirodan, nakon korišćenja toga morala sam toliko dobro da istrljam ruke i nokte četkicom, jer se desilo da par puta dodirnem, lice, oko i sledio je pakao. Za mene dakle – malo jača hemija, ali ipak efktna pa ću o njima pisati drugom prilikom.
 
Trenutno koristim Weleda ulje i piling protiv celulita, odnosno:
 
Weleda set protiv celulita (breza)
 
 
U setu dobijate neseser, masažer, koji su zapravo poklon, jer je set jeftiniji oko 25% nego kada biste proizvode kupili odvojeno, a od proizvoda dobijate ulje i piling protiv celulita. 
 
Ono što mi se dopada, pored dizajna i izgleda svih proizvoda, kao i kvalitetnih pakovanja – nešto na šta ranije nisam obraćala pažnju, ali budući da je sve više brendova koji upravo na tome štede i podvaljuju… svaka čast, je što su proizvodi zaista prirodni i od proverenog brenda. Nisu jaki i agresivni kao većina sličnih, da ne kažem svi. To mi nije ni potrebno. Ne daju wow efekat, ali se on svakako primećuje.
 
Weleda piling protiv celulita – breza

Ovaj piling je nešto sasvim novo za mene, budući da je kremast i kašast, sa sitnim, sićušnim česticama, ni nalik klasičnom anti celulit pilingu, koji bi po nekom mom poimanju trebalo da bude dosta grublji.
Međutim, i pored toga jako mi prija i veoma je efikasan, kožu dobro očisti, otkloni površinski sloj mrtvih ćelija i tek onda je spremna za masažu. Ne otklanja debeo sloj već sasvim tanak.
Preporuka je da se koristi jednom do dva puta nedeljno, ali mislim da ni tri, četiri puta neće škoditi ukoliko vam prija.
Sadrži biorazgradive prirodne kuglice voska, što je brendu pretpostavljam bitna stavka, a trebalo bi da bude i nama, jer znači da ne zagađuje okolinu. Odstranjuje odumrle ćelije sa površine kože i pruža joj sjajan i zdrav izgled, pomaže apsorpciju hranjivih sastojaka ostalih proizvoda koji se nakon njega nanose.

Kao i svi proizvodi iz ove linije, miriše predivno i osvežavajuće – na citruse.

Ovde me je iznenadio spisak sastojaka, jer nisu ni nalik većini sličnih proizvoda – kafa, alge i tome slično. To su breza, ruskus – kod nas poznatiji kao ježovina/veprovina, vitamin C, karnauba vosak i ulja susama i kajsije.

Breza sadrži sastojke koji štite ćelije i podstiču detoksikaciju, a vitamin C koji se u njoj nalazi stimuliše sagorevanje masti i izbacivanje tečnosti i aktivira metaboličke prosece.

Cena ovog pilinga je oko 1.100 dinara za 150 ml.

Weleda ulje protiv celulita (breza)

 

 

Naravno, ovo je glavni proizvod u borbi protiv celulita jer sve ostale možete nekako i nadomestiti. Izuzetno kvalitetan i efikasan. Za mene sasvim dovoljan i ako se koristi samostalno.
 
Lako se razmazuje i potrebna vam je izuzetno mala količina za svako nanošenje tako da je ova bočica od 100 ml dovoljna.
Važno je pridržavati se uputstva i nanositi ga, odnosno umasiravati masažerom na vlažnu kožu. Ja sam, naravno, na početku to zaobišla i bilo je mnogo komplikovanije, a postoji i mogućnost da napravite sebi podlive.
Sastoji ovog ulja slični su kao i kod pilinga: ekstrakt lista breze, ruskus, ulje pšeničnih klica, kajsije i jojobe.
Žuto zelene je boje i miriše takođe predivno i citrusno. Bočica je staklena, što je i najpogodnije za prirodne preparate i sastojke, i izuzetno kvalitetna. Ima odličan dozer odnosno rupičasti poklopac pa nećete prosuti pola.
 
Ovo ulje čini kožu zaista mekanom i glatkom, a redovnom upotrebom i čvršćom i zategnutom. Ne upija se prebrzo, ali ako se zaista koristi u maloj količini ni tu nema problema, i potrebno je dobro ga umasirati, čemu masažer dosta pomaže.
Savetuje se korišćenje ujutru i uveče na početku, a kasnije jednom dnevno. Mislim da nećete imati problema ako se ovoga budete pridržavali, ja zaista vidim razliku. Jeste da nemam preterano dubok celulit jer pijem mnogo vode i uopšte tečnosti, pa je on više površinski. Ovo ulje ga sve više eliminiše i smanjuje, više nije tako oštar da se odmah uoči golim okom. Preporuka!
Cena ulja je oko 2.000 dinara za 100 ml.
Weleda masažer protiv celulita
Odličan drveni masažer srcolikog oblika koji lepo, ali i dovoljno grubo masira kožu i umasirava proizvod. Traka na njemu je za mene preširoka, ali nekome je to taman. Ja ga koristim i bez nje, lak je i pogodan za držanje i ako ga ne zamastite previše, neće kliziti i ispadati iz ruke.
 
Tu je i neseser koji je jako dobar jer je visok i ima pregrade pa možete dosta toga spakovati i organizovati, iako je prvenstveno namenjen ovim proizvodima.

 

 

Ovo je jedan set kvalitetnih i efikasnih, a najpre prirodnih i nimalo štetnih proizvoda protiv celulita, koji ne deluju instant, ne čine i ne obećavaju čuda, ali svakako deluju i bezbedno smanjuju celulit i nastaviću da ih koristim.
 
Cena seta je u proseku oko 2.500 dinara, ali u nekim apotekama poput Srbotrade-a ga možete naći i za oko 2.000, ukoliko ga ima na stanju.
 
Da li ste vi probali ovaj set ili možda razmišljate o tome? Koje su vaše preporuke i iskustva u vezi sa ovom problematikom? Šta vam se dopada, a šta ne?
Pišite i zapratite blog na Follow ukoliko vam se dopada. Hvala!
 
Pozdrav, S.
Tags: No tags
0

23 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *