Šta mi treba – upoznavanje sa Dr. Hauschka dekorativom, tik pred izlazak nove kolekcije

Dr. Hauschka poznati je nemački brend prirodne organske kozmetike. Reč je o sertifikovanoj prirodnoj kozmetici, a to znači da njeni proizvodi prolaze testove koji važe za prirodnu kozmetiku i da, što je damama danas jako važno, ne sadrže neke od štetnih supstanci koje se u najčešće u komercijalne proizvode dodaju.

Na fotografijama možete videti koliko su i pakovanja lepa i luksuzna, jednom rečju –  elegantna. Pravo osveženje za jednu prirodnu i “apotekarsku” kozmetiku.

Nedavno se pojavila njihova nova kolekcija dekorative, a ja sam od onih koje se ni sa starom upoznale nisu, pa sam tom prilikom i rešila da je isprobam pre nego što zauvek ode, posebno jer je gotovo svuda na rasprodaji, pa ako vas zanima – trk u apoteke ili Metropoliten. :)
Nešto više o samom brendu napisaću u drugom tekstu, kada budem predstavila Dr. Hauschka proizvodima za negu lica, koje sam zapravo upoznala pre šminke. A da me oni nisu pozitivno iznenadili, ne bih je ni probala.
 Dr. Hauschka tečni puder 

 

 

Kao i kod proizvoda za lice, iznenađenje su tekstura i mirisi, koji su u neku ruku čudni, a u neku tako prirodni da se brzo naviknete na njih. Mirisi su intenzivni,  a potpuno prirodni.

Puder sadrži mineralne pigmente, što je jako važno. A zašto? Zato što osnovnu razliku između zdravijih i nezdravih pudera pravimo na osnovu činjenice jesu li mineralni ili sintetički – što je gora varijanta, mahom drogerijska.  
Ovaj puder je na bazi organskih ulja i voskova, kao i esencija i ekstrakata lekovitog  bilja.
Čuva vitalnost kože i jača joj prirodne funkcije. Meni jedan od njegovih omiljenih sastojaka je ši puter, sa kojim se prvi put srećem u jednom ovakvom proizvodu. Bogat je i uljima: jojoba, kokos, nar, makadamija, a tu su i koštice kajsije i šargarepa. Zanimljivo, zar ne?

 

Ja posedujem nijansu broj 01 (kažu hladnog tona, ali ja bih rekla da naginje ka toplom/žućkastom), koja je najsvetlija u kolekciji, i opšti utisak je da im fali još koja boja, jer ih ukupno ima samo 5. Međutim, boja se zaista odlično stapa sa tenom, samo treba paziti pri nanošenju i biti precizan. Ja ga najbolje nanosim prstima, ili eventualno pufnastom četkom za tečni puder.

Pokrivna moć je definivno srednja, ali može malo da se nadogradi. Puder se i sam dobro fiksira i postojan je tokom dana, a za nešto duže trajanje, savetuje se kameni ili prah puder.

Licu daje nenašminkano našminkan izgled i  koža ga ne upija mnogo, već se puder prilično zadržava na površini, što mi je posebno zanimljivo.

Lice ga praktično ne oseća jer je veoma lagan, a zapravo tekstura je jako gusta i potrebno je uzimati jako male količine. Ne prosijava na licu uopšte. Ne naglašava borice i druge nedostatke.


Mala zamerka ide oksidaciji, ali koju još uvek ne mogu skroz da potvrdim i za koju nisam čula ni od koga drugog. Dakle, ne znam da li je ipak tamnija nijansa u pitanju, ili mi se vremenom skupi na određenim delovima lica, kao što su obrve i predeo oko nosa i tako nakupljen stvori nešto tamniju boju. Ili je krivo nanošenje? Hm…

Odličan puder za one koji pored šminke i brinu o svojoj koži, ne vole preteranu šminku ili veliku pokrivenost, ali i savršen da povremeno odmorite svoju kožu od jakih i težih pudera. Sveokupan utisak: čim ga stavite izgledaćete lepše, verujte!

Standardna cena ovog proizvoda je oko 2.400 rsd.

Dr. Hauschka rumenilo

Sa rumenilom neću toliko daviti, jer je prosto takav proizvod da se može opisati mnogo brže i jednostavnije od pudera. 


Ovo je rumenilo koje sadrži pravu svilu, cvetove ruže i ulje jojobe. Postoji u tri nijanse, a ja sam odabrala pravu prolećnu, svežu, rumenu – toplu roze nijansu, broj 03. 

Prilično osvežava lice i lako se nanosi. Pakovanje sadrži i ogledalce i četkicu, ali onu za prvu pomoć, jer je mala i uzana i nije baš najupotrebljivija. Plus joj je to što nije suviše tanka, te njene prirodne niti mogu i da posluže.

Usuđujem se da kažem da je rumenilo mat, iako u sebi ima na oko vidljive šljokice, ali tako sitno samlevene i fino sjedinjene sa ostatkom proizvodima. Time dodatno osvežava lice.
Tekstura je mekana i nežna, iliti, baš kako piše: svilenkasta. Jako je važno i to što se ne trusi.

Lepo prijanja koži, a posebno preko gore pomenutog pudera. 
Boja na prvi pogled deluje jarko i intenzivno, ali uz pravilno nanošenje i uz uzimanje minimalne količine proizvoda možete ga naneti od svetle pa do jarko roze boje. Dakle – pigmentacija srednja. Sadrži i glinu koja sprečava da brzo izbledi sa lica. Nemojte očekivati ni da će trajati baš ceo dan, ali uz koju popravku nakon par sati i to je moguće. 

Pravo, “klasično” rumenilo ukoliko želite prirodno da naglasite obraze i osvežite lice, posebno u hladnijim danima, kada ne treba izgledati sivo i tmurno. Natural look blush za preko dana, ali zahvaljujući igri svetlosti savršeno svetlucavo za veče, taman koliko treba.

Standardna cena ovog proizvoda je oko 2.400 rsd.

Da li ste probali nešto slično ili baš ove proizvode? Koje Dr. Hauschka proizvode biste preporučili i koje biste voleli da probate? Jeste li probali ove proizvode sa novim formulama? Pišite, tu sam.

I ne zaboravite na nagradnu igru koja traje još malo!


Pozdrav, S.

Tags: No tags
0

28 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *