Zašto mi treba Guerlain Terracotta 4 seasons bronzer?🎀

 

Jedan od omiljenih beauty komada u mom neseseru, i zaista neizostavan tokom cele godine, kao što mu i naziv govori – 4 godišnja doba.
 
 
Ovaj bronzer je jedan od popoularnijih na svetu, ako ne i najpopularniji. “Ovaj” u smislu Guerlain Terracotta verzije, a njih ima više i često se menjaju i javljaju u različitim limitiranim izdanjima. 
Pakovanje svakako nije najbitnije, ali za ovu cenu i treba očekivati nešto bolje, što ova stvarčica svakako ima. Kao i svi slični proizvodi tog cenovnog ranga dobija se u plišanoj Guerlain futrolici/kesici, koja je prilično korisna i savetujem da proizvod i nosite u njoj jer štiti od grebanja i prilično je mekana pa ublažava pad ako do istog i dođe. 🙂 Ona se naravno prlja po torbama i neseserima, ali bitna je kutijica.
 
Kod samog bronzera u pitanju je obla metalno-staklena kutijica sa, naravno, ogledalcetom i zatvaranjem na magnet. Punija je i teža, ali samim tim sadržaj je zaštićen od razbijanja, rasipanja ili pucanja ako padne. Teško ćete ga polomiti, barem je to moje iskustvo.
Odmah ću naglasiti da spada u skupe proizvode, posebno za naše tržište. Cena mu je oko 7.000-8.000 dinara, ali ja sam imala sreću da ga kupim sniženog za 50%, a najčešće se može naći na akcijama od -20%. Dugo nisam bila sigurna treba li mi i isplati li se, ali sad kada ga već dugo imam mogu potvrdno da odgovorim.
Nadprosečno je kvalitetan i dugotrajan na licu, što je sjajno, jer se sporo troši. Sadrži 4 mat nijanse, neke će vam delovati presvetlo i podsetiti na kompaktni puder, ali kada malo bolje pogledate i probate ih shvatićete razliku. Ne trusi se i ne rasipa uopšte, odlično je pigmentovan i svilenkaste je teksture.
Uz njega se dobija i upuststvo sa savetima za korišćenje, ali svako ima neke svoje načine i uz ovoliko nijansi u prilici ste da probate mnogo toga, pa ćete sami sebi naći najbolju kombinaciju.
Na fotografijama je nijansa broj 3 – Brunette, mada sam se dosta razmišljala i o varijanti za plavuše jer u sebi sadrži i roze boju pa bih tako imala i rumenilo u kompletu, ali zaključila sam da su mi ostale, bronzane nijanse, baš svetle, posebno za leto, iako sam i sama prilično svetle puti.
 

 

 

Zbog ambijenta i zlatne pozadine deluje dosta žuće nego što jeste, ali evo pravih nijansi, a ispod toga i svočeva, gde se vidi da se radi o jednoj boji u 4 nijanse. U svakom slučaju, uz njega možete pustiti mašti na volju i isprobati razne varijante izgleda i načine nanošenja. 
Proizvođač ga predstavlja kao sunčanu paletu idealnu za oblikovanje i isticanje delova lica: Koristite roze ili tamne nijanse kao rumenilo, a neutralnije ili nude nijanse za ujednačen izgled ostatka lica. Svaka žena može da bira i kombinuje nijanse kako bi stvorila svoju idealnu boju. Kao dodatnu prednost, Guerlain je kreirao četiri nove harmonije koordinisanih boja kako bi bolje odgovorio na potrebe različitih tonova kože. 
Leti nam je bronzer svakako potreban, ali i zima i jesen su periodi kada licu treba dati malo boje i svežine, nemojte to zaboraviti. A danas, kada se koriste hajlajteri, ako poželite malo sjaja, možete ga dodati preko ovog bronzera koji se divno blenda pa nije problem da nakon toga nanesete još nešto. 
Nema narandžaste boje/ pigmenta u sebi, neutralan je i hladno-topao, taman. 
Ja volim da uz njega dodam neko od narandžastih rumenila, ali to je druga nijansa narandžaste, ne ta “flekavo bronzerska”. 🙂
 

 

Sve boje možete i mešati i dobiti jedinstvenu među-boju.
Najčešće uz 4 seasons koristim ovu Real Tehniques četkicu za bronzer koja je super jer je na uvlačenje i ima i poklopac koji je idealan i zbog čuvanja i zbog nošenja. Ali, koristim ga i nanosim i Beauty blenderom i njemu sličnim sunđerčićima.
 

 

 
Imam dosta bronzera različitih namena i tekstura i, naravno, cenovnog ranga, ali komadi kao što je ovaj prosto zaslužuju tekst samo za sebe.♥ 
A i takvih će biti još, stay tuned!
Ovo je zasigurno jedan od glamuroznijih beauty komada koje smatram da bi svaka dama trebalo da poseduje, u prevodu: Ako se razmišljate u šta da uložite od ovakvih stvari, a da vam traje i bude korisno, to je to.
 

Kako vam se čini, jeste li ga možda probali? Koje proizvode ovog tipa koristite i koje biste preporučili? Šta vas još zanima i šta vam treba? Za bronzani ten, konture, sve. 🙂

Hvala što pratite blog!
Pozdrav, S.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: No tags
0

11 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *