Šta mi treba iz Sephora Beauty to go dodatak 1: Too cool for school hidrantna maska i sprej sa kokosom🎀

U tekstu o Sephora Beauty to go proizvodima koje sam odabrala za sebe, a koji je postao najčitaniji, pomenula sam i sprej za lice sa kokosom, a kako je ceo tekst pokazao interesovanje, a i proizvodi pojedinačno, sada vam njega detaljnije predstavljam, kao i njegovog para, masku za lice.
 

 

Evo i nekoliko informacija o brendu.
Verovatno ste već imali priliku da čujete za korejsku kozmetiku uopšteno, jer prednjači u proizvodima za negu lica, ali kod nas je do skora nije bilo toliko, a sada se polako pojavljuje i to ne samo u Sephori već i u drogerijama.
Ove dve stvarčice su od brenda “too cool for school”.
Jako lepo su upakovane i dizajnirane, odnosno kvalitetno, što je u današnjem svetu pola posla što se prodaje tiče.
Ali kako dobar proizvod prodaje sam sebe, to je slučaj i sa njima, jer ipak, važno je ono što je unutra. Oba služe za hidrataciju, ali razlika između njih ipak je velika.
Zašto?
Zato što je sprej/mist/vodica tu da osveži i površinski hidrira kožu lica, a maska prilično  intenzivno i ima trenutni efekat, dok sprej redovnom upotrebom možda čak daje i bolje rezultate. Tu je i logično objašnjenje da meni sprej više prija jer mi je koža kombinovanog tipa, ali isto tako mislim da joj ne škodi povremena zdrava hidratacija, a verujem da će mi ova maska posebno dobro doći sredinom zime.
 

 

Too cool for school maska za lice sa kokosom
 
 
Ovo je maska koja se lepi na lice, tzv. “sheet” maska. Negde sam pročitala, a prilikom stavljanja na lice bilo mi je sve jasno, da nije rađena baš po meri nas Evropljana, već Azijata, odnosno Azijatkinja koje imaju lice drugačijeg oblika, a i uopšteno se međusobno razlikujemo, tako da će retko kome leći baš sve na svoje mesto i ukviriti se.
Kao što vidite, u pitanju je tanak tanak sloj papira natopljen gustom masom, i to prilično natopljen, za mene čak i previše, te zato mislim da se maska komotno može koristiti nekoliko puta, uz držanje u frižideru.
 
 

 

Skinete zaštitni sloj i zalepite je na lice, dobro utapkate i držite na njemu 20-ak minuta, ali kako je u pitanju hidratacija, možete i duže i kraće, po svojoj proceni. Nije u pitanju neka glina ili kiselina pa da vam ošteti kožu.
 

 

Glavni sastojak ove maske je, naravno, kokos, a tu je i glicerin, koji se može i osetiti.
Maska prija licu i nema nikakvog neprijatnog osećaja ili smetnje, a kada je skinete, kao da imate još jednu na sebi, samo mnogo mnogo tanju – hoću da kažem da ostavlja na licu jedan jako tanak sloj hidriranosti. Ali sa njim dolazi i nešto sjaja, zato budite oprezni, odnosno koristite i količinski i vremenski onoliko često koliko vaš tip kože zahteva.

 

Svakako je preporučujem.
Njena cena je oko 630 dinara i možete je naći u Sephori.
Too cool for school sprej za lice sa kokosom

 

 

 

Sprej je opisan i u prethodno pomenutom tekstu, ali evo još jednom i tih informacija, ali i dodatnih.
Dakle, reč je o vodici koja sadrži 87% čiste kokosove vode.
Jako lepo hidrida i osvežava kožu. Prvih par minuta ostavlja malo lepljiv osećaj, ali to stvarno kratko traje, a lice ostaje osveženo i spremno i za, na primer, šminkanje ili drugi proizvod za negu – kremu, serum, ulje… a takođe i obrnuto, možete se osvežiti i preko svega toga, neće vam ništa faliti.
Pomenula sam da će se sigurno neko zapitati fiksira li šminku. Utisak za sada je da ne, ali i preko nje jako lepo osveži lice, a da ništa ne razmaže ili skine, što je dodatan plus.
 


 

Stvar koja je zaista vredna pohvale je i pumpica, odnosno raspršivač. Toliko lepo i sasvim malo, a dovoljno raspršuje proizvod – pravi dozator. Za celo lice dovoljno je dve do tri, eventualno četiri, barem u mom slučaju. I zaista se sporo troši.
 
Nekada mi prija da ga samo naprskam na lice i sačekam da se sam upije i osuši, a nekada ga utapkam u lice, posebno ukoliko žurim ili ga koristim kao neku vrstu baze pre šminke, a leti najčešće pre BB kreme.
Sve u svemu, ja sam tokom leta i letovanja, jedno mesec i po dana maltene i najčešće samo njega koristila za negu lica ujutru i uveče (pored povremeno moje omiljene Avene kreme), a povremeno i tokom dana. I ostalo ga je više od pola!  Kombinovanoj i masnoj koži leti ne prijaju mnogo hidrantne stvari. Kupiću ga ponovo!
Cena je 2.000 dinara i mislim da vredi svake pare, a količina je 80 ml.
 
Pišite mi vaša iskustva sa ovakvim proizvodima, i preporučite još neke, posebno maske, sa njima sam nešto najmanje upoznata!
 
Ne zaboravite da je na blogu društvenim mrežama u toku i NAGRADNA IGRA i učestvujte!!! 🙂
 
Hvala!
 
Pozdrav,
S.

 

Tags: No tags
0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *