Šta mi treba od četkica za senke?

Ko prati beauty blogove, uopšte bilo šta u vezi sa šminkom i kozmetikom, mogao je do sada da shvati otkriće novog doba, a to su četkice za šminkanje. A zapravo i da ste neko koga to apsolutno ne zanima, nema šanse da se sa istim niste susreli. Ne znam kada se i kako to desilo, ali imati običan sunđerasti aplikator koji obično i ide uz senku, niti je in, a niti je nešto korisno. Četkice su otvorile potpuno nove vidike i postoje ljudi koji su od toga napravili pravu umetnost.

 
Elem, ja sam probala razne, i svaka četkica koja se ne linja ili lomi, bi mi bila super do trenutka upoznavanja sa još boljom. Pitanje koje se nameće je šta izabrati od tolike ponude i šta je ono što je zaista potrebno da lepo našminkamo oči?
 
Ako želite kvalitetan osnovni kompletić, ja preporučujem ovaj.
 
I ovo je takođe jedan od nepravedno zapostavljenih proizvoda, jer svi mahom pričaju o jednim te istim, pa gospodin set prosto nije dobio priliku ni da se predstavi.
 
U pitanju je Sephora smoky eye brush set
 
 
Set sadrži 4 metalne četkice koje su prilično teške i samim tim i kvalitetnije, upakovane su u praktičan neseser i imaju jedan gumeni okvir u koji se mogu složiti.
Na svakoj četkici je na engleskom i na francuskom jeziku napisano koja je, za šta služi, i svaka ima redni broj.
Osim što izgledaju luksuzno, same četkice su i neverovatno mekane.
 
Dobijate i kartončić sa opisom proizvoda i nekolika uputstava i primera za korišćenje.
 
 
Četkice su ni dugačke ni prekratke, po mom mišljenju su taman. Ako vas zanima baš tačna dužina, pišite pa ću izmeriti, ali negde sam pročitala sa su za četvrtinu kraće od proseka.
 
Nisam išla po rednim brojevima već ću ih opisati prema slici dole, sleva nadesno:
 
 
Crease brush (četkica za pregib)
 
Oni su je ovako nazvali, ja se baš i ne slažem stoprocentno, ali to svakako ne znači da četkicama ne možete menjati namenu. Malo je veća od standardnih četkica za nanošenje senke na pregib kapka, ali dobro se pokazala. Može da posluži i za nanošenje senke u srednje velikoj količini, a kao četkica za blendanje je super, za ublažavanje grubih prelazaka i intezivnih linija.
Ono što je dobro kod ove četkice jeste to što nije prevelika, što kod ovog tipa četkica često smeta, pogotovo ako imate sitnije kapke.
 
Powder brush (četkica za nanošenje senke, praha)
 
Ovo je veća četka za maltene jednopotezno nanošenje veće količine senke na veći deo kapka ili na ceo kapak, posebno senke koja služi kao baza. Takođe je dobra i za blendanje, a kako je malo pljosnatija, ta pljosnata strana može da služi za nanošenje boje nešto preciznije.
Ko se bolje razume
 
Precision smudge brush (četkica za precizno razmazivanje – recimo)
 
Takođe jedna od multifunkcionalnijih. Može da posluži da posvetlite, hajlajtujete unutrašnji ugao oka, da “razmažete” ajlajner ili tamniju senku recimo, pošto je ovo prava smokey eye četkica. Odlična je za ispod oka, što za nanošenje što za razmazivanje, ko šta voli. Takođe je dobra i za precizne spoljašnje uglove oka.
 
Smudge brush (četkica za razmazivanje)
 
Izuzetno mala i kratka četka, ali upravo to je i čini odličnom za nanošenje senki uz gornju ili donju ivicu oka, za ajlajner efekat i slično. A takođe služi i da razmažete malo krejon ili ajlajner. Takođe ključna za smokey eye. Ja je volim za donji kapak jer ne nanese previše senke, nego taman. A posle toga mi posluži i precision smudge da još malo doteram sve.
Može se koristiti i za glitere, pigmente i slično.
 
Cena
 
Cena ovog kompleta je oko 2.500 dinara.
Mislim da je, pogotovo u odnosu na cene drugih četkica istog proizvođača, veoma povoljan i da je odnos cene i kvaliteta odličan. Metalne su i teže će se polomiti od bilo kojih drugih. Ne linjaju se uopšte, možda minimalno, a da nisam primetila. Lepo su upakovane i veoma praktične za poneti sa sobom, za putovanja, a i idealne su i za poklon, kako za početnike u šminkaju, tako i za one druge koji već znaju šta im je potrebno.
Da li ste probali ove ili slične četkice? Da li vam se ovo dopada i da li biste voleli da probate? Koje četkice vi koristite? Pišite. 🙂
Sa desne strane se možete prijaviti za dobijanje obaveštenja o tekstovima.
Hvala!
S.
Tags: No tags
0

10 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *