Šta mi treba od jednog povoljnog i neobičnog mat karmina?

Mat karmini su već neko vreme izuzetno popularni širom sveta i, koliko god da se priča o povratku onih klasičnih na velika vrata, toj popularnosti ipak se ne nazire kraj.
 

U celokupnoj svetskoj maniji za ovom vrstom karmina tvrdim da se preteralo u količini matiranja, želji da karmin deluje što mrtvije, a to uključuje i boje, prevaziđena su sva očekivanja od ovakvih proizvoda, pa tako neretko možemo videti devojke sa presuvim usnama u potpuno ispijenim i neprirodnim bojama i ostaje nam samo da se pitamo šta je šminker hteo da kaže i koja je uopšte poenta.

I tu zapravo i počinje ono zasićenje ovakvom vrstom proizvoda, a činjenica da postoji nešto isto, a drugačije veoma me je obradovala.

Avon je moja velika ljubav još od osnovne škole kada sam kao dete počela da malo trgujem njime, što će reći aktivno se družimo jedno 17 godina. I nikada nije imao loše karmine.

Ovi ruževi mi se jako dopadaju jer nisu klasično mat, izlaze iz okvira standarda, tako nekako.

Pristojno su matirani, ali ne tako da vam usne izgledaju suvo i kao da će ispucati čim se nasmejete.
Tekstura je dovoljno kremasta i lako ćete ih naneti, gotovo u jednom potezu. Svakako je, kao i za sve ovakve karmine potrebno da pripremite usne kako bi karmin jednostavno legao na njih.
Pigmentacija je dobra, ali kao i uvek bolja je kod tamnijih boja.
Postojanost je srednja. Neće trajati ceo dan na usnama, ali par sati svakako mogu da izdrže. Nakon hrane i pića neće ostai skroz na mestu, ali to i ne očekujem od ruža ovako povoljne cene, što je oko 350 dinara na akciji, a van nje neznatno više.
Tri nijanse koje sam probala su:
 Au Naturale
 
Divna i prirodna nude boja između boje mesa i svetlo braon boje, ni previše topla ni previše hladna.
 
Peach Flatters
 
Boja koja je na prvi pogled imala veze sa svim osim sa breskvom koju nosi u nazivu. Lepa i malo jača, drečavija narandžasto roze boja, dovoljna da lepo naglasi i oživi usne.
 
Ruby Kiss
Boja za koju se bojim da nisam uspela da je dočaram na fotografiji. Crveno-ciklama, sa hladnim podtonom. Prilično osvežavajuća za svaki ten, a posebno osvežavajuća za one koji inače nose klasičnu crvenu boju. 
Sve u svemu, ovo je jedan od najprijatnijih karmina i nimalo nije težak na usnama, stoga to potpuno baca u zaborav činjenicu da nije najdugotrajniji. 
Treba napomenuti da je i pakovanje jako lepo, elegantno i kvalitetno, takođe od mat, gumirane plastike.
Sve preporuke.
Imate li vi slična iskustva? Koje ste ruževe probali i koje preporučujete? Da li vam se dopadaju baš ovi, Avon ruževi? Pišite.
Pozdrav, S.
Avon mat ruž True Colour, nijansa Peach Flatters

 

 
 
Tags: No tags
0

35 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *