Šta mi treba za hidrataciju izrazito suve kože i kako tretirati stopala bez turpije

Često nailazimo na članke sa savetima za kućni pedikir i negu stopala uopšteno, ali stvar koja je tu najalarmantnija je što svi oni, apsolutno svi, obavezno uključuju i turpijanje. A to nikako ne bi smelo da bude neophodno.
Turpija je neka vrsta brzog odgovora na hitno potrebna glatka stopala za određeni trenutak. A naravno i marketinški je veoma podržana, postoji hiljadu vrsta, napredovala je i do električne. Ne kažem da nešto takvo nisam probala, ni da ne radi posao, radi, ali ne rešava problem – problem suve kože.
A rešenje je u odgovarajućoj negi. A nega je u hidrataciji.

 

Sve ovo su proizvodi koje sam otkrila pre više od deset godina i nakon toga nisam imala potrebu ni za čim drugim. Menjana su pakovaja i nazivi, ali proizvodi su mahom isti, samo poboljšani. 

Avon Planet SPA maska sa parafinom i ši puterom je osnova. Ja bih je nazvala tretmanom, jer maska se nekako uglavnom ispira na kraju korišćenja, a ovo ne. 
Možete spavati i u čarapicama kada ga nanesete, da bi koža što bolje reagovala i upila ga, ali najefektnije je umotavanje namazanih stopala peškirom koji je prethodno zagrejan peglom. Nekako na koži stvara zaštitini omotač, novi, hidratantni sloj koji osećate.
 
Proizvod je namenjen i za negu ruku. Redovnim korišćenjem nema promašaja, učinak je odličan, a možetev ga koristiti i na drugim delovima tela, laktovima, kolenima…

U kolekciji je i Avon Planet Spa piling za ruke i stopala sa ši puterom – slatki šećerni piling. 

Odličan, jak, ali ne neophodan koliko prethodno pomenuta stvar. Ostavlja ruke izuzetno nežnim i glatkim, dok je za stopala dobar, ali kada su ona suva, ne može da napravi čudo kao na rukama.
Piling možete napraviti i sami, o tome sam objavila mini video ovde. Ovo je svakako jednostavnije i praktičnije, a možda čak i malo isplativije kada se uzme u obzir broj korišćenja i rok trajanja.
Što se kreme za stopala tiče, znam da mi odgovara i ona Hemel, sa ekstraktima meda/propolisa, koja se nanosi na vlažnu kožu, ali prosto nije ovako dobra i ne daje dugotrajnije efekte.
Zanemarite informacije da turpijanje podstiče cirkulaciju, budi umrtvljene ćelije i tome slično, kad god možete. Turpijanje postiče i još više turpijanja i tako u nedogled. Opustite stopala u finoj kupki i potom ih počastite bogatom hidratacijom. 

Tu je i Avon Planet SPA krema za ruke sa ši puterom, nešto kao skoro pa adekvatna, povoljnija zamena za L’occitane kremu koja mi je broj 1.

 

Krema intenzivno neguje i hidrira, prilično je gusta i lako se razmazuje. Miriše na šećer, ali ne prejako. Odlična je za poneti jer je pakovanje malo – 30 ml, ali se jako sporo troši.
Jedna od luksuznijih i najboljih Avonovih krema za ruke.

Pošto su u Avon ponudi obavezno neke akcije, prosečne cene ovih proizvoda se kreću između 300 i 500 dinara, u zavisnosti od aktuelnog kataloga, a nekada se mogu naći i u setu.


Kako vi negujete ruke i stopala? Jeste li probale nešto od ovoga ili možda imate neki savet za mene? 🙂


Pozdrav,
S.

Tags: No tags
0

6 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *