Šta mi treba za korigovanje nesavršenosti?

Jedan od težih zadataka u šminkanju jeste idealan ten i kako ga postići. Zato stalno nailazimo na nove proizvode koji se u tu svrhu koriste.
Postoje u različitim oblicima i agregatnim stanjima, ali ono na šta prvo pomislimo kada kažemo korektor najpre je ono nešto u boji kože. A koju godinu unazad otkriveno je da određene druge boje povoljno utiču na različite vrste nesavršenosti. Potrebno je samo odabrati pravi proizvod, slediti pravila i to je to.
 
 
Reč je o korektorima koji mogu prikriti nepravilnosti na koži, koje često nazivamo nedostacima, ali to nije baš najbolji izraz. Treba sakriti samo ono što nam se ne dopada. Neko voli svoje pegice i nema potrebe da ih maskira, neko ima prirodno tamniju put i prirodno tamne kolutove oko očiju i lepo mu stoje, dođu kao senka. Dakle, sakrivajte, pokrivajte, prekrivajte po svom nahođenju i ukusu,
 

Artdeco je jedan od meni omiljenih brendova, za koji mi uopšte nije bitno da li je drogerijski, polu drogerijski – jer vidim da se o tome raspravlja, već mi je važno ono čime se zaista izdvaja, i to svakim svojim proizvodom – kvalitet.

Sve proizvode prodaju pojedinačno (magnetni sistem – svaki proizvod je u magnetnom pakovanju i kupuje se odvojeno, a možete kupiti i kutijice u koje ćete ih slagati) i nisu proslavljeni nikakvim paletama proizvoda, ima ih malo i izlaze u ograničenim serijama i, koliko sam ja upućena, nijedna nije oborila publiku s nogu pa za istim nisam ni posezala.
 
Međutim, kamuflažni korektor sam odavno probala i bila izuzetno zadovoljna, kvalitetom, pokrivnom moći, postojanošću. Koristim ga i sada. 
Ali, nedavno je i na naše tržište stigla paleta Artdeco Most wanted paleta korektora koja sadrži 4 osnovne boje za korekciju tena – zelenu, ljubičastu, žutu i kajsija narandžastu.
Samo pakovanje je kartonsko, što je u ovom slučaju dobro jer je kvalitetno kartonsko i izuzetno lagano. A to je važno jer znači da i ovakav proizvod, ne baš uvek neophodan, možete češće nositi sa sobom. Sadrži prostrano ogledalo duž unutrašnje strane poklopca i četkicu za precizno i lagano nanošenje. Ona, za razliku od Artdeco četkica koje su uglavnom poznate po dobrom, nije za pohvalu. Vlakna su dugačka i posle jednog, dva korišćenja kremaste supstance potpuno se umaste i skupe i četkica postaje neupotrebljiva. No, ništa čudno za “poklon” četkicu u paleti, nije ni bilo za očekivati bolje.
Ako neka ima drugačije iskustvo, neka javi!
Napisala bih da su korektori jako pigmentovani, ali kada se uporede sa pojedinačnim Artdeco kamuflažnim kremastim korektorom, koji je “prepigmentovan” shvata se da su ipak srednje pigmentacije, iliti standardne.
 
Dosta su masniji i kremastiji od pojedinačnih, ali se zato lakše ublendavaju i utiskuju u kožu, a ne uvlače se u pore i sitne linije.
Zeleni korektor – koristi se za pokrivanje crvenila, na primer oko nosa, na bradi i zaista ga dobro neutrališe. Do sada sam koristila Nyx zeeni korektor u teglici, ali mi je suviše suv i mislim da se i brzo suši, a pakovanje je suviše veliko da bi se sve na vreme iskoristilo.
Pored crvenila kože, zeleni je dobar i za akne i bubuljice, ali za jače pokrivanje svakako dolazi i žuta boja, kao i boja kože.
 
Ljubičasti korektor – pokriva flekice na licu, pege, depigmentaciju i slično. Jedno veliko iznenađenje za mene jer ovaj zaista dobro radi posao. Nisam se ranije toliko trudila da pokrijem baš svaku nesavršenost, ali ova boja otkrila mi je novu dimenziju tena.
 
Žuti korektor – za tamne i plave/modre podočnjake, kolutove ispod očiju. A koliko sam mogla da pročitam, biće da je dobar i za masnice…
Mislim da je odličan, pogotovo za svetliji ten, a isti koristim i za neke nepravilnosti na drugim delovima lica
 
Kajsija korektor – slične je funkcije kao i žuti, ali se koristi za drugu vrstu tena, kako kažu “maslinastog”. Dobar je i za ujednačavanje tena, prekrivanje kapilara i vena. Imam svetlu kožu i svakako mi odgovara, zbog umerene pigmentacije.
Svočevi:
Moj opšti utisak je da je ova paleta sjajna. Nisam se nikad farbala svim ovim bojama kao Indijanac – iliti kao u reklami, ali sa ovom sam probala, sve po propisima i kako je nacrtano i moram da kažem da je razlika očigledna, ali da ne može da se opiše, jednostavno vidite razliku u svom tenu pre i posle, jer kada je potpuno skockan, dobija blistaviju blistavost i svežiju svežinu. 🙂
 
Pisano ili nepisano pravilo je da se ovakvi korektori koriste pre nanošenja podloge ili pudera, ali nisam se uvek toga pridržavala i dobro sam prošla i tada.
Svaka boja sadrži 1,6 grama proizvoda, što nije previše. Ali, ako uzmemo u obzir činjenicu da se najverovatnije nećete svakodnevno igrati baš svim bojama, potrajaće. Njena cena je 1.999 dinara, ali trenutno je snižena na 1.399 što smatram daleko pristupačnijim, pogotovo za prvo korišćenje i probu proizvoda.
 
Pojedinačne kamuflaže sadrže 4,5 grama. Dobra stvar je što se i jedne i druge mogu koristiti 18 meseci, a znači i koji mesec duže. 😉


Artdeco Most wanted color correcting palette ne sadrži mirise.

Ukoliko vas zanima tekst o nekoliko tečnih korektora, pogledajte ga ovde
Kakve korektore vi preferirate? Jeste li probali ovu paletu ili nešto slično i šta preporučujete? Koristite li možda i medicinske, antibakterijske korektore i da li biste voleli da čitate nešto više o tome? Pišite.

Pozdrav, S. 

*Ukoliko vam se blog dopada i želite da ga pratite, sada sa desne strane ekrana možete kliknuti na Follow ili se povezati preko društvenih mreža, što mi takođe znači. Hvala!

Tags: No tags
0

17 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *