Too Faced White Peach paleta – Zašto su je svi propustili?

Prolećni noviteti brenda Too Faced nikada ne prođu nezapaženo, jer nas uvek iznenade nečim starim, samo na nov način, ali i nečim potpuno novim. Sada je TF u svoju breskvastu Peach kolekciju uvrstio i dve nove palete senki za oči, od kojih je prva, toplija, Just peachy (mattes) od samog početka favorizovana i stavljena u prvi plan bilo da su u pitanju blogeri i ostali korisnici, bilo sam brend, rekla bih. A druga, White peach – nikom ništa.
 
Još uvek je nisam zapazila kod nas ama baš ni na jednoj društvenoj mreži, niti bilo kakvu objavu kod nas na tu temu. A ja sam otrčala da je kupim čim je stigla, uprkos negativnim kritikama koje kruže po internetu.
I, kakva je?

TooFaced White peach paleta senki za oči

Najpre, radi se o paleti svetlih nijansi. Tu je i par tamnijih za pomoć pri kreiranju različitih izgleda, ali akcenat je na svetlim bež, breskvastim i roze nijansama.
Postoje dve boje, prva, bež mat, i zadnja, tamno ljubičasta sa šljokicama koje jako podsećaju na nijanse u Too Faced Chocolate bar paleti – ali, koliko god ova paleta bila “manje kvalitetna” od nje, ove boje su ovde stvarno jače, intenzivnije i bolje pigmentovane.

Kvalitet senki je u prinicpu dobar, ali zavisi od boje do boje. Truse se, ne mogu da kažem da ne, ali dobro su pigmentovane pa je i to donekle logično. Tu dolazimo do onog dela kad mnogi od vas pomisle da ako boja ne vrišti kada je probate prstom – nije dobro pigmentovana. Ovo jeste delimično tačno, ali ne skroz, jer mnogi zbog svetle boje pomisle da je pigment loš. Ne – jednostavno, boja je svetla. I u stotinu slojeva biće takva.

Pakovanje je lepo i kvalitetno, napravljeno u formi male ženske “clutch” tašnice, sa zlatnom breskvicom na zatvaraču. Slatko. 🙂 Dosta podseća i na limitiranu kolekciju Sephora paleta, jednu od njih opisala sam ovde.

I senke su slične, svetle, ali uz ovu paletu nije potrebno kvasiti četkice, dok je sa onom drugom poželjno, da bi se pojačao intenzitet boje.
Meni je zaista bila neophodna jedna ovakva paleta jer u svim svojim nemam dovoljno svetlijih, a jasnih boja, da ne liče sve jedna na drugu i ne vuku na belu. Unutra se nalazi ukupno 12 nijansi (svaka po 1,25 grama) od kojih su samo 3 sedefstee, 1 satenska i jedna mat sa šljokicama – što znači da je i ova paleta prilično mat.

 
Nema mat crnu, ali zato ima jako tamnu mat braon, sa par šljokica u sebi – ali nije sedefasta. Ona je po mom mišljenju u najvećem broju slučajeva mnogo prirodniji izbor od čiste crne boje.
Što se ostalih tonova tiče tu su bež boja idealna za osnovu, četiri varijante kajsija narandžaste, sa i bez šljokica, svetlije i tamnije; tri predivne roze boje – moji favoriti: svetlo toplija roze, tamnija prljava roze i nešto drečavija sedefasta roze, odlična i za izvlačenje linije kao ajlajnerom, ali i za ceo kapak.
 

 

 

A u zadnjem redu tu su jedna oker boja, braon boja, tamno ljubičasta – sedef i sjajna bela senka odlična za ugao oka, hajlajt kapka i slično. Ona je dosta rastresita i manje kvalitetna jer se šljokice odvajaju od kremastog dela kada je kupite četkicom, ali se zato na kapku dobro ponaša i jako lepo izgleda. Mana je što zaista treba paziti da je ne potrošite/izmrvite prebrzo jer šljokice lete. Slično je i sa sedefastom roze nijansom (zadnji svoč na fotografiji iznad), ali u manjoj meri.
 

 

 

Kompletno gledano najveća mana ovih senki je ta rastresitost, jer se čak i mat boje koje su po teksturi baš lagane i skoro kremaste, brzo troše. Tako da savetujem tapkanje četkicom kada ih uzimate. Svočevi su napravljeni sa bazom za senke ispod, koja mislim da je u ovom slučaju ipak neophodna.
 
Važno je znati da kada nanesete senku ona zaista stoji, štras koji uspete da pokupite neće više leteti i u principu se lako blendaju.
Ukoliko niste znali, i ova paleta, kao i cela Peach kolekcija intenzivno, ali i prijatno miriše na breskvu i miris ne nestaje s vremenom.
 

 

 

Da skratim i sažmem priču, paleta je dobra, ali nije jedna od onih koje će zadovoljiti sve vaše potrebe i kao takva sama biti dovoljna osobi koja se prosečno šminka, već je recimo za one koji već imaju druge, popularne i najčešće korišćene boje – tamnije od ovih, a žele da unesu i nešto svetlije nijanse. Za dnevne varijante odlična.

Žao mi je zbog toliko negativnih kritika jer mislim da nisu baš sve opravdane. Takođe, svetle boje se drugačije ponašaju na različitim tipovima tena. Za ljubitelje nežnog i pastelnog izgleda – taman. Mislim da je vredi pogledati i probati. Nije najbolja, ali svakako ni najgora. Ipak je to Too Faced.

 
Standardna cena palete je 5.990 dinara, a često je možete naći i sniženu za 20%.
 
Kako vam se čini, da li biste je probali? Koju paletu vi koristite ili biste voleli da probate, šta preporučujete?
Pozdrav,
S.
Tags: No tags
0

19 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *