Da li mi trebaju Maybelline proizvodi za konturisanje i posvetljavanje?

Posvetljavanje (highlighting) i konturisanje dva su trenda dobro poznata apsolutno svima. Fotografije devojaka išaranih tamnijom i svetlijom bojom kože do skoro nemogućih granica kruže internetom. Zato ne bih previše pisala o samom načinu rada ovih stvari, već predstavila dva proizvoda. Potrebno je znati da i jedan i drugi način zapravo predstavljaju igru svetlosti i vrstu optičke varke, gde uz nanošenje određenih proizvoda možemo vizuelno izmeniti oblik lica i osvežiti ga. Ali i, jako bitno, učiniti potpuno suprotno ukoliko istima ne znamo da baratamo i ne poznajemo svoje lice.

Evo povoljnije preporuke proizvoda za ove namene.

Maybelline je na tržište izbacio suvi proizvod za konturisanje Master sculpt, kameni proizvod koji u sebi sadrži puder za konturisanje i hajlajter. Postoji i masniji proizvod za konturisanje, u stiku, Master contour, ali ga ja nisam probala. 

 Maybelline Master sculpt

Ovo je paleta proizvoda za konturisanje, rekla bih najpogodnija za one koji ne žele da preteruju i za početnike. 
Kod nas je dostupan u dve nijanse od kojih je svetija, broj 01, prilično svetla i čini se da baš i ne može koristiti ni njsvetlijem tenu. Broj 02 je bolja i univerzalnija.

 

Proizvod se ne trusi i lako se aplicira. Sadrži zaista minimalno narandžasti ton, ni topao ni hladan. Ali ukoliko ne volite ni mrvicu narandžastog – zaobiđite. Optimalno dugo traje na licu, sasvim dovoljno za drogerijski proizvod.
Hajlajter je univerzalne bežkaste boje koja na licu postaje blago zlatna zbog boje dosta krupnih šljokica i ta krupnoća je najveća zamerka ukoliko želite dnevno diskretni sjaj. Međutim, treba naglasiti da bez obzira na njih na licu deluje lepo.
Nakon nekog vremena na licu ostaju samo šljokice a ostali prah nestaje.
Pigmentacija ni jednom ni drugog proizvoda nije prejaka, što je dobro, jer sa ovakvim proizvodima ne treba preterivati, iako to većina čini, čini mi se.

 

Pakovanje je praktično, uz najgoru moguću manu: na prvi pogled apsolutno se ne nazire da kutijica sadrži ogledalce i četkicu. To me uvek iznervira kod sličnih pakovanja. Ogledalce je veličine poklopca, a četkica nije tako loša kao što se možda čini. Dlake su slabog kvaliteta i opadaju, oblik je pljosnat i to je čini idealnom za proizvod uz koji dolazi. Svakako je preporučujem za prvu pomoć, putovanja i slično.

Maybelline Master strobing stick

 

Još jedan od proizvoda za hajlajt, posvetljavanje. Dolazi u dve nijanse, rozikastoj i zlatkastoj. Po nepisanoj definiciji prva je za svetliju put, a druga za tamniju, iako to nije u potpunosti tačno i svako se može pronaći u obe boje, uz pravilnu upotrebu. Prvi sloj prilično je tanan i proziran, diskretan, što je i lepo i dobro, zbog prilagođavanja svakom tenu, a stik se dobro pokazao i za nadograđivanje – nanošenje nekoliko slojeva.
 
Na fotografijama je nijansa broj 100 – rozikasta.

 

Boja se prilično prilagodi tenu tako da i na mojoj koži koja je dosta svetla i tu i tamo roze ne odskače mnogo i deluje prirodno.
Spada u masne proizvode, a zapravo uopšte nije toliko. Lako se nanosi zbog svog oblika i kremaste teksture i nisu potrebne velike količine. Sjaj je vidljiv i ujednačen i lice deluje prirodno vlažno. Potrebno je samo malo ga razmazati ili utapkati prstima.

 

Redovna cena Master contour palete je oko 1.100 dinara, a Master strobing stika oko 950, ali uglavnom su sniženi barem 30%.

Za mene predstavljaju povoljnije dobre proizvode za konturisanje i posvetljavanje lica i mislim da će se većina pronaći u barem jednom od njih.


Da li ste probali ove proizvode i kako se vama čine? Da li koristite neke slične ove vrste? Šta više volite, masnu ili suvu konturu?
Pišite.


Pozdrav, S.

Tags: No tags
0

20 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *