Šta mi treba za lepe i negovane nokte? (“Oproštajni” tekst o Mavala kozmetici)

Postignite prirodan i zdrav izgled noktiju bez salona, lampi, gela,  i ostalih jakih hemikalija. Uz neke od ovih proizvoda sve to možete i sami.
 
 
Mavala je jedan od svetskih lidera u proizvodima za prirodnu negu noktiju i po tome je najpoznatija, ali uopšteno prednjači u proizvodima i opremi za manikir i pedikir. Poreklom je iz Švajcarske (Ženeva), a prisutna je u preko 100 zemalja. Nažalost, kod nas je malo kome poznata, a na još veću žalost, brend je odlučio da se potpuno povuče sa srpskog tržišta. U prilog tome sigurno idu i cene koje su za naš standard visoke. Međutim, sreća u nesreći je to što prodavnice još uvek poseduju zalihe i proizvode već mesecima možete naći po duplo sniženim cenama i opremite se dok još možete (Jasmin).
 
Svaki proizvod upakovan je u kutijicu i sadrži i papirić sa opisom i uputstvom proizvoda, a svuda možete pročitati i zanimljivu informaciju na koju adresu možete poslati zahtev za besplatan “tehnički vodič za lepe ruke i nokte”.
 
Krema za ruke

 

 

 

Ova krema specijalno je formulisana za suve, oštećene ruke i osetljivu kožu. Sadrži morski kolagen, koji bogato hidrira i alantoin, koji je, kako proizvođač kaže, poznat po svojstvima isceljivanja. Krema omekšava suvu kožu, sprečava pojavu crvenila i grube kože. Kada se nanese ostavlja nelepljiv zaštitni film.

 

Nešto je drugačije teksture od krema na koje smo navikli, i tečna i gusta, vidi se da sadrži dosta uja, prijatnog je mirisa i ne stvara brzo osećaj suvoće i potrebu za novim mazanjem.

 

 

Jedina mana je gramaža, samo 50 ml.
Cena: oko 1.200 dinara

 

 

Piling maska za posvetljavanje noktiju
 

 

U opisu ovog proizvoda piše da uklanja svaki vid nečistoće sa nokta i njegove konture, izglađuje površinu nokta i istovremeno održava njegovu savitljivost, omekšava zanoktice i pomaže u eliminisanju izumrle kože zahvaljujući prirodnom i laganom piling svojstvu ljuske mikroskopskih algi. Sadrži i ekstrakt limuna koji tonira i neguje i lagano posvetljava nokte. Vitamin B5 hrani i ojačava strukturu nokta. Sadrži bademovo ulje, ulje pšeničnih klica, šea puter i aloe veru.
Proizvod je idealan za osobe koje često mažu nokte “jačim” bojama od kojih žute, a takođe i za pušače. Deluje odmah i pakovanje sadrži praktičnu malu četkicu koja se koristi za uklanjanje maske, ali je jako korisna i za čišćenje noktiju, odnosna prostora ispod njih. Na primer, kada koristite neka agresivnija kozmetička sredstva (anticelulit kreme, sredstva protiv bubuljica itd.), nakon pranja ruku samo protrljajte nokte njome i nema bojazni da ćete ostacima hemikalija dodirnuti oko, što se damama često dešava.
Cena: Oko 2.100 dinara
 
 
Sredstvo za uklanjanje  previše izrasle pokožice
 
 

 

Ovo sredstvo uklanja previše izraslu pokožicu i izumrlu kožu oko noktiju i čisti i oblikuje nokat. Uz njega dobijate i štapić za manikir kojim je potrebnuto potisnuti zanoktice.
Nakon tretmana ovim proizvodom nokti izgledaju uredno i negovano. Tekstura je gusta i uljana, bežkaste boje i ne ostavlja trag. 
Cena oko 1.500 dinara

 

 

 

Olovka za zanoktice

 

 

 

Jednostavno savršen i meni omiljen, veoooma efikasan proizvod koji deluje odmah. Redovnim korišćemnjem bilo koji problem sa zanokticama nestaje, a pakovanje je izuzetno praktično pa ga možete nositi sa sobom. Sadrži hranljivo ulje za zanoktice, održava ih mekim i elastičnim. 
Cena: oko 1600 dinara
 
 

 

Sredstvo za optičko izbeljivanje noktiju

 

 

 

 

 

 

 

Za ovaj proizvod kažu da poseduje inovativnu  formulu koja omogućava da se prikrije neugledan izgled obojenih, beživotnih noktiju, dajući im istovremeno prirodan i zdrav izgled, a optički savršeno doteruje boju noktiju zahvaljujući specifičnim pigmentima koji reaguju na UV svetlost. I njega takođe preporučuju pušačima, a zbog neutralne boje i muškarcima!
Kada se koristi sam, daje mat efekat. Radi bolje postojanosti, savetuju da se pre njega stavi osnovni sloj, što tek sada vidim, i jasno mi je zašto mi ponekad kratko traje na noktu. 🙂
Nijansa je potpuno neutralna i odgovara svima, i meni zaista lepo neguje nokte koji često žute.
Cena: oko 1.300 dinara
 
 
I za kraj, zvezda kolekcije, jedan od Mavala lakova za nokte, u nijansi Los Angeles, o kojem bi svaka reč bila suvišna:
Toliko o Mavali za sada, nadajmo se da će nam nekada u budućnosti biti i dostupnija i pristupačnija nego sada. U inostranstvu je ima skoro svuda, pa je možete poručiti i preko interneta.

 

Hvala na pažnji, pogotovo onima koji su stigli do kraja teksta, očekujem vaše komentare.

 

 

Tags: No tags
0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *