Šta mi treba za prirodan izgled i kada se šminkam i kada se ne šminkam? La Roche-Posay Toleriane teint tečni korektivni puder.

Danas pišem o proizvodu koji nije novina i verovatno ste već čuli za njega,  ali kako spada u one koje redovno koristim (favoriti, “empties” i sve ostalo) i smatram ga posebnim i inovativnim-dakle, nisam mu još našla zamenu, zaslužio je predstavljanje. U pitanju je La Roche-Posay Toleriane teint tečni korektivni puder.
Ovaj puder ni po izgledu ni po sastavu ne spada u standardne pudere. Medicinski je puder/fluid “namenjen manjim nepravilnostima na osetljivoj ili netolerantnoj koži”. Sa ovim manjim se ne slažem jer jednostavno savršeno pokriva sve, što znači i veće nepravilnosti, a pritom ne ostavlja tragove. Koža je matirana, ali na lep i suptilan način, tako da sa ovim proizvodom koža izgleda prirodno i negovano.
Namenjen je pre svega osobama sa kombinovanom i masnom kožom, ali, pošto je namenjen i osetljivoj koži, mislim da bi i određenim tipovima manje suve kože prijao, posebno zbog prirodnog efekaa koji sam gore napomenula.
Dakle, stapa se sa tenom, ne sija se i ne prosijava na licu. Nakon nekoliko sati možete primetiti razliku, nekome će se možda uvući u pore, ali vrlo malo, ali neće nestati i neće napraviti fleke, što znači da ćete i dalje zadržati prirodan izgled. U zavisnosti od vrste šminke koju primenjujete uz njega vam, na primer, tokom dana neće biti potreban korektor, a ponekad ga možete upotrebiti i samo kao korektor.

 

U Srbiji se ovaj puder prodaje u tri nijanse, 11, 12 i 13, ali na fotografiji ispod imate priliku da vidite nijansu broj 10 koju kupujem u inostranstvu i idealna je za svetliji ten, i to ne najnajsvetliji. Ne vuče na roze već na žućkasto i samim tim dobro prekriva crvenilo i nedostatke. Fotografija prikazuje kako izgleda puder kada se nanese jednim potezom, a kako kada krenete da ga utrljavate.

Pošto je dosta gust (iako ga proizvođač naziva penastim), a lako razmaziv, potrebna vam je vrlo mala količina za celo lice, a savetujem i da je brzinski razmažete, jerse brzo stapa sa kožom, odnosno fiksira. Takođe, mislim da jenajbolje nanositi ga prstima, što zbog brzine što zbog efekta koji tako postižete. Koža prosto postaje baršunasta i mekana.

 

Puder sadrži i zaštitni faktor SPF 20 . A kako kaže La Roche Posay, kontroliše i postojanost i kvalitet šminke, kao i znojenje, što je i potvrđeno. Uz njega dobijate i priručnik sa savetima zakorišćenje i nanošenje.

Koliko mi je poznato, može se naći samo u apotekama i drogerijama koje imaju apotekarski kutak. Njegova cena je između 2.050 i 2.500 dinara, u zavisnosti od mesta prodaje. Pozitivne strane ove cene su to što se puder sporo troši i dugo traje, sigurno barem 6 meseci uz skoro svakodnevno korišćenje.

 

Da li ste probali ovaj puder, kakva su vaša iskustva? I da li ste možda probali njegovu varijantu u kamenu? Pišite. 
Hvala!
 

 

Tags: No tags
0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *