Elemis Biotec + Foreo set proizvoda za negu lica

Energizujuća nega lica

Sa brendom Elemis upoznala sam vas preko nekoliko objava na društvenim mrežama, ali neka glavna spona između mene i njega bio je čuveni balzam za čišćenje lica, Pro collagen, opisan u prethodnom tekstu. Ujedno, to je njihov najpoznatiji proizvod, a uopšteno poznati su po čistačima za lice, između ostalog. Ovo je pre svega jedan SPA brend i kod svih proizvoda prisutan je momenat opuštanja i uživanja u ritualima nege, te tako ne beže od korišćenja parfema, što meni lično ne smeta, iako mi je koža relativno osetljiva. Utisak je da je sve pažljivo odabrano.

Na početku ću naglasiti da je ovaj set za vas samo ako volite dobro čišćenje, ili ako želite da mu posvetite više pažnje.

Šta je Biotec sistem i šta sadrži?

Biotec predstavlja jedinstveni sistem za negu i energizaciju kože, a u Elemisu kažu da naučno dokazano povećava energetski nivo ćelija. Sadrži Bio energy kompleks (njihov patent) od inkapsuliranog cinka i bakra, i to u kombinaciji sa triom kiselina i moćnim fito-bioaktivima,  uz pomoć kojih pomaže u održavanju optimalne funkcije kože i njene vitalnosti. Manje ili više ove komponente sadržane su u svim proizvodima.

U setu se nalaze:

– Biotec gel za čišćenje lica (200 ml);

– Biotec dnevna krema za lice (8 ml);

– Biotec noćna krema za lice (8 ml);

– Foreo Luna Play sonični uređaj za čišćenje lica;

Sigurna sam da većinu ovaj set privlači zbog Foreo uređaja za čišćenje. I on jeste odličan, i odlična je prilika za upoznavanje celog tog načina nege. Međutim, sam čistač mnogo je bitniji i neophodno je da on bude kvalitetan. Ukoliko vam koža nije čista – da ne kažem onako kako treba, jer ili je čista ili nije, neće vam pomoći mazanje. Upravo zbog toga glavnu ulogu u ovom setu ima gel za čišćenje, jedini u full size pakovanju. Kakav je?

Elemis Biotec gel za čišćenje lica

U sastavu ima mlečnu, feruličnu i sukcinsku kiselinu – njihov procenat nije visok pa nema razloga za strah. Ali tu je i derivat hijuronske kiseline (sodijum hijaluronat), zadužen za hidrataciju i to nešto dublju – koliko je to uopšte moguće u formi umivalice. Sa druge strane sasvim dovoljna kombinacija da se koža očisti kako treba i pripremi za dalje korake.

Tekstura je gelasta i gušća, kao želatin. Dovoljno je koristiti jako malu količinu, a pumpica izbacuje i premalo proizvoda za moj ukus, ali to čini doziranje optimalnim. Sporo se troši i dugo traje. Kada ga nanesete na Foreo preporučuje se da masirate i čistite lice oko 1 minut. Ne peni previše, već se pretvara u kremastiju i blago penastu strukturu nalik mleku, što mi se jako dopada.

Glavno je da ne iritira, ne štipa i što nakon korišćenja nemam osećaj da je koža suva i da me zateže. Može biti malo kratkotrajnog crvenila zbog intenzivnijeg trljanja. Nisam  sigurna u čemu su planirali da se ogleda sama energizacija kože, ali pretpostavljam da je u svežini koju osećam nakon umivanja.

Jedina stvar koja može da vam zasmeta ako ste preosetljivi je miris – ja nemam problem s tim i prija mi iako je intenzivniji nego što sam navikla. Inače u gelu nema: alergena, sulfata, silikona, parabena i svega što vas potencijalno plaši.

Foreo Luna Play sonični uređaj za čišćenje lica

Olična saradnja isto tako odličnih brendova i moram to da pozdravim. Foreo uređaj koristim već dugo i odgovorno tvrdim da je u pitanju odlična i moćna spravica i jedan od najpoželjnijih poklona među ženskom populacijom. Postoje razne varijante, a upravo je Foreo Luna Play ona prva i početna, taman da se upoznate.

On pomaže da temeljno očistite lice – otud i gotovo neizbežna pojava  bubuljica na samom početku korišćenja jer tada sva prljavština izbija na površinu (bez brige, brzo prestaje), da koža bude mekša i nežnija, a redovnim korišćenjem i masažom lica imaće efekat antiejdžinga.

Foreo Luna Play veličine je tufera i staje u svaki neseser, a bodljice su raspoređene kao kod veće varijante.

Masažom lica podstičemo ćelije da rade, probudimo ih, a tome dodajte i delotvorne čistače i rezultat neće izostati. Ovakvi proizvodi mnogima deluju kao beskorisni, a ja sam probala različite i efikasni su svi, s tim što je Foreo uvek čak nekoliko lestvica iznad, budite sigurni.

Pišite mi ukoliko ste probali neku verziju, posebno one naprednije, veoma me zanimaju.

 

U Biotec setu se dobijaju i dve mini kreme za lice, u dovoljnoj količini da se  isprobaju. Obe su namenjene koži koja je umorna sa ciljem da  živne, te obezbeđuju sjaj i hidrataciju.

Elemis Biotec dnevna krema za lice

Sve češće nailazimo na ovaj sistem “duplih krema”, gde u jednom proizvodu zapravo imate dva i koristite ih istovremeno, samo je potrebno da se skladište odvojeno i pomešaju tek prilikom nanošenja, na dlanu, kako bi se sastojci aktivirali.

Ova krema sadrži u najmanju ruku svašta 🙂 sukcinsku, mlečnu i feruličnu kiselinu, antioksidante, elektrolite, peptide, i raaazna ulja (badem, kokos, brusnica, pačuli, muskatni orah, frankincense, korijander, licea, suncokret). Imajući u vidu sve ovo lako je zaključiti da ima zadatak da hrani, hidrira, uspori starenje – održi vitalnost kože.

 

Iako to nije naznačeno, jedna od dve faze kreme više liči na serum i iskreno, dnevna krema mi je  kompletna pa nemam ni osećaj da mi je potreban serum pre nje. Lako se nanosi i razmazuje, rekla bih da je prilično bogata i da je tokom celog dana osećam na licu, ali samo kao potrebnu hidrataciju, a ne kao nešto teško. Lepo zagladi kožu. Obe kreme mirišu kao gel, ali miris se ne zadržava dugo na licu.

Krema je vrlo dobra, ali imajte u vidu da su ovo probna pakovanja i da ih nisam koristila po par meseci.

Redovnim korišćenjem trebalo bi da poboljša izgled tena i podmlađuje kožu. Ne mogu da se ogrešim i kažem da je namenjena suvoj koži, a ni masnoj, deluje mi da baš može svima da odgovara, čak iako nisam neki fan all skin types proizvoda. Ovo važi za celu kolekciju, u suštini svako bi mogao da proba, to je poenta.

Elemis Biotec noćna krema za lice

Meni još draža i prilično lagana, prava noćna krema posle koje se ne budim masna, niti moram da je spiram sa lica. Sasvim neopterećujuća, a koža je nakon nje sveža i glatka. Naravno i hidrirana, ali tu prednost dajem dnevnoj.

Takođe sadrži tri pomenute kiseline, od kojih je sukcinska “najegzotičnija”, a u pitanju je ćilibarna kiselina koja u ovakvim proizvodima ima antiejdžing ulogu. Tu su i sva ona ulja i rekla bih veoma sličan sastav dnevnoj, ali ipak dobro izbalansiran i prilagođen noćnoj nezi, i stvarno nisu iste.

Njen zadatak je da preko noći obnovi kožu i resetuje je, popularnije rečeno bustuje – osveži, podmladi. Hrani je i jača zaštitnu barijeru, a sadrži i Calcium PCA  koji je tu kao humektant, ovlaživač.

Za razliku od dnevne kreme koja je nešto žućkastija ova je zelenkastije boje i za mrvicu tečnije teksture, što je sasvim logično budući da je noćna.

 

Da li vam treba?

Kao što sam rekla na početku – ako niste “čistač” tip zaobiđite. Ali ako želite da isprobate nešto drugačije i posvetite se čišćenju onda vam se ovo može dopasti.

Ovaj set standardno košta 8.900 dinara, ali trenutno (april 2020.) je na odličnoj akciji i preko Elemis Srbija ga možete poručiti za čak 4.900 dinara, što me je i podstaklo da vam ga konačno predstavim.

Inače Elemis kozmetiku možete nabavitii preko Grom i kakao sajta i u Wellness landu.

Sam set je povoljniji nego da kupujete proizvode pojedinačno, a sada ih dobijate otprilike po ceni samo jednog. Dovoljno je luksuzan da prosto budi taj momenat uživanja – naravno, ako sebi odredite da će vam tih vaših pet minuta nege dnevno to i biti i prepustite joj se, lepo izmasirate, mackate, mirišete, prosto ugodite sebi.

Da li ste koristili nešto od ovoga, koje su vaše preporuke i želje kada se radi o Elemis ili Foreo proizvodima?

Pozdrav,

S.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *