Čišćenje lica uz japansku tehnologiju (Yoskine)

Yoskine – linija japanske nege za lice. To je bitno naglasiti jer se radi o nešto drugačijoj vrsti nege od one na koju smo navikli. Naizgled nudi sve što i drugi brendovi, međutim, radi se o standardnim proizvodima, ali po drugačijim recepturama.

Ovo je poljski brend proizvoda rađenih po japanskoj tehnologiji, zato ćete na deklaracijama videti da je proizvođač Rhoto pharmaceuticals Japan, a zemlja porekla Poljska – Dax cosmetics (iz koje dolaze i brendovi poput Hada Labo i Perfecta). Uvoznik za Srbiju je Magic Beauty i možete ih kupiti na tom sajtu i u dm drogerijama.

Yoskine Asayake pure linija proizvoda za čišćenje lica

Asayake pure je linija izrađena po In Yo tehnologiji, vođena Jin jang filozofijom, – teži ka ravnoteži, stalnom protoku energije. Po njoj je najvažniji segment nege upravo čišćenje. Asayake znači jutarnji sjaj.

Sadrži tri proizvoda:

  • 3 u 1 micelarno mleko
  • Detoks gel za umivanje sa japanskim algama
  • Duo hyaluron micelarnu vodu

Yoskine Asayake pure 3 u 1 micelarno mleko

Već u naslovu naglasila sam da ga možete zvati i kremom, možda i balzamom, jer se radi o nešto gušćoj masi od klasičnog mleka. Šta je ono po čemu se izdvaja? SADRŽI PROTEINE SVILE. I to možete lako proveriti u listi sastojaka – nažalost, često se dešava da sastojak koji “prodaje” proizvod zapravo uopšte nije u njemu ili je u zanemarljivoj količini.

Predstavlja komplet  tri proizvoda jer ima i svojstva mleka za čišćenje, gela za umivanje i micelarne vode. Mislim da ako birate samo jednu stvar definitivno treba da pođete od njega. Evo i zašto!

U sebi sadrži svašta nešto što do sada nismo viđali, bar ne na okupu. Pored proteina svile tu su i proteini pirinča i soje. Sadrži  i mesečev kamen, odnosno njegov prah – moonstone powder. Za njega sam čula kao za dragi kamen za koji se veruje da ima određena umirujuća dejstva, ali stvarno ne znam koliko pomaže i da li deluje na kožu. Proteini svile su oni zbog kojih je koža nakon korišćenja neverovatno meka i glatka, baš kao svila.

Koristila sam razna mleka i balzame, ali retko koji od njih ima tako potpun i kompletan učinak. Ovo mleko uz pomoć blagih mineralnih ulja otapa i skida šminku, ima antioksidativno dejstvo, plus hrani i hidrira. Ja ga najčešće koristim tako što ga suvim rukama utrljam na lice i  trljanjem skinem šminku i potom isperem lice. Možete se poslužiti tuferom ili, kako ja najviše volim, vlažnim tuferom. U zavisnosti od toga koliko jaku maskaru koristim ovaj prozvod je skine delimično ili potpuno, ali uz više truda verujem da biste sve postigli. Ja čistim lice u više koraka pa mi nije preterano važno hoće li odmah ukloniti bukvalno sve.

Pogodno je za osetljivu kožu i veliki, veliki plus mu je što ne iritira oči i što se lako ispira, pa vam se vid ne zamuti. Miriše izuzetno blago, nešto kao pomada i blago je žućkaste boje.

Yoskine Asayake pure gel za umivanje sa japanskim algama

Čini mi se da je većini korisnika ovo najzanimljiviji proizvod u kolekciji. Iako je nov na našem tržištu, po blogovima već možete pročitati dosta pozitivnih iskustava. Glavne pohvale idu na račun toga što nije kao klasični gelovi i nimalo ne isušuje kožu.

Sadrži wakamee morsku algu bogatu fukoidanom – jedinjenjem koje se nalazi u samo nekoliko braon algi na svetu, a ima snažan antioksidativni efekat, ekstrakt zelene alge aktivan je u borbi protiv starenja jer jača kožnu barijeru. Kod kompletnog čišćenja i skidanja šminke ovom kolekcijom može biti drugi ili treći korak (pre ili nakon micelarne vode), zavisi šta volite.

Nežan je prema koži, nema nikakvog zatezanja nakon pranja jer je ne isušuje, već blago hidrira, a porama dozvoljava da dišu. Na prvi pogled izgleda kao klasičan gel, zelena gusta masa – međutim, toliko blago peni, a lako se razmazuje i trlja, i još lakše ispira. Čak vam nije potrebna velika količina.

Definitivno je ovo jedan od retkih proizvoda koji bez razmišljanja možete preporučiti svima, pošto su šanse za negativno iskustvo svedene na minimum, gotovo nepostojeće. Nakon korišćenja koža bude glatka i nežna.

Yoskine Asayake pure Duo-hyaluron micelarna voda

I micelarna voda se razlikuje od većine klasičnih koje nisu nešto revolucionarne što se nege tiče. Pored osnovnog zadatka da brzo i jednostavno očisti lice ima još neka svojstva. Meni pored prethodna dva proizvoda za nijansu manje zanimljiva, ali svakako ne i zanemarljiva.

Ovom tehnologijom proizvodnje obogaćena je aktivnim alfa glukanom uz pomoć kog priprema kožu da upije aktivne sastojke, otkloni šminku i sve nečistoće nastale spoljnim zagađenjima. Sadrži aktivni kompleks hijalurnoske kiseline i YO’ hijaluron pa je sve to skupa ono što intenzivno hidrira i zaglađuje kožu. Par glavnih sastojaka se poklapa sa onima u gelu, pa mogu biti super dvojac.

Proizvođač navodi da efikasno osvežava i umiruje iritacije, a u praksi to znači da vam nakon čišćenja prethodno pomenutim proizvodima ova voda dođe kao odličan završni korak. Osveži, otkloni ostatke šminke, umiri kožu i hidrira je akivnim sastojcima, koji stvarno nešto rade, a ne samo da tako piše.  Nisam sigurna da bi vam za skidanje baš svake vrste šminke bila dovoljna samo ona, barem ne one jake, ali možete probati.

Možete je koristiti i na očima, zaista ne iritira. Ali uradite to pravilno – držite par trenutaka nakvašen tufer na delu koji čistite, kako bi mogao da otopi šminku, i zatim obrišite. Onda je koža zaista spremna za dalje korake nege, serume, kreme, ulja, a i svi oni dobijaju priliku da svoje efekte pokažu još bolje.

Ukoliko ste navikli na micelarnu vodu ovo bi moglo da vam se dopadne jer će biti nešto još bolje, a ukoliko niste – opet dobro, evo prilike da probat baš ovu, bolju.

Veoma sam zadovoljna ovom kolekcijom i volela bih da istražim kompletan brend, budući da, pre svega, nudi kvalitetne proizvode. Preporučujem da obavezno probate gel, jer smatram da je za svaki tip kože, a mleko kao vrsta proizvoda je svakako nešto što savetujem da uvedete u upotrebu.

Cena svakog od ovih proizvoda je oko 1.150 dinara, ali ih često možete pronaći snižene.

Kako se vama čine, da li biste ih probali? Koliko ste uopšte upoznati sa azijskim načinom nege? Koji vam se najviše dopada od ova tri?

Pozdrav,

S

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *