Podočnjaci – ŠMINKA (2. deo: Tečni korektori, setovanje)

Konačno je pred vama  drugi deo ili nastavak teksta o kamuflaži, posvetljivanju podočnjaka i alatu. Takođe sam pre toga pisala o nekim stvarčicama u vezi sa negom područja oko očiju, u tekstu ovde. i dala savete kako da održite taj deo lica hdiriranim i svežim jer, kao što – NADAM SE – svi znamo, nema te šminke koja će pokriti loše negovanu kožu.

U ovom delu posvetiću se više klasičnim tečnim korektorima  na koje smo u ovu svhu uglavnom svi i navikli, dok su u prethodnom tekstu izloženi predlozi onih prozvoda za koje pouzdano znam da nisu u tolikoj upotrebi, neki su čak potpuno nepoznati, pa se nadam da će nekome bići od pomići i korisno da pročitaju nešto i o njima. Svakako, sva tri teksta objedinjuju neku moju viziju kako se treba posvetiti podočnjacima ukoliko su izraženiji – jer: ništa ne može preko noći i nema jednog, magičnog proizvoda. A ako ima – javite mi!

Najpre klasični tečni korektori

Tu su dva dobro poznata i jedan skoro pa potpuno nepoznat.
 
Maybelline Fit me korektor smo dugo čekali da stigne u Srbiju, i konačno je tu već neko vreme. Rekla bih da je među drogerijskim korektorima u ovu svrhu zaista favorit- kremast, ali nije onako baš mnogo gust i, što je još bitnije, nije suv. Ima i taj neki radiant finiš i jako lepo pokrije i posvetli, za uvlačenje u borice ne mogu da garantujem da se neće desiti jer to dosta zavisi i od njih samih. U svakom slučaju ništa dramatično – svideće vam se, posebno ako volite prirodan izgled.
 
 Standardna cena je oko 600 dinara, a problem sa nijansama je naša večita boljka jer nisu uvezli sve. Ova na fotografiji je broj 10. Svočevi su ispod – istim redosledom.
 
Sledeći je jedan od tihih heroja – Wycon korektor. Savršeno pigmentovan i sa savršenim balansom tečnog i gustog tečnog stanja, ako tako mogu da kažem. U moru svega malo se i mi pogubimo i često zaboravimo koje su naše realne potrebe, a ovo je jedan baš pravi korektor i sve ono što nam treba i što je dovoljno. Meni ga je otkrila i pokazala na meni poznata šminkerka Nina Biberčić. Jako lepo pokriva i jako se lako nanosi, blenda, ne uvlači, nije mat, ali nije ni mnogo masne teksture ili radiant. Baš onakotaman. Poslužiće i za posvetljivanje lica. Prilično je dugotrajan na mojoj kombinovanoj koži.
 
Na fotografiji ispod tačno možete da vidite koliko je prvi (Maybelline) gušći i kremastiji, a koliko je Wycon za nijansu “lakši”, što i jeste slučaj u stvarnosti, manje ga osećate na licu i lakše radite sa ovakvom teksturom.
Nijansa je 100 – Light beige. Takođe smatram da su mogli da dodaju još koju nijansu u ponudu.

Košta oko 800 dinara, otprilike – nisam sasvim sigurna jer sam odavno kupila zalihe.
Na kraju, tu je nešto što verovatno svima treba, da se nađe, za neke bitne događaje i nazovi ekstremne situacije, na primer.
Kat Von D Lock it concealer je jedan od najboljih korektora pune pokrivne moći koje sam ja probala. Ako me pamćenje dobro služi – sličan mi je kao tarte shape tape, ali bolji za mene. Gust je, veoma, jako dobro pigmentovan i pokriva gotovo sve.
Za njegovo nanošenje posebno važi pravilo “manje je više” jer vam je u većini slučajeva dovoljna jedna tačkica koju ćete posle razraditi. Ne mogu da kažem da je težak, ali svakako se oseća, lako se radi sa njim, mada se morate malo potriuditi jer se svakako ne razmazuje se isto kao klasičnije varijante. Brzo se suši i stapa sa kožom – pa brzo i radite.
Ne koristim ga često za podočnjake jer mi nije uvek potrebno da sve toliko zakamufliram, ali nekoliko puta me je spasio. Ne mrda. Ostale nepravilnosti poput bubuljica takođe super pokriva, za to ga čak najviše preporučujem.
Ukoliko vam ne treba za svaki dan, razmislite o mini verziji koju možete kupiti u setu sa puderom u prahu. Više o njemu popularnim Kat Von D proizvodima (cene, opisi, svašta nešto) pisala sam i ovde pa bacite pogled ako vas zanima.
 
Setovanje korektora
 
Na kraju, za one koji su ljubitelji setovanja – ja lično ga sve češće izbegavam, ali mi je isto tako često zaista potrebno pa, u zavisnosti od potrebe, tražim ili neke lagane praškaste teksture, ili one koje će pomoći da korektor ne mrda.

Prvi je odličan bejking puder, odličan za setovanje korektora, ali i kompletne šminke i uopšte nije slučajno što se zove Lock it. Ova neka univerzalna nijansa je upravo za to jer je nevidljiva, stvarno. Deluje presvetlo, nekad čak i pomalo žućkasto, ai kada se nanese stapa se sa šminkom koju već imate i “nestane”.

Najfinije sitno mlevena tekstura, dovoljno vam je jako malo proizvoda da biste setovali korektor. Takođe je pominjan u pomenutom tekstu, u kome su i cene.

Sledeći je Collistarov puder u prahu, takođe jedan od retkih kapitalaca pored Kat Von D i Bourjois koji ima čitavih 30 g ako se ne varam. Zaljubljena sam u luksuzno pakovanje godinama, a možete kupiti i (samo) dopunu.

Na fotografiji iznad su prah svočevi, čisto da vidite razliku iako se jedva vidi i teško je uhvatiti takvu teksturu.

Naime, Collistar puder ima nekoliko nijansi – ranije sam koristila neku baš kao moj ten, ali ima i ovu “univerzalnu” (broj 06) koja je sitno, najsitnije i najdiskretnije sjajna, sa satenskim finišom. A to vam je za podočnjake dušu dalo, a tek preko korektora… Setuje ga, a vama blago posvetli taj deo i mirni ste.

Bez obzira na to što je u prahu, ovaj puder je namanje suv od svih koje sam probala. Ukoliko pogrešite pri nanošenju korektora to može da izgleda još gore kada preko nanesete i puder u prahu, sve se uhvati za “greške”, a sa ovim se to ne događa ili barem ne izgleda tako.

Volim da mi je ovaj deo lica uvek nežan i mek, zato mi se ovaj puder još više sviđa. Pisaću vam više o njemu jer mislim da zaslužuje.

Standardna cena Collistar Silk Effect pudera u prahu je oko 4.500 dinara.

A kada već povezujem tekst sa nekim starim tekstovima, evo prilike da podsetim i na najčitaniji, o mom omiljenom tečnom puderu – Collistar Even finish.

Toliko o podočnjacima za ovaj put, tekst i fotke su spremljeni ranije, a kako sam prilično okasnila sa drugim delom, u međuvremenu se pojavilo još nekoliko izuzetnih favorita vrednih pomena pa ću i njih negde dodati uskoro.

Do tada čekam vaše komentare, pohvale, kritike i, naravno, vaše preporuke i savete. Da li ste probali neki od pomenutih proizvoda? Šta vas najviše muči u vezi sa ovom temom i da li biste želeli da pišem o nekom posebnom proizvodu?

Pozdrav,

S.

Tags: No tags
4

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *