Noelle četke za šminkanje

Noelle je noviji brend koji nam dolazi iz regiona, iz Hrvatske. U ponudi ima četke za šminkanje i drugi pribor neophodan za šminkanje. Svedenog i modernog dizajna, u odabranim i nežnim patelnim bojama izdvojio se od drugih, kao i povoljnijom cenom.

Dostupan je gotovo svima jer ga ima u dm drogerijama, ali i u onlajn prodavnici Magic beauty, a najnovija vest je da nam je od sada i preko zvaničnog sajta Noellebrush.com moguće poručivanje za Srbiju. Više o kupovini na kraju teksta.

 Smatram ih dobrim kandidatom za svaki neseser jer oblicima zadovoljavaju širok dijapazon potreba. 

Ovde ću predstaviti set u kome se nalaze sve osnovne četkice za lice i oči, za neki “kompletan” izgled. Sve se mogu kupiti i pojedinačno, što je odlično, jer znam da ne treba svima sve. Mada set jeste uvek povoljnija varijanta.

Kvalitet četkica?

Sve četke su drvene, što je apsolutno za pohvalu, posebno imajući u vidu cenovni rang u kome se mahom nailazi na plastiku. Deo koji spaja dlake i dršku je aluminijumski i dobro je pričvršćen, možda bi na većim modelima to moglo da bude malo jače, ali nema odlepljivanja, i dlake NE ISPADAJU. Naravno, redovnim korišćenjem i pranjem se i to desi, ali održavanjem  higijene koja je neophodna da bi četkica trajala, i u zavisnosti od toga koliko ste grubi/nežni prema njoj sve se to može izbeći. 

Dlaka?

Ovo je stavka kojom sam ja oduševljena. Naime, sintetička je, ali toliko fina i nežna i nije ni nalik najčešće viđenim sintetičkom sjajnim i krutim dlakama, a ni onim pre, premekim.

Noelle set četkica 11/1

Set sadrži 11 četkica, od kojih je 5 za lice, 5 za oči i jedna za usne. To je samo neka standardna podela jer o načinu primene odlučujete sami, a on se često potpuno razlikuje od navedenog.  Iako su skoro sve od potpuno istih dlačica, same forme se prilično razlikuju i svaka odgovara drugoj primeni.

Četkice za lice

Po nekom mom odabiru, u njih spada ovih 6 komada – od podloge do završnog sjaja. Zanimljivo je, i primetićete to u opisima, da je svaka “prave” veličine, a to znači da nije ni premala ni prevelika, što je odlično zato što se pnda četka mnogo lakše prilagođava i koristi.

Licu su namenjene četkice za korektor, podlogu, puder, rumenilo, bronzer, hajlajt – što znači da samo u ovom setu imate sve. I svakao možeda radi bar još jednu stvar, a neka može da vam zameni i tri četkice.

Četkica za tečnu podlogu

Ova četkica koristi se za sve tečne i kremaste teksture: podloge, bronzere, rumenila, možda i hajlajtere ako vam nije prevelika.  Dopada mi se što je gusta, a istovremeno meka i nežna, zbog već pomenutih finih sintetičnih vlakana. Za koji milimetar su duže nego kod većine sličnih četkica, ali meni to odgovara i omogućava lakši pokret ruke i fleksibilnost, a istovremeno se proizvod može lepše ublendati i utisnuti – sjediniti sa kožom.

Lakša mi je za održavanje od nekih sličnih koje jedva čistim, ali kada je u pitanju pranje četkica za tečne stvari uvek je malo komplikovanije…

 

Četka nosi oznaku broj 02 i standardno košta oko 1.200 dinara.

Četkica za korektor/senku

Ovo je za neke četkica za senku za oči, ali meni i zbog oblika i zbog veličine odgovara kao četkica za nanošenje korektora, i to ne samo ispod očiju, gde zaista lepo radi i veoma je nežna, već i nazolabijalni deo, uglove nosa, ili gde god je potrebno nešto pokriti i zakamuflirati. Iako, videćete, za to postoji i druga varijanta. Ova je super da ublendate i postignete što prirodniji efekat, onaj momenat stapanja sa kožom.

 Zapravo izgleda kao mini varijanta gore pomenute četke za podlogu, zar ne?

Kao četkica za senku je dobra, s tim što je za moj ukus suviše okrugla i možda malo veća. Činjenica je da lepo kupi proizvod i lako ga može i sama izblendovati. Kao četkica za setovanje korektora, uglova nosa, nazolabijalnog dela – s u p e r.

 

Četka nosi oznaku broj 06 i standardno košta oko 570 dinara. Samostalno se prodaje u drugoj boji.

Četka za praškaste proizvode

Jeste ovo četka za praškaste proizvode, ali najpre bih rekla za puder. Sve ostalo dolazi nakon što ustanovite odgovara li vam njena veličina. Meni se dopada što nije prevelika – iako volim i takve četke, pa možete kombinovati.

Iako naizgled prilično slična četki za tečne podloge, (često ih i sama mešam) njene niti su duže, ređe, rastresitija je.

Veoma meka, “polu gusta” i laka za upotrebu. Pokupi dosta, odnosno sasvim dovoljno proizvoda i lako ćete ga naneti. Fino radi i sa bronzerima i ostalim kamenim i proizvodima u prahu. 

Četka nosi oznaku broj 01 i standardno košta oko 

 

Četka za konture/rumenilo

Za mene će ova četka večito biti četka za rumenilo i to je to. Iako je super i za bronzer, a tek za konture. Jednostavno ovaj oblik je za mene – rumenilo.

Dobra stvar je što je neke srednje veličine, nije ni premala ni prevelika, tako da nećete preterati. Šta je još dobro? Opet ova fina i meka dlaka, jer mi se sa četkama ovog oblika, ali od prirodne, kruće dlake, često dešava da pokupim previše proizvoda i onda ga isto toliko i nanesem nekim preoštrim potezom (zbog koso sečenog vrha) i tu nema spasa osim skidanja šminke. Sa ovom ćete sve lakše naneti, razblendati i popraviti.

Četka nosi oznaku broj 04 i standardno košta oko 1.010 dinara.

Četka za hajlajter

Ovo mi je omiljena četka iz ovog seta i jedno od pravih otkrića u zadnje vreme. Tako je laka, rastresita i nežna, a oblik je savršen.

Možda deluje kao da je za hajlajter malo prevelika, ali zapravo stvar je samo kako ćete je koristiti, jer je takvog oblika da pri vrhu ima suženje, pa možete slabije ili jače “pritisnuti” u odnosu na efekat koji želite da postignete.

Ali, ono zbog čega je ona savršena je to što je možete koristiti za sve, od bronzera i rumenila, za šta je, ako mene pitate, idealna, i teško da ćete pogrešiti, preterati/ne popraviti, preko pudera u prahu, kamenu, dobra je za setovanje jer može ući i u manje pristupačne uglove na licu. Deluje veliko, ali mekane niti se lako prilagode i saviju.

Četka nosi oznaku broj 22 i standardno košta oko 930 dinara.

 

Trapezasta četka za hajlajter/rumenilo

Definitivno ne zvuči i ne izgleda kao da je i za rumenilo, ali možete probati i iznenadićete se koliko zapravo uopšte nije loša za to, posebno ako su vam jagodice prirodno malo istaknutije, dovoljno je samo tapnuti.

Za nanošenje hajlajtera je ovo definitivno bolja opcija ako želite neštp suptilnije i u tanjem sloju, preciznije posvetljavanje – na primer nos i deo iznad usana. A opet, tu su i gore pomenute jagodice.

Četka nosi oznaku broj 05 i standardno košta oko 620 dinara.

Najčešća pitanja

Najčešće me pitate jesu li stvarno tako dobre kao što kažem. Najpre, ne bih rekla da su dobre da smatram da nisu i želim da to bude jasno.

Drugo, ja smatram da su za svoju cenu i više nego dobre i da su im, pre svega dlake pun pogodak. Meni lično se dopada taj tip i lako je raditi sa takvim četkama, jer nisu grube, pa je i početnicima ili amaterima mnogo lakše da nešto ne pokvare ili preteraju sa proizvodom. Svaka veoma lako nanosi i blenda proizvod.

 Četkica za oči imam manje od četki za lice i njih možda i nisam toliko detaljno isprobala, ali rade sve kako treba.

Male četkice

Iako sam gore pomenutim, velikim četkama za liče očaranija, moram reći da sam i među ovim manjim našla favorite i da je svaka dobila svoju primenu.

U setu ih ima 5 i uz njih možete naneti korektor, senku, ruž za usne, proizvode za obrve, pa čak i ajlajner, možda,

Ono što mi je karakteristično je to da su skoro sve prilično tanje drške, što mi je na početku smetalo, ali sada sam navikla i shvatila da upravo to postiže tu neku lakoću držanja i rukovanja.

Kao i četke za lice i njih možete kupovati pojedinačno, a ne u kompletu.

Četkica za obrve/oči

Iskrena da budem ne znam šta u nazivu znače obrve, ali možete probati 🙂

Što se mene tiče ovo je četkica odlična za: najpre blend senke, pa za nanošenje na veći deo, odnosno ceo kapak, takođe za hajlajter i njegovo preciznije nanošenje. Isto tako često je koristim i za nanošenje, odnosno razmazivanje i blendanje korektora na podočnjake za što nevidljiviji i prirodniji efekat, iako možda vlasi nisu idealne za kremaste i tečne, masne proizvode, kao što bi bile kod onih klasično pufnastih i mekih četkica za blend. 

Kupi dosta proizvoda pa treba biti oprezan da se ne pretera.

Četka nosi oznaku broj 19 i standardno košta oko 540 dinara. Samostalno se prodaje u drugoj boji.

Ćetkica za obrve

Koso sečena četkica nešto čvrtsih i plastičnijih niti, namenjena je za proizvode za obrve, mada možete probati da nanesete i ajlajner.

Ono što je možda mana je što je minimalno deblja od većine četkica ovog tipa, te to može da umanji preciznost, ali lako se koristi i možete je prilagoditi u odnosu na potrebe.

 

Četka nosi oznaku broj 18 i košta oko 540 dinara. Samostalno se prodaje u drugoj boji.

Četkica za usne

Četkica za nanošenje ruža, odgovarajuće, veličine, debljine, oblika. 

Zaobljena je pri vrhu pa omogućava preciznost, posebno oko samih ivica usana. Ono što sam kod nje primetila, ili mi se samo čini, je da se mnogo lakše pere u odnosu na većinu ovakvih četkica. Ako ste ikada prali i čistili četkice od masnih tekstura, pa još jarko obojenih – znate.

Tanka je i lagana pa se lako rukuje njome, lako ćete je postaviti u željeni položaj i ugao.

Probala sam je i za blendanje krejona i ok se pokazala.

 

Četka nosi oznaku broj 18 i košta oko 540 dinara. Samostalno se prodaje u drugoj boji.

 

Četkica za oči

Proizvođač ju je nazvao četkicom za oči, a njena namena je zapravo nanošenje korektora, odnosno konsilera prvenstveno na podočnjake, a zatim i na druge delove lica, posebno uglove nosa koji su teško dostupni, a neretko im je potreban korektor zbog crvenila, ili kada korigujemo ivice usana.

Znači, ne za proizvode koje razblendavamo, već za one koji pokrivaju.

Četkica je uža i zaobljena pri vrhu tako da fino leže u te oglove, kao i oko i ispod oka. U pitanju je klasična mini varijanta četke za nanošenje tečnog pudera (one old school varijante).

Pozdravljam ovu veličinu jer je, po mojim merilima, taman. Ako hoćete baš malo, premalo, vi samo tapnite vrhom.

Četka nosi oznaku broj 18 i košta oko 570 dinara. Samostalno se prodaje u drugoj boji.

Četkica za obrve

Klasičan dvojac: četka + češljić za obrve, koji i da vam ne treba – treba vam.

Uvek treba imati četkicu ovog tipa u neseseru. Ja je koristim i za raščešljavanje i razbarušivanje obrva, ali i za popravku ili da ih ukrotim kada su na sve strane. 

Četkasti deo mi služi da skinem višak proizvoda sa obrva, ako je potrebno i to posebno praškasti. A za trepavice – onda kada ih maskara slepi, zgusne ili, ne daj Bože, zgrudva, koristim češljić da ih razdvojim i otklonim višak maskare i grudvica. 

 Četka nosi oznaku broj 17 i košta oko 540 dinara. Samostalno se prodaje u drugoj boji.

 

Rezime

Za mene su ove četkice DOBRE. Nemojte ih porediti sa profesionalnom opremom jer je jednostavno glupo, ali imajte u vidu da sam njima ja, ali i mnogi šminkeri, postigla skoro svaki look, posebno one svakodnevne.

Da li ste ih i vi probali i kako vam se čine, imate li favorit?

Takođe, cena je nešto što je za svaku pohvalu, posebno uz akcije koje često imaju, i posebno ako se odlučite za set. Standardna cena ovog seta je oko 4.500 dinara.

Trenutno je na sajtu Noelle akcija 30% popusta, a uz kod: sta_mi_treba-40 dobijate i dodatnih 10% popusta. I jako mi je drago što konačno mogu, uz pružene informacije, da vam dam i nešto konkretno kao što je popust. Sajt dostavlja i u Srbiju, a tu je i Magic Beauty sajt iz Srbije.

Pišite mi svoje utiske, kritike, želje!

Pozdrav,

S.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *