Šta mi treba u borbi protiv znojenja? (Kvalitetni dezodoransi) + NAGRADNA IGRA

Leto je vreme kada većina nas najaktivnije koristi dezodoranse. Upravo iz razloga jer se tada najviše znojimo. Ipak, tada nam je pazuh najčešće i slobodan i može bolje da diše pa se pitam je li nam neophodan baš u svakom trenutku. No, sa dezodoransom svakako ne treba preterivati. One u spreju izbegavam, gotovo i ne koristim, ali imam uvek neki, zaista samo za “prvu pomoć”.
Šta je zapravo dezodorans
Dezodorans uklanja mirise i/ili sprečava njihovo nastajanje, zavisno od proizvoda. Ne sprečava proces znojenja, što nije ni potrebno, jer to predstavlja prirodan način organizma da reguliše toplotu i izbaci toksine, ali sprečava nastanak bakterija koje, dok se znojimo, stvaraju neprijatne mirise.
Antiperspirant/antitranspirant (skoro pa ista stvar) je nešto drugo jer u svom sastavu ima hemikalije koje zapišavaju pore i time sprečavaju znojenje, a to baš i nije dobro.
U ovom tekstu predstavljam, ako mogu tako da ih nazovem, “komercijanle, a zdravije” dezodoranse i to samo rolon i stik varijante. Neću mračiti opasnostima i hejtovati, pa tu ima i onih koji jesu malo jači.
Postoje i sve popularniji skroz prirodni dezodoransi, a jedan sam i opisala ovde, ali smatram da je to potpuno druga kategorija proizvoda i njoj ću posvetiti neki drugi tekst.
Verovatno ste po fotografiji i sami zaključili koji prednjači, pa ću ga prvog i opisati:

Neutro Roberts Derma zero dezodorans u stiku
Proizvod sa 0% svega. Svega što vam treba i ne treba u dezodoransu. 🙂
Stvarno sam probala razne, svakakve, ali od ovog se nisam odvajala. Toliko je nežan i blag i veoma osvežava, a traje beskrajno dugo jer se jako sporo troši. I zapravo, sudeći po sastavu, on i postoji da bi vas osvežio i blago, blago namirisao, na neku svežinu sa blagom primesom citrusa, rekla bih.
Pogodan je i za najosetljiviji tip kože i najosetljivije stanje, nakon tretmana depilacije, brijanja, usuđujem se da kažem možda čak i epilacije, jer mi zaista zvuči nemoguće da jedna ovako divna stvar može ikome da škodi.
Stik je providan pa tako ne ostavlja nikakve tragove ni na koži ni na odeći, a važno je da napomenem i da ne suši kožu onako instant i previše, već ona zaista diše, a i vi se nekako osećate sveže, čak i ako neki miris počne da se probija. Ne štiti 24 sata, to mu i nije namena, ali par sati ste svakako mirni, plus uz dodatno osveženje još jednom… milina!
Ne sadrži:
parabene
soli aluminijuma
alkohol
antitranspirante
Sve ovo su stvari koje mogu biti štetne po zdravlje i predstavljaju ozbiljne alergene, ali ako ste umereni sve je ok.
Neutro Roberts Derma zero rolon dezodorans
Nešto slično kao i njegov kolega u stiku, samo tečno i blago bele boje, mada ne ostavlja mnogo fleka, jer je takođe nežan.
Pakovanje je nešto teže, ali i lepog dizajna, nema šta. Možda je malo lakši za upotrebu jer su u pitanju rolon i tečnost pa brže klizi i lako se razmazuje.
Miris je malo intenzivniji, ali je toliko nežan i neutralan i nema kome neće prijati.
Suma sumarum, opredelite se za tip koji vama više odgovara i treba.
Njihova cena je oko 350 dinara. Retko povoljni, a tako kvalitetni, koliko god je moguće zdravi, i omiljeni!
I još jedan od povoljnijih, a pritom i domaći:
Burra rolon dezodorans
O njemu sam već pisala u upoznavanju sa Burra proizvodima ovde  pa ću sada samo ukratko preneti utiske i dodati jednu novu informaciju.
Nežan i blag, a stvarno efikasan. Miris nije toliko blag, jer miriše gotovo isto kao sok Fanta exotic. 🙂 U svakom slučaju onaj pravi egzotični letnji miris. Ne sadrži aluminijume, alkohol, paraben, glikol.
Zaštita definitivno ne traje puna 24h, ali da li je to zaista potrebno? Dobrih nekoliko sati je sasvim dovoljno.
Ne znam zašto, ali kako ga ne koristim stalno, jer isprobavam razne, u nekom trenutku je počeo da kipi i sam izlazi iz bočice i sva se ulepila. Prošao rok, pokvario se, neko ga je krišom mućkao? 😉 Imate li ideju?
Cena je oko 550 dinara.
Sledeći je zaista pravo otkriće, ako mene pitate. Kupljen u stilu “pa hajde da probam”, a totalno me oborio s nogu.

Nuxe rolon dezodorans
Miris, miris, miris! Prva stvar koja me je kupila. Iako miris nije, apsolutno nije, prva stvar koju tražim kod dezodoransa. Čak mi je i nevažna i preferiram one što “bezmirisnije”. 
Međutim, miris ove stvarčice toliko je nežan i puderast, prijatan, da tvrdim da nema osobe kojoj se neće dopasti. Baš onako, taman. I za nas osetljivije kože, ali i za sve druge. Kako ga pomirišem zamišljam neki pamuk, parčence vate, sve nešto nežno kao u reklamama tog tipa. 🙂 
A zbog ovog zaključka potražila sam i dodatne informacije i evo i šta Nuxe kaže:
Omogućava dugotrajnu zaštitu: 90%*, Neutralizuje neprijatne mirise: 90%*, Umiruje kožu: 90%*
Miris sa savršenom izdržljivošću: 95%.
Vrhunski prirodni sastojci 
Prirodni mineralni puderi srebra i aluminijuma (obratiti pažnju ukoliko ste striktno protiv) štite od neprijatnih mirisa te smanjuju znojenje. Prirodni šećer treheloza dodatno deluje na neutralizovanje neprijatnih mirisa, a nežni cvetovi narandže i badema u kombinaciji s alantoinom i biljnim glicerinom neguju čak i vrlo osetljivu kožu. Sadrži 96% sastojaka prirodnog porekla.
Dezodorans je namenjen svim tipovima kože, čak i 100% osetljivoj koži.
Ovaj proizvod jako prija i mojoj koži i čulima. Zaista je dugo čini osveženom, namirisanom i mislim da se i nešto manje znoji. Nanesem ga ujutru i tokom celog radnog dana ga ne dodajem.
Ne ostavlja tragove i fleke.
Sve preporuke. Dugo traje i sporo se troši, a kvalitetan je čak i “na oko” pa opravdava svoju cenu.
A cena je u proseku oko 940 dinara, a često se može naći i u pakovanju 1+1 gratis.
 
Na kraju jedan komercijalniji i malo jači, ali zato i obećavajući dezodorans.
Vichy Roll-on dezodorans protiv prekomernog znojenja
Vichy kaže:
Dugotrajna efikasnost protiv znojenja bez neprijatnosti na koži.
Mikročestice njegovih aktivnih sastojaka omogućavaju ciljano delovanje u samom središtu znojnih žlezda tokom 48h. Formula testirana na osetljivoj koži pod dermatološkim nadzorom, hipoalergeno, bez alkohola, bez parabena.
Efikasnost dezodoransa i antiperspiranta tokom 48h. Njegova tekstura nudi svežinu i mekoću Vašoj koži bez belih tragova i osećaja neprijatnosti. Nakon nanošenja Vas prati osećaj svežine i mekoće, a Vaša koža je prekrivena nežnim puderastim slojem koji se ne lepi. Garantovano bez belih tragova na koži i odeći.
Slažem se sa navedenim, ali moram da vam naglasim da čim na dezodoransu piše da omogućava zaštitu od nekoliko sati, obično 24, a sve češće 48 i 72, treba da znate da nije najzdraviji, i da sadrži aluminijum i još po koju stvarčicu, ali i da vam neće škoditi umerena upotreba.
Prijatnog je i blagog mirisa, ne lepi se i zaista ne ostavlja nikakve tragove na odeći iako je u vidu beličaste tečnosti. Namenjen je osetljioj koži tako da je i osećaj nakon nanošenja prijatan i zasigurno nema iritacija. Kuglica za nanošenje je velika i baš dobro napravljena i osmišljena, i radi bez zastoja, dovoljan je jedan potez za nanošenje.
Ovaj dezodorans je u principu namenjen osobama koje se pojačano znoje, i ta “pravila” ipak treba poštovati iz više razloga, tako da ako niste među njima – odlučite se za blažu varijantu.
Dobar saveznik za duge letnje dane i svaka čast za Vichy što je sve ovo kompletirao u jedan proizvod!
Cena je oko 1.200 dinara, ali se takođe često može naći i u pakovanju 1+1.

Kako vam se čine ovi dezodoransi, jeste li ih probali i preporučujete li ih? Koje vi koristite i kakva su vaša iskustva?
Pišite, jer sledi i nagrađivanje, o kome možete pročitati ovde i učestvovati! SREĆNO!


Pozdrav, S.
Tags: No tags
0

45 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *