Šta mi treba za izlečenu i zdravu kožu ruku? L’oocitane.

Krajem prošle godine u tekstu na blogu mogli ste da pročitate nešto o mini pakovanjima L’occitane best selera, a među njima i o ovom proizvodu.

Čuvena L’occitane krema za ruke. Najprodavaniji proizvod ove francuske kozmetičke kuće. Spremam se na pisanje o njoj već neko vreme, ali imajući u vidu činjenicu da je zaista posebna, trebalo je malo vremena da se i tekst nekako iskristališe.

 
Sigurna sam da se sa njom većina vas bar jednom srela, i to verovatno sa manjim promotivnim ili poklon pakovanjima, za u tašnu, u setu i slično. Što i ne čudi imajući u vidu njenu jedinu manu – visoku cenu. U svakom slučaju, i ta mala količina sasvim je dovoljna da dobro ocenite proizvod.

 

U pitanju je zapravo poboljšana verzija standardne L’occitane kreme za ruke sa 20% ši putera i nazvana je balzamom jer je procenat povećan na 25% te je i ona malo masnija. Kako sam se uverila da je u odnosu na sve povoljnije kreme koje koristim i “ok su mi” nekoliko svetlosnih godina iznad, rešila sam da u istu investiram.

Idealna za sve koji ne žele da mažu ruke posle svakog pranja i da im krema par minuta nakon nanošenja ispari iz kože. 
Iza nas je veoma hladna zima koja je mnogima ostavila ispucale ruke. Moje nijedna krema nije uspela tako brzo i tako dobro da oporavi kao ova. Nakon redovnog korišćenja zaista mogu da kažem da leči. A kako vreme prolazi potrebne su mi sve manje količine. Preporučujem je apsolutno svima, kako za negu, tako za oporavak.

Proizvod od 150 ml traje mesecima, a može i duže. Pakovanje je veliko i izdašno, a pošto je krema veoma gusta, potrebno je nanositi baš male količline.
Pakovanje je klasičnog L’occitane dizajna, metalna tuba koja omogućava da se proizvod iskoristi do masimuma. Krema se prilično lako razmazuje i brzo upija, ne ostavlja mastan film i tragove na stvarima koje dodirnete. Balzam varijanta se nešto sporije upija i ostavlja ruke za nijansu masnijim. Miris je prijatan, blag i nežan. 
Za mene je najneverovatnija stvar kod ove kreme to što dubinski hidrira i što koža i posle pranja ruku ostaje hidrirana.

 

Preporučujem obe varijante, u zavisnosti od potrebe. Balzam pogotovo ako često perete ruke ili ih na bilo koji način izlažete štetnim uticajima.

Hrane ruke, neguju i hidriraju, potpuno. Uz njih nije neophodna dodatna nega. Naravno, treba izbegavati tečne sapune (većinu, one koji mnogo pene i isušuju kožu), deterdžente za pranje sudova, hemikalije i slična sredstva.

 

Krema u pakovanju od 30 ml čija cena je oko 1.000 dinara postoji i u verzijama sa mirisom vanile, limete, ruže, ljubičice… Cena kreme od 150 ml je 2.750 dinara, a balzama 2.870.

 

Da li ste probali ovaj ili neki drugi L’occitane proizvod? Šta mislite o njihovim proizvodima i šta biste preporučili? Da li vas zanima da čujete nešto i o ostalim L’occitane proizvodima koje koristim i kako ovu negu upotpunjavam? Kako vi negujete ruke? Zanimaju li vas i slični, a povoljniji proizvodi?


Pišite!

Pozdrav, S.


40 godina ove divne kreme i specijalno “love” mini pakovanje ♥

 

Tags: No tags
0

38 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *