Aura Ultimatte Revolution – lagano mat?

Novi Aura Ultimatte Revolution ruževi za usne dolaze u kremastoj, penastoj, a mat varijanti i obećavaju hidrataciju. Kolekcija ima 13 boja, po mom mišljenju mahom sličnih, nude nijansi u različitim varijantama, ka nešto tamnijim, do najtamnije crno-ljubičaste.
Ispraviću samu sebe, ne radi se ovde o hidrataciji – budimo realni, nije ni moguće da mat ruž, kakav god bio, nešto posebno hidrira usne, ali može da spreči isušivanje i da ne bude preagresivan. U pitanju je “dugotrajni tečni ruž sa mat završnicom”. Bogata pigmentacija omogućava ravnomerno nanošenje proizvoda preko cele površine usana. Formula je obogaćena uljem jojobe koji dodatno osigurava vlagu, prijatnost i baršunasti efekat bez osećaja suvih usana.
Ako mene pitate, sama po sebi tekstura ovog ruža, pogotovo imajući u vidu da je u pitanju domaći brend, je zaista revolucionarna. Nije lako proizvesti takvu stvar, posebno kod nas. Znamo koliko su dobri mat karmini dobro suvi i ne baš tako prijateljski raspoloženi prema našim usnama.
Ovde se radi o gotovo penastom kremu koji daje punu boju, fino se osuši, doduše nešto sporije, ali vredi sačekati – i bude mat, ali pruža izuzetno lagan osećaj.
Ono što mi se još dopada je što ta kremasta i gusta tekstura omogućava ravnomerno nanošenje. Imala sam problem sa tečnim ruževima drugih brendova (na primer Wycon) koje nikako nisam uspevala ravnomerno da nanesem, razmazujući ih aplikatorom beskonačno, i uvek bi se na usnama videli svi ti moji potezi.
Ovde toga nema, što je veliki plus.
Paleta boja je odlična, ali fale joj mnoge da bi bila kompletna. Ne znam ima li to neke veze sa samom teksturom ruža i da možda određene boje ne mogu da se proizvedu na ovaj način, ili je cilj bio da boje budu baš ovakve, nude i boje mesa, uz bordo, braon i tamno ljubičastu.
Na fotografiji su poređane redom, od broja 901 do 913.
Zadnje 3, 4 boje su  prilično svakodnevne, a i neka od njih bila bi sigurno i vaš nude izbor.
Pigmentacija takođe je dobra, standardna, kao i trajnost, može da izdrži par sati, ali budući da je “soft”, ostavljaće trag na priboru za jelo i piće.
Rekla bih da je u ovom cenovnom rangu Aura jedina kozmetika koja je ponudila veći izbor nude mat tečnih ruževa. Sledeći koji mi padaju na pamet su Sephorini Lip stain ruževi, ali, osim što su duplo skuplji, drugačijeg su sastava, daju drugu vrstu efekta. Aura Ultimatte ruž se uvlači u porice, ali ništa ni manje ni više od većine mat tečnih ruževa. Ali ne ni previše kao neki Golden Rose ruževi.
Imajući u vidu da u sebi ipak sadrži ulje, jasno je zašto se može desiti da vam se malo “ojede” u unutrašnjosti donje usne jer je i sama vlažna, ali to mi se događa i s Too Faced tečnim ruževima, recimo. Nije preterano i da se popraviti. Ipak je ovaj ruž lagan, ne može baš sve. A zavisi i kakve usne imate, osobama koje imaju punije usne i donju usnu izbačeniju – to se češće događa.

Svakako, jedna lepa priča i dosta truda stoje iza ovoga i to treba pozdraviti. Ali i divne boje i inovaciju.

Cena standardnog pakovanja ruža je oko 629 dinara i njemu se nalazi 7 ml ruža. Pakovanje je jako lepo i modernog dizajna.

Jeste li ga probale, kako vam se čini? Koji ruž ove vrste preporučujete? U ponudi Ultimatte kolekcije su i olovke za usne, da li ste možda njih probale?
Pozdrav,
S.

Tags: No tags
0

6 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *